Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Rodinný
  • Dokumentární

Recenze (79)

plakát

Na programu televize - Detektivové před kamerou (2021) (epizoda) 

Na tento díl jsem se těšil a nezklamal mě. Ukázky a informace o známých detektivkách doplnily i ty téměř neznámé. Např. Agent z Vaduzu se prý dokonce nevysílal vůbec, což v pořadu nezaznělo. Překvapila mě chyba s počtem dílů série o Šéfech. Nejspíš proto, že se zbylé dva díly točily o pár let později. Detektiv Martin Tomsa v dokumentu chybí podle mě proto, že to už je česká tvorba a nikoliv československá.

plakát

Na programu televize - Vše pro děti (2021) (epizoda) 

Trochu mě tento díl zklamal. Tajně jsem doufal, že se objeví i ukázky těch seriálů či tv filmů pro děti, které leží zapomenuté v archivu. Téma dětských pořadů si zasloužilo rozdělit nejméně na dva díly, aby se dostalo i na jiné ukázky. Takhle se víceméně zavzpomínalo hlavně na ty známější seriály, které se občas vysílají a ještě ne na všechny. Chápu, že prostě do jednoho dílu nejde vše nacpat. Škoda, jinak to bylo moc příjemné zavzpomínání na Studio Kamarád, Malý televizní kabaret či na Štěpánku Haničincovou s Čertíkem Bertíkem. Aspoň na chvílí jsem se vrátil do dětství :D

plakát

Policie Modrava - Vyhaslý případ (2019) (epizoda) 

Z mého pohledu musel velkou odvahu ukázat nadporučík Karel Franc. Jasně, zavinil si to sám, ale postavit se pak k tomu čelem, to chce kuráž. Dávám mu palec nahoru :D

plakát

Archiv (2009) (TV film) 

Excelentní výkon Oldřicha Vlacha v roli Křižáka. Poměrně dobře zpracované téma, které bych očekával, že bude natočeno min. o 10 let dříve, což mu ovšem na zajímavosti ani výkonech herců neubírá.

plakát

Ďáblova lest (2009) (seriál) 

Sice epizodní role, ale i v té zazářil Somr.

plakát

Pokračování příště (2003) (seriál) 

Tento dokumentární seriál o českých seriálech měl jednu vadu. Natočilo se pouze 26 dílů. Tajně jsem doufal, že televize bude v tomto projektu dál pokračovat a nabídne divákům připomenutí dalších seriálů, které vysílala televize kdysi dávno a většině diváků už nic neřekne ani název. Z těch 26 připomenutých seriálů odvysílaly některé z českých televizí všechny až na Gottwalda, Rodáky, což lze do určté míry chápat, ale proč je permanentně opomíjena Dlouhá bílá stopa, kde nejde o nic jíného než o dobrodružství dětské party, tomu nerozumím.

plakát

Přízraky mezi námi (2000) (seriál) 

Docela ponurý seriál, který ukazuje okolo lidí jen temné síly a ti lidé si to neuvědomují. Pouze dvě děti, kterým nikdo nevěří. Také mě překvapily skvělé herecké výkony Pavla Kříže a Vladimíra Dlouhého, který hrál vlkodlaka a ne Michal Dlouhý, jak mylně psal Ywec. Michal hrál učitele a moc dlouho se v seriálu neohřál. A stojí za to vidět Jiřího Schmitzera, jak si hraje na slepici :-) Také jedny z mála záporných rolí Květy Fialové i Ivany Chýlkové jsou zajímavé.

plakát

Prima sezona (1994) (seriál) 

Hlavní roli vytvořil neherec, ale známý saxofonista Petr Kroutil. Objevila se zde spousta začínajících a dnes už poměrně známých herců a hereček. Nezapomenutelný díl byl pro mě Hotel pro sourozence: "Pán se chce se slečnou vyhajat?", kde excelovali pan rada (Ladislav Potměšil) a hoteliér (Oleg Reif).

plakát

Dva Janové a ovečka (1992) (TV film) 

Krásně zahraný chamtivý Janoš v podání Miloše Vávry.

plakát

Podivná letecká společnost (1992) (TV film) 

Napínavý televizní film podle povídky Josefa Nesvadby Mordair. Ve filmu se společnost jmenuje Morair. Létá levněji než ostatní společnosti a nemusí tak často tankovat narozdíl od konkurence. Velmi působivý, ostatně jako ve většině svých rolí, byl pan Radovan Lukavský jako ředitel společnosti. Letištní halu suplovala budova České televize na Kavčích horách.