Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (618)

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Tenhle film byl jak na horské dráze. Prvních 70 minut jsem viděla na 8x! Vůbec nedokázal udržet moji pozornost. Trosečníci mi splývali a byli absolutně nezajímaví, nedokázala jsem pochopit pohled věřících na jednotlivé události a celkově jsem se nemohla naladit na neštěstí, které se na tyto smolaře valilo jedno za druhým. V 75. minutě mě to ale popadlo. Začala jsem rozeznávat tváře (jméno teda nevím ani jedno) a vžila jsem se do jejich otřesné situace. Zůstával mi rozum stát nad jejich odhodláním a vůlí k životu. Nepoložily je dvě laviny, úmrtí přátel, nefungující vysílačka, zima, slunce. Tohle bude strašný klišé, ale takový příběh může napsat jen sám život a stejně nad tím nepřestanete vrtět hlavou, jak mohli přežít 72 dní! S přicházejícím koncem se mi na těle proháněla husí kůže (čemuž ještě napomáhala velmi příjemná a jemná hudba) a přemýšlela jsem, jak se jim asi po této otřesné zkušenosti může podařit žít normální život. Styl vyprávění mi sedl hned na začátku. Musím taky vypíchnout podobu herců s předlohami! Titulky s sebou přinesly vytoužené skutečné fotografie, a tak jsem i přes nemasný neslaný začátek byla spokojená. Filmy podle skutečných událostí jsou prostě srdcovka, a tak nejde jít pod 4*. P.S. potěšilo mě, že i přesto, že je tato výprava známá hlavně pro kanibalské hody, tak to ve filmu nebylo téma č. 1.

plakát

Návštěvníci - Návštěvníci přicházejí (1983) (epizoda) 

Od předchozího dílu nenastal větší posun v zajímavosti či kvalitě. Seznamujeme se konečně s mladým Adamem a zjišťujeme, jak vznikl požár. Návštěvníci opět perlí a svou zmateností a neznalostí našeho času. Už se naučili po našem zdravit, rozeznávat zvěř a komunikovat s lidmi. A konečně se ukázaly první amarouny. To jsem měla vždycky ráda.

plakát

Barvy zla: Červená (2024) 

I přes doporučení od Necrotongue, se kterým máme podobné choutky a vkus, jsem šla do zhlédnutí s jistými pochybnostmi. A v konečném důsledku se jednalo o zcela průměrné krimi. Jakýchkoliv explicitních scén nebylo vůbec mnoho – i když jsem byla upozorněna, že to nebude zas takový masakr - (napočítala jsem jen šukačku, ukázku vyplaveného těla a podříznutí pašíka). Postavy nebyly nijak zvlášť sympatické, či herecky talentované. Už od začátku je všechno tak jasné a průhledné, že je jisté, že výsledek bude zcela odlišný od vyšetřovací verze. Závěrečný obrat tedy potěšil, ale nepřekvapil. Bohužel jsem u filmu nepociťovala tajemnou atmosféru ani mrazení v zádech. Nešlo mi ani soucítit s hlavní, mrtvou, hrdinkou. Obyčejné krimi s běžnou dávkou klišé, která se nijak nevymykala od zbytku detektivních filmů. Plus ale dostává ten slizkej grázl, kterej zahrál úchylnýho mafoše s grácií.

plakát

Ukrutně šťastni (2008) 

Rádoby temný thriller, s rádoby černým humorem (dle některých uživatelů), s rádoby napínavou zápletkou, s rádoby poučením, s rádoby hutnou atmosférou. Nic z toho na mě ale bohužel nezafungovalo. Ráda bych viděla alespoň jeden z těchto prvků. Těšila jsem se alespoň na konec, který mě zvedne z postele. Ten ale vyzněl tak nějak do prázdna a zůstal ve mně jen dutý pocit neuspokojení.    Dokonce jsem to i párkrát stopla a věnovala se příjemnějším věcem. Film si zajistil trošku mé pozornosti po překvapivé smrti. Skrz naskrz prohnilé městečko se mi asi brzy vykouří z hlavy.

plakát

Návštěvníci - Výprava do minula (1983) (epizoda) 

Doufám, že se kvalita bude i nadále zvedat. Moc se mi líbilo seznamování se s vymoženostmi doby minulé, úžasný popis slova ekonomika a peníze. Promítání filmu z 42., jak si lidé dříve hráli byl také skvělý nápad.

plakát

Národní klenoty - Telč - jezerní růže (2012) (epizoda) 

Telč je hezký hlavně svým okolím a procházkami kolem rybníka. Náměstí je samozřejmě jako přes kopírák s ostatními podobnými městy, které těží se své staré slávy. Táborský je nadšený pro věc a nekonečná studnice zajímavostí, informací. Líbí se mi perličky ze života lidí/staveb, které často doprovází jeho komentář. Příjemné pokoukání. Až na tu kameru, zase. Ale tu už zmiňovat nebudu...

plakát

Národní klenoty - Český Krumlov - od řeky k nebesům (2012) (epizoda) 

Informací dost, projev Táborskýho super. Asi mě ale bude celou první sérii pronásledovat pocit jemné deprese. Hrozně mi  perfektní zážitek ničí  ta potemnělá kamera a unylá hudba. Český Krumluv je opravdu hezké město. I zde jsem byla. V každém městě se ale úplnému centru vždy spíše vyhýbám. Zatím mě k obědu seriál baví, i když na mě dopadá jemná melancholie. Hezčí 3*

plakát

Národní klenoty - Kutná Hora - Monte Carlo středověku (2012) (epizoda) 

Tak jsem sakra samou nedočkavostí nesjela na iVysílání až dolů a sleduju  díly hala bala. Takže tohle je můj 2. díl. 1. byl 4. A tenhle se mi líbil o dost víc. Nezaměřoval se totiž jen na jednu stavbu, ale řeklo se toho hodně o historii města a života v něm. Vždycky si představuju, jaké to v té době asi bylo. Chrám svaté Barbory mě ohromil hned na první pohled. Určitě se jedná o nejhezčí chrám, co jsem viděla. Na živo je město ještě hezčí, ale i letecké záběry měly své kouzlo. Luxusní dokument a zatím mě na něm baví snad všechno. V Kutné Hoře se mi osobně líbilo moc, ale přiznám se, že Kostnice mě nijak neuazujala...

plakát

South Park: The End of Obesity (2024) (TV film) 

Tentokrát si Cartman a spol vzali na paškál tlusťochy, co se chtějí cpát a nic nedělat, ale mít sexy těla. Nejvíc perlil Randy a jeho crop top a samozřejmě Cartman, který urážel, koho viděl. Na 50 minut se už ale konec trošku vlekl. Alespoň jsem si doplnila vzdělání o novinkách na trhu. Krásné 3*, protože díl - Not suitable for children byl o kapku šťavnatější.

plakát

Národní klenoty - Kroměříž - plynutí času (2012) (epizoda) 

Trošku mě odpuzuje zastaralá kamera a takový smutný a starý podtón kamery. Jinak perfektní a zajímavé povídání o Kroměříži. Asi bych ocenila, aby se nemluvilo jen o 1-2 památkách, protože Kroměříž není jen Květná zahrada a velká sídla. Jinak ale Táborský s klidným hlasem vše krásně popisuje a vysvětluje. Občas bych ubrala na hlasitosti nijak atraktivní hudby.