Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (23)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Existuje jen jedno slovo, které dokonale popisuje mé pocity po zhlédnutí tohoto filmu a to je ORGASMUS! O tomhle se nesmí jen číst, tohle se musí VIDĚT!

plakát

Duna (2021) 

Duna je jeden z výjímečných počinů co za poslední léta vyšel. Poutavý, zajímavý a tajemný příběh se mísí s úžasnými barvami, prostředím a efekty. Skvělé postavy, děj který plyne velmi rychle, že je škoda, že tento film není delší. Rýsuje se nám tady scifi Pán prstenů. Filmaři se rozhodli Dunu pojmout trošku jinak než David Lynch, jehož adaptace je mírně nedoceněná, ale má své mouchy. Herci předvádí úžasné výkony a je zde plno známých tváří. Design čehokoli v tomto filmu je úchvatný a jakmile uvidíte první písečného červa, tak se vám okamžitě postaví váš červíček v kalhotech. O Duně se dá říct mnoho dobrého, ale pokud chcete vidět další úchvatný film, jako Lotr, Star Wars, či Mad Max 4, tak si tento film určitě pusťte. A v době této recenze už vyšla i dvojka, na kterou se v blízké době (zítra) vydám. :)

plakát

Pěst plná hněvu (1972) 

Pěst plná hněvu je dost pravděpodobně ten nejlepší film s Brucem Lee. Ikdyž tento film není nic světoborného, ale i tak jde o dost dobrou podívanou. Příběh není žádná velká věda, naopak je dost prostý a i jednoduchý, ale je o dost lepší než ve filmu Velký šéf. Narozdíl od Velkého šéfa je zde i více akce a dobře se zde střídá akce a příběh, film příjemně uteče a člověk se u něj nenudí. Akční scény jsou zde naprosto luxusní a ta choreografie je úžasná. Bruce Lee zde působí jako vraždící a mlátící neporazitelná mašina, kterou nic nezastaví, ale to už je celkem takový klišé filmů z týhle doby, ale zároveň je to takovéto kouzlo těhle filmů. Film působí dost levně natočen a rozpočet asi moc velký nebyl, ale i tak je Fist of Fury záležitost, která dokázala i přes to uspět a vždy se na ní rád podívám. Ještě existuje remake s hercem Jet Li, ale ten jsem zatím neviděl. Pěst plná hněvu je skvělý kung fu film s sice obyčejným, ale dobře napsaným příběhem a můžu ho doporučit každému. Za mě je to 9/10.

plakát

Velký šéf (1971) 

První velký film Bruce Lee, kde jediný tahoun tohoto filmu můžou být jen souboje, protože příběh je velice nudný a nezáživný. Bohužel jsem se po celou dobu sledování filmu a film si získával mou pozornost jedině v tu dobu kdy se bojovalo. A soundtrack byl taky velmi dobrý. Za mě je to jasných 5/10.

plakát

Tajný zákop (2023) 

Chudák pan Lajner, ale do kin se přeci jen dostal. Tento potitulkový bonus je dobrý a hvězdně obsazený. A dost mi celkem ve finální scéně připomněl filmy od Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueze.

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) 

Předem říkám že hodnotit tento film není nic jednoduchého, jak se zdá. One Man Show the Movie je film... no je to on vůbec film nebo jen spíš hra? OMS the movie je mix klasického pořadu One Man Show okořeněný přidaným příběhem navíc zakončený informací o hře, do které se můžete zapojit a vyhrát prý 1 000 000$. Tento film určitě nebude pro každého, protože je to něco prostě jiného než co tu bylo a na co je člověk zvyklý. Jedná se o to jak Kazma zakopal tenkrát to svoje auto + je to okořeněné tím domyšleným příběhem, který je i zakončen romantickou chvílí a právě již zmíněným infem o hře. Pro někoho to může být bombastické, pro někoho průměr a někdo tento film může i nesnášet. Těžko se to popisuje, ale můžu říct že ať už je One Man Show the Movie cokoliv, tak jsem toho velký fanoušek. Jako fanoušek Kazmy se mi líbilo to provedení jeho plánu a jako Fanoušek Filmu mě vysoce bavila ta omáčka kolem a ty postavy v ní. Nejlepší výkon zde však podává herec Kostas Zerdaloglu, kterého můžete znát z filmu Párty Hárder: Summer Massacre. A zde má i podobnou roli. Prostě co slovo to perla a kdybych na tento film měl jít znovu, tak jen kvůli němu. Dobrá byla i postava Steva, hlavně tedy jeho auto. Film je i dost slušně natočen a vypadá fakt hezky. Příběh není nic světoborného, ale neurazí a místy právě i pobaví. Asi tak 10 minut před koncem filmu jsem dostával i lehce pocit toho, že ten film začíná být už celkem zdlouhavý. K samotnému jádru pudla a to o té hře řeknu následující. Kartička na památku hezká a je to jeden z důvodů proč jsem na to šel a ve filmu hledal ty čísílka, ale určitě se hry nezúčastním. Protože si nedělám planné naděje o tom že se těch 22 milionů korun dá vyhrát. Jak říkám One Man Show the Movie je těžké hodnotit a označit i vůbec za film. Ale můžete to brát jako dobrej mix dokumentu a komedie. Film se mi rozhodně líbil a bavil a určitě má za mě na víc než na 51% co na čsfd zatím má. Ale rozhodně to nemusí sednout každému. Já ho můžu ale s čistým srdcem doporučit. Sice bych ho neoznačil za nejlepší český film vůbec, jak někteří tvrdí, na to máme dost jiných adeptů, ale rozhodně je OMS nejlepší český film za poslední dobu, kdy kina víceméně znásilňují jen nevtipné a nudné české komedie či dokola furt omívané pohádky. One Man Show the Movie stojí za zhlédnutí, ale možná můžete i klidně počkat, až to bude někde na dvd či volně někde ke stažení. Osobně nevím kolik tomuto filmu dát bodů. Ale zatím z mých včerejších pocitů si Kazmův první film odnáší *****.

