Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Poslední recenze (618)

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Tenhle film byl jak na horské dráze. Prvních 70 minut jsem viděla na 8x! Vůbec nedokázal udržet moji pozornost. Trosečníci mi splývali a byli absolutně nezajímaví, nedokázala jsem pochopit pohled věřících na jednotlivé události a celkově jsem se nemohla naladit na neštěstí, které se na tyto smolaře valilo jedno za druhým. V 75. minutě mě to ale popadlo. Začala jsem rozeznávat tváře (jméno teda nevím ani jedno) a vžila jsem se do jejich otřesné situace. Zůstával mi rozum stát nad jejich odhodláním a vůlí k životu. Nepoložily je dvě laviny, úmrtí přátel, nefungující vysílačka, zima, slunce. Tohle bude strašný klišé, ale takový příběh může napsat jen sám život a stejně nad tím nepřestanete vrtět hlavou, jak mohli přežít 72 dní! S přicházejícím koncem se mi na těle proháněla husí kůže (čemuž ještě napomáhala velmi příjemná a jemná hudba) a přemýšlela jsem, jak se jim asi po této otřesné zkušenosti může podařit žít normální život. Styl vyprávění mi sedl hned na začátku. Musím taky vypíchnout podobu herců s předlohami! Titulky s sebou přinesly vytoužené skutečné fotografie, a tak jsem i přes nemasný neslaný začátek byla spokojená. Filmy podle skutečných událostí jsou prostě srdcovka, a tak nejde jít pod 4*. P.S. potěšilo mě, že i přesto, že je tato výprava známá hlavně pro kanibalské hody, tak to ve filmu nebylo téma č. 1.

plakát

Návštěvníci - Návštěvníci přicházejí (1983) (epizoda) 

Od předchozího dílu nenastal větší posun v zajímavosti či kvalitě. Seznamujeme se konečně s mladým Adamem a zjišťujeme, jak vznikl požár. Návštěvníci opět perlí a svou zmateností a neznalostí našeho času. Už se naučili po našem zdravit, rozeznávat zvěř a komunikovat s lidmi. A konečně se ukázaly první amarouny. To jsem měla vždycky ráda.

plakát

Barvy zla: Červená (2024) 

I přes doporučení od Necrotongue, se kterým máme podobné choutky a vkus, jsem šla do zhlédnutí s jistými pochybnostmi. A v konečném důsledku se jednalo o zcela průměrné krimi. Jakýchkoliv explicitních scén nebylo vůbec mnoho – i když jsem byla upozorněna, že to nebude zas takový masakr - (napočítala jsem jen šukačku, ukázku vyplaveného těla a podříznutí pašíka). Postavy nebyly nijak zvlášť sympatické, či herecky talentované. Už od začátku je všechno tak jasné a průhledné, že je jisté, že výsledek bude zcela odlišný od vyšetřovací verze. Závěrečný obrat tedy potěšil, ale nepřekvapil. Bohužel jsem u filmu nepociťovala tajemnou atmosféru ani mrazení v zádech. Nešlo mi ani soucítit s hlavní, mrtvou, hrdinkou. Obyčejné krimi s běžnou dávkou klišé, která se nijak nevymykala od zbytku detektivních filmů. Plus ale dostává ten slizkej grázl, kterej zahrál úchylnýho mafoše s grácií.

Poslední hodnocení (857)

Sněžné bratrstvo (2023)

18.06.2024

Návštěvníci - Návštěvníci přicházejí (1983) (epizoda) (E03)

17.06.2024

Barvy zla: Červená (2024)

15.06.2024

Ukrutně šťastni (2008)

14.06.2024

Návštěvníci - Výprava do minula (1983) (epizoda) (E02)

13.06.2024

Národní klenoty - Telč - jezerní růže (2012) (epizoda) (S01E02)

12.06.2024

Národní klenoty - Český Krumlov - od řeky k nebesům (2012) (epizoda) (S01E01)

11.06.2024

Národní klenoty - Kroměříž - plynutí času (2012) (epizoda) (S01E04)

11.06.2024

Národní klenoty - Kutná Hora - Monte Carlo středověku (2012) (epizoda) (S01E07)

11.06.2024

Reklama

Poslední deníček (1)

Stmelování rodiny

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-je-tohle-v-poradku-poslankyne-pise-blazkovi-kvuli-znasilnene-divce-243939#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest242_shorts_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

https://www.beztrestu.cz/rozsudky

 

Samozřejmě nikdo nezná podrobnosti. Vyvstává však zásadní otázka. I kdyby devče nemělo žádné psychické následky, mělo by se odcházet od soudu za něco tak odporného s podmínkou a směšným odškodněním 400 000 Kč, za které si koupíte v dnešní době velké hovno? A už vůbec si za to nekoupíte zpět svoji důstojnost, psychické zdraví a důvěru. Tohle hovado ještě nadále žije v té rodině. Dětská pornografie taky asi nevadí... Pana odborníka bych taky nechala trošku prošťouchnout. Zcela jistě by se s tím naprosto dokonale smířil. Kdyby mu někdo do prdele strkal každý den svoji chloubu. Podobná znásilňovačská hovada by se měla léčit, kastrovat, zabíjet, zavíra, mučit. Je to odporný. Ať už to dělají dětem nebo dospělým. Tresty jsou v ČR nejen za toto nesmyslně nízké. I za zabití, způsobení nehod, řádění pod vlivem alkoholu (což by dle mého neměla být polehčující okolnost). Nejen že ukončíte život člověku, ale zničí se životy rodinám, přátelům, známým. Lidi jsou monstra a je utrpení mezi nimi žít.

Časové pásmo bylo změněno