Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (48)

plakát

Hataraku maó-sama! (2013) (seriál) 

Neurážející, občas dokonce opravdu vtipné.

plakát

Hlava v oblacích (2004) 

Druhá půlka filmu s válečnou příběhovou linií je sice tak za tři hvězdičky, ale kvůli té první - ve které je člověk nucen se dívat na jakési dekadentní snoby (k nimž jsem si krom opovržení nevypěstoval žádný jiný vztah), nemůžu hodnotit lépe.

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Pro mě asi nejlepší Miyazaki. Dílčí nápady z jeho starších děl, které jsem vždy považoval za geniální, jsou zde navléknuty na relativně klasický pohádkový model, který jim však naprosto dokonale sedí. Ano, občas se sice už jedná o vykrádání sebe sama, ale to nevadí - vzhledem k tomu, že jsou tyto nápady poprvé zasazeny do pro mě smysluplného rámce. Co oceňuji ještě víc, je ale fakt, že Miyazaki protentokrát mírně opouští od svojí ekologické agitky - tu si sice bohatě vynahrazuje hodně silnou agitací protiválečnou - ta však na mě, na rozdíl od zmíněné ekologie, nepůsobila nijak zvlášť rušivým dojmem, a to mi většinou jakákoli tendenčnost ve filmech leze hodně krkem.

plakát

Interstellar (2014) 

Vzhledem k možné míře vážnosti výpovědi současný hollywoodský blockbusterový vrchol. O to víc mrzí těch pár nedostatků, které chybí k naprosté dokonalosti.

plakát

Jack a obři (2013) 

Kopa hnusného CG|, úvodní scéna jak intro z 15 roků staré hry, ale McGregor je tu neskutečný sympaťák, který likviduje záporáky fíglem odkoukaným od Obi-wana ("visím nad propastí, smrt na krajíčku, pak hop a sek a je to v cajku") a Eleanor Tomlinson je vážně hezká ženská. Navíc je to překvapivě drsné a tím anglickým feelingem to připomíná milovaný Stardust.

plakát

Kung Fu Panda (2008) 

I když Kung Fu Panda nemá tak "sofistikovaný" humor jako pixarovky, tak jsem se bavil daleko víc než u většiny z nich... Možná právě proto. A ta úvodní "anime" pasáž je geniální.

plakát

Kung Fu Panda 2 (2011) 

Stejné jako jednička, jen s lepší a ve flashbacích nápaditější grafikou a ještě propracovanějšími akčními scénami. Klidně bych si dal trojku.

plakát

Ledové království (2013) 

Na můj vkus moc muzikálové a některé příběhové zvraty možná k předchozímu vývoji trochu drhnou, ale jinak jako celek zábavné - podvratný scénář, boření klišé a spolu s Brave nejemancipovanější pohádka za poslední dobu.

plakát

Madagaskar (2005) 

Nevtipná bída, kterou nezachrání ani ti tučňáci.