plakát

Hard Boiled (1992) 

Hard Boiled je peckový akční film plný akce a přestřelek. Magnum Opus Johna Woo. Všudypřítomná brutalita a obří destrukce. Drsné postavy a extrémně z toho filmu jsou cítít devadesátky. Příběh někomu může přijít slabší, ale o ten tu zas tak moc nejde. Odkaz tohoto filmu je taky legendární. Inspiraci si u tohodle filmu vzaly tvůrci Maxe Payna a filmaři Johna Wicka. Film má i pokračování v podobě hry Stranglehold. Pokud chcete vidět nejlepší akční film svého života, tak 100% po Hard Boiled šáhněte! Filmu dávám 10/10.

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Spider-Man Across the Spider-Verse je vynikající pokračování a geniální film ukazují sílu charakteru Spider-Mana a jeho nutnost utrpení a ztráty. Film s luxusní animací a silným příběhem. Dokonalý návrat a pokračování příběhu Milese Moralese a dalších Spider-Manů z jiných realit. Skvělé odkazy a návrat starých a legendárních Spider-Manů. Super hudba. Revoluce na trhu Spider-Man filmů a animace. Jeden mínus je že filmu skončí jakoby v půlce, protože pokračování bude v Beyond the Spider-Verse. Jinak jde celkově o hezky vypadající film s hustým, epickým, ale zároveň smutným příběhem a pár zvraty. Filmu dávám 10/10.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Oppenheimer je umělecké dílo vyprávějící skutečný příběh o tvůrci nástroje, který změnil svět. Jde o velmi zajímavý a zároveň velmi smutný příběh. Film vypadá božsky a zvuk zní tak dobře že v některých scénách i začala burácet země. Herecké výkony jsou všechny skvělé a všichni zahrály své role na jedničku. Délka 3 hodiny mi vůbec nevadila, jen ke konci už mi to přišlo lehce zdlouhavé. Atomový výbuch mě celkem zklamal, ale má své kouzlo. Jinak na filmu nemůžu už nic vytknout a těším se až film výjde na bluray a nejradši bych si na to rád zašel znova, protože příběh Doktora Oppenheimera mě strašně zaujal. Příběh doktora, kterého fascinovali hvězdy a pro Ameriku spolu s dalšími vědci vymýšlel zbraň, které dokáže ničit svět a po začátních oslavách a opěvování se dočkal zrady a opovržením. Sledovat to byla pastva pro oči, jelikož film je luxusně natočen na IMAX kamery. Na to že jsem si i lehce myslel že tento typ filmu nebude pro mě a že to bude pro mě zklamání, tak po pár minutách jsem byl do filmu strašně zažranej. Proto vám můžu film doporučit všem a zajděte si do kina a nejlíp když hned po Oppenheimerovi zajdete hned na Barbie. :) Filmu dávám 9/10. Jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl!

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Další skvělý film, který ukazuje sílu charakteru Spider-Mana, ikdyž se zrovna nemusí jednat o Petera Parkera. Miles Morales je skvělá postava a vůbec mi nevadilo, že hlavní postavou ikdyž ono jak se to vezme. Miles zde přebírá pavoučí žezlo po Peteru Parkerovi, který ještě předtím omylem otevřel portál do paralelních světů, díky přístroji od Kingpina. A tak se zde setkáváme s všemožnými verzemi Spider-Mana. Příběh je skvělý ikdyž s trošku slabším a pomalejším začátkem kdy jsem se u filmu celkem nudil. Jinak zbytek filmu je perfektní. Soundtrack je taky lahoda pro vaše uši a ta animace? No to je božské dílo! Pokud jste fanoušci Spider-Mana, tak tento film musíte vidět!