Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (129)

plakát

Kdo přežije - Panama (2006) (série) 

Cirie a Aras jsou nejotravnější dvojice v dějinách Survivora. A nejmíň sympatičtí. Navíc mi celou dobu strašně vadila Arasova arogance. Ale o to víc jsem fandila Terrymu, protože to, jak se tam dokázal udržet skoro až do konce přesto, že ho tam nikdo z těch zbývajících pitomců nechtěl, opravdu stálo za to. Opravdu nespravedlivé, že kvůli jediné prohře nemohl vyhrát.

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Úžasně antidepresivní film. A pěvecké pokusy Pierce Brosnana jsou zárukou záchvatu smíchu :D

plakát

Pomsta (2011) (seriál) 

Hodně dobře rozehraný příběh složité a komplikované pomsty se skvělými postavami a příjemnými hereckými výkony. Hlavně velká pochvala Gabrielu Mannovi za Nolana, už teď se řadí mezi moje nejoblíbenější seriálové postavy vůbec.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Velmi emočně silný film. Nejen díky dějové lince s Ewanem a Evou (oba byli skvělí, mimochodem), ale hlavně kvůli té apokalyptické. Možná proto, že právě ztráta všech smyslů jako taková a následný život v temnotě je jednou z nejděsivějších věcí, jaké si dokážu představit, a už několik let mě ta představa straší ve snech. No a Perfect Sense navíc nenabízí žádný happyend (ani jeho náznak), což je další věcí, která přispívá na síle celkového dojmu. A taky velká pochvala za hudbu.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

První dvě série jednoznačně za pět hvězdiček. Nejnechutnější seriál, jaký jsem kdy dokázala mít ráda. A Deryl je borec.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Přijde mi strašně nefér dát The Dark Knight Rises jenom pět hvězdiček. Kdybych mohla, dala bych tak deset, protože když ze sebe po posledním záběru filmu nedokážete vypravit nic jiného, než "Ty vole...", mluví to samo za sebe. Jedinou malou chybkou bylo, že člověk někdy dopředu tušil, co se stane za chvíli, ale zastiňují to ty klady. Herci, hudba, lokace, vygradovanost příběhu a úžasný konec, který snad už lepší ani být nemohl. Opravdu, tak nadšená z filmu jsem už dlouho nebyla. A obzvlášť mě potěšila role, kterou měl Joseph Gordon-Levitt, protože jsem myslela, že bude mít jen nějaký malý štěk, a nakonec byla jeho postava jednou z nejdůležitějších pro celý konec příběhu. Christian Bale, Gary Oldman, Michael Caine, Anne Hathaway i Tom Hardy byli taky skvělí a styděla bych se, kdybych je nezmínila. Perfektní zakončení epické trilogie, která už u mě bude vždycky mít svoje místo. Pane Nolane, tleskám a děkuji.

plakát

Hrdinové (2006) (seriál) 

The future isn't written in stone. Pět hvězd za první sérii, pak to šlo do kytek. Přiznám se, že mě to tak štvalo, že jsem se ke třetí už ani nedostala, takže nemá smysl hodnotit. Kdyby si to udrželo stejnou kvalitu po celou dobu, mohlo by to běžet ještě teď. Škoda, protože postavy v první sérii byly sympatické (hlavně Peter :)) a děj se pořád hýbal dopředu, přičemž byl jak zajímavý, tak dával smysl. Opravdu škoda.