Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (392)

plakát

SGU Stargate Universe Kino (2009) (seriál) 

Perfektní zpestření SGU. Co ztrácí Universe na originalitě, vtipu a roztahanosti, to tyhle webisodky pěkně doplňujou. Ne všecky jsou dobrý, ale zas jsou tu taky naprostý skvosty. The Apple Core je pro mě bezkonkurenčně nejlepší.

plakát

Red (2010) 

Pro mě osobně jeden z nejlepších filmů tohoto roku - příjemně nenucený začátek; Willis, kterej zůstává megadrsnej i ve spaní; roztomilá Mary-Louise, mezi níž a Brucem je tak parádní a uvěřitelná chemie; vedlejší postavy jsou neskutečně sympatický... Takhle bych mohl pokračovat snad do nekonečna - tenhle snímek je pro mě nejpodařenější komedií poslední doby, nejpodařenějším romantickým filmem poslední doby a akcí u mě konkuruje i A-teamu, kterej mě dostal naprosto do kolen. A tady to neni vůbec jiné, scéna s nárazem auta u mě vyvolala stejnou euforii jako padající tank. Z mnoha akčních scén je vidět komixovej základ a i při spoustě mrtvých jsem nepostřehl žádnou krev (kromě Bruce po rvačce) - a to vůbec není na škodu; nerozptyluje to a alespoň se tu neplítvaj hektolitry jako ve spoustě moderních braků.. Pár hudebních vložek už se objevilo v Duplicity, ale tam se mi zrovna tyhle songy líbily, takže pro mě další plus. Ono je to celý hudbně strašně pěkně proložený, akční scény obzvlášť (CIA Headquarters nejvíc:)). Nemůžu být spokojenej víc..

plakát

The Wire - Špína Baltimoru (2002) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů, který jsem kdy viděl.. Ze sledování se stala nejen opakovaná rutina, ale prakticky obsese, těšil jsem se na každej další díl, hrozně hrozně moc, přemejšlel jsem co se může stát dál, kam se tohle může vyvinout a po shlédnutí na mě padla hrozná depka typu "a co teď sakra budu dělat", protože tenhle seriál se na pár týdnů neskutečně protnul s mym životem. Top desítka je naprosto jasná záležitost..

plakát

Formula 51 (2001) 

Pět hvězd pouze bez dabingu, protože Carlylovo akcent je děsně příjemnej na poslouchání, českej dabing mi tak moc nesedl.. Jednotlivý scény senzačně ohláškovaný a správně vtipný, úvodní hospodská scéna s Carlylem a závěr se Samuelem obzvlášť :)

plakát

Muž v ohni (2004) 

Až mi běhal mráz po zádech..

plakát

Pozemšťan (2007) 

Jedna místnost, jedna konverzace a přesto neskutečně zajímavý, originální a detailisticky perfektní.

plakát

Superbad (2007) 

Na teenagerovskou komedii zatraceně dobrý, má to spád, má to děj a hlavně to má moc pěknej příběh. Kdyby se v podobnym stylu točili všechny tyhle středoškolský vypatlárny, tak je vůbec nemam za podřadnej žánr..

plakát

Kundun (1997) 

Působivá podívaná, hned v několika scénách čínské invaze mi běhal mráz po zádech..

plakát

Počátek (2010) 

Skvěle vymyšlený téma, skvělá režie; smekám, když si uvědomím, že i při neustálém střídání realit se neztrácí napětí, právě naopak.. Na druhou stranu si vůbec nejsem jistej, jestli jsem konec pochopil správně - pokud jo, tak se mi nelíbil; a pokud ne, co je to sakra za konec? :) Nádherné dílo, ale mám výhrady - 4.5*

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Wohohohohóó.. Parádní jízda ze starejch časů ve zcela novym kabátě.. Vrchol zážitku pro mě byla už první větší akční scéna se Slyem a Jasonem - neuvěřitelně rychlý, akční a přesto dokonale přehledný; takovou euforii ve mě naposled vyvolal padající tank v A-teamu.. Scéna s Arniem byla taky neskonale vtipná, Bruce vyhrožoval tak jak to umí jenom on, Dolph v roli nezničitelný smažky byl taky přirozenost sama.. Osobně bych byl rád, kdyby i Jet Li dostal trochu víc prostoru, ale tenhle fakt mi slušně vynahradil Terry Crews v tunelu :D Příběh tuctovej, děj předvídatelnej, ale o tom tohle přece neni, důležitej je finální výsledek a s tim sem maximálně spokojenej.. Takovýhle filmy bych mohl sledovat denně..