Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Firefly

Firefly (2002)

Že nejde sci-fi a western dohromady? Ale kdepak. Joss Whedon dokázal, že to jde a vytvořil tak jeden z nejlepších seriálů, co znám.

Pán času

Pán času (2005)

Jeden z nejlepších seriálů co jsem viděl a doufám, že ještě dlouho vídat budu. Tak. Už samotný nápad s cestováním časem a prostorem dává takřka neomezené možnosti. Minulost, přítomnost, budoucnost, Země, Mars, vesmír, nestvůry, roboti, duchové,... cokoliv si člověk (scénárista) zamane, to se může s Tardis a Doktorem stát. A když už jsou hlavní představitelé nebo prostředí okoukané, tak se všechno jednoduše změní a jede se vesele dál. Geniální. V praxi se sice stejně většina dění točí okolo Země, ale to vůbec nevadí. Hlavní je zábava a zábavné to teda rozhodně je. Lví podíl na tom má samozřejmě excentrický, energický, ale svým způsobem i nebezpečný Doktor. S tím se pojí i výborný casting, protože herci Doktora i jeho společníků jsou vybíráni bezchybně a to bez výjimek. Jediné, co mě trochu mrzí, že v posledních sériích vymýšlí Moffat na můj vkus až příliš velké timey wimey šílenosti, ale na druhou stranu to není nic, co by mi kazilo zážitek. Doporučuju všem, byť ten, kdo nemá sci-fi moc v lásce, bude asi trpět.

Lucky Louie

Lucky Louie (2006)

I napotřetí stále neskutečně vtipná pecka. I přesto, že Lucky Louie vypadá dost lacině a divadelně (natáčeno před živým publikem), mám pocit, že je skutečnější, než 3/4 jiných sitcomů. Nechci říkat, že vychází z reálného života, na to jsem zažil ještě příliš málo, ale podobně jako Louie, i Lucky Louie na mě působí takovým osobnějším dojmem a dialogy tak nešustí papírem. A jak už jsem zmínil hned na začátku, je to vážně vtipné a u každého dílu se řežu smíchy. A to i přesto (nebo možná právě proto), že to neoplývá zrovna inteligentním humorem a pro sprostá slova se nechodí daleko (You know why? 'Cause you are a cunt! You're a cunt! Cunt cunt cuntity-cunt cunt cunt! Have some flowers, you cunt.). Herecké a tvůrčí duo s oblíbeným Louisem C.K. a více než sympatickou Pamelou Adlon taky nemá chybu. Neotřesitelnou jedničkou u mě je, a už asi navždy bude, Červený trpaslík, ale Lucky Louie je v těsném závěsu. Škoda, že má jen 13 dílů.

Rodina Sopránů

Rodina Sopránů (1999)

Banda zmrdů žije z toho, že kradou co se dá, vybírají výpalné, provozují lichvu a k lidskému životu mají asi takovou úctu, jako já k děravým ponožkám. Pokud teda zrovna nejde o jejich vlastní kejhák. Ne každému v jejich rodinách to sice vyhovuje, ale protože jim takové peníze rozhodně nesmrdí, tak to s radostí tolerují a dělají, že je taková obživa vlastně normální. Tak to zkrátka je. Ale přesto je chtě nechtě musí mít člověk aspoň trochu rád, protože jako seriál je to prostě boží. Výborně napsané, zahrané a hromada dalších superlativů, co k tomu patří… Jsem rád, že jsem Soprány přestal ignorovat a pustil se do nich a to samé vřele doporučuju i ostatním. Jenom škoda, že teď proti tomu vypadá Boardwalk (stejní tvůrci, pár stejných herců) jako chudší bráška. Spolu s Breaking Bad nejlepší dramatický seriál, co jsem měl možnost zatím vidět a z mojí topky ho rozhodně nic ještě dlouho nesesadí.