Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Pohádka
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (7)

Přátelé

Přátelé (1994)

Seriál Přátelé je naprostý poklad, parádní americký sitcom. Od prvního do posledního dílu člověk žije s postavami. Od mladistvých až po dospěláky připravené na rodinný život. Mě seriál hodně oslovil po dobu mých studií na vysoké škole. Byla to součást mého každodenního života, unikala jsem k němu pokaždé, když bylo potřeba odpočinout mozek od studia či starostí. Nejednou mi zvedl náladu. V podstatě pokaždé, když si seriál pustím, nejde skončit u jednoho dílu, je to návykové. Člověk se do všech 6 postav tak vžije, že má pocit, že s nimi v tom newyorském apartment domě bydlí s nimi. Subjektivně hodnotím český překlad místy krkolomný, za mě je to nejlepší sledovat v originále, člověka to hodně naučí, i co se jazyka týče. Zvlášť, když později zná už většinu frází nazpaměť. Boží, nápadité, nestárnoucí. Láska na celý život.

Einstein - Případy nesnesitelného génia

Einstein - Případy nesnesitelného génia (2020)

No konečně. Po delší době mě naprosto nadchnul český seriál. Vojtu mám ráda už od dob Snowboarďáků, je to sympoš a je děsně šikovnej. Každému tento seriál nemusí sednout, chce to brát hodně s nadsázkou. V roli Einsteina se Vojta cítí očividně velmi dobře. Combo Kotek, Polívková a Zedníček nemá absolutně žádnou chybu. Mám slabost pro všechny tři, mně se trefili do noty naprosto dokonale. Za mě pecka. Profesor Filip je skvělá a velmi zábavná postava, Vojtovi vyloženě sedne. Povedený. Moc. Mám slabost pro inteligentní humor.

A jak to bylo dál...

A jak to bylo dál... (2021)

Člověk musí zavnímat, že jak naše životy, tak životy postav se za těch pár let posunuly. Já děsně kvituju tu odvahu pokračovat a ukázat,  že život nekončí dosažením 40 let. Za mě to dobře navazuje na předchozí filmy i série a je to velmi dobře posazené do dnešní doby. Přelomový krok, kterého se třeba moji milovaní Přátelé obávali. Klobouk dolů.