Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (4 486)

plakát

Krev a písek (1941) 

Tento snímek nabízí opravdu velkou plejádu známých jmen starého Hollywoodu. Vedle hlavního Tyrona Powera tady máme dvojici krasavic - Lindu Darnell a Ritu Hayworth. Ta druhá z nich tu svini hraje opravdu skvěle a přesvědčivě. Kromě nic se ve vedlejších rolích objeví například Anthony Quinn, coby lehce záporná postava, John Carradine, jinak též známý jako nástupce Lugosiho ve snímcích o Drákulovi, obrovský Laird Cregar, který si střihl pár skělých rolí v béčkových hororech a noirech anebo George Reeves, který se později proslaví rolí Supermana. ___ Příběh je ale těžce předvídatelný, od začátku až do konce, hlavní postava není nijak zvlášť sympatická a nevyhnutelný konec nepřekvapí. Jen mohl přijít o něco dříve než po 125 minutách.

plakát

Dayton's Devils (1968) 

Precizně naplánovaný heist, zbytečně dlouhá hodina, kdy se na něj všichni připravují a hádají se a jdou si po krku, pak vše proběhne až překvapivě rychle a závěr to podle mě celé zazdil. Tak nevýrazný a nedramatický konec jsem už hodně dlouho neviděl.

plakát

Dlouhé lodi Vikingů (1964) 

Překvapivě zajímavý a dobře natočený film o střetu vikingské a muslimské civilizace a legendě o obrovském zlatém zvonu. Kvalit nebo výpravy třeba Ben Hura to samozřejmě nedosahuje, ale jinak to bylo fajn.

plakát

Taste of Excitement (1970) 

Zábavný a napínavý britský thriller z prosluněné Francie.

plakát

Mara Maru (1952) 

Průměrný dobrodružný film, zajímavý snad jen tím, že se jedná o pozdější snímek Errola Flynna.

plakát

Col cuore in gola (1967) 

Umělecky natočený film, ze kterého sálají popkulturní odkazy (Beatles, Jefferson Airplane, Batman, Wolf Man), má skvělou psychedelickou hudbu, ale jinak je to příšerná nuda.

plakát

Velké manévry (1955) 

Hodně nudná a unylá komedie o mladém důstojníkovi, který se vytrvale snaží o jednu rozvedenou dámu a ona ho vytrvale odmítá. Chybí tomu vtipnost, zajímavé postavy, prostě cokoliv, co by film činilo zapamatovatelným.

plakát

Pan Vampýr (1985) 

Amerických a evropských upírů jsem už viděl víc než dost a tyto filmy mě málokdy mají ještě čím překvapit. Tato čínská hororová komedie je oproti tomu pořádným zábavným osvěžení.

plakát

Enola Holmesová (2020) 

Souhlasím se vším, co tady tomu ostatní vytýkají, nicméně i tak to byla fajn zábavná oddechovka.

plakát

Rjú ga gotoku: Gekidžóban (2007) 

Filmová adaptace herní legendy Yakuza. Já jsem nedávno dohrál Yakuza Kiwami 1, tedy remake původní hry, takže jsem byl logicky zvědavý na film, ale nic moc jsem od něj nečekal. Příběh této hry považuji za jeden z nejlepších videoherních příběhů vůbec. Ve filmu z něj zbylo naprosté minimum. Vytratila se jakákoliv hloubka, pozadí postav a souvislosti (to bylo ještě umocněné anglickým překladem titulků, které nedávaly dost často vůbec smysl). Důležité body hry - milostný trojúhelník Kiryu - Yumi - Nishiki, přátelství a následné nepřátelství Kiriyu a Nishikiho, vražda patriarcha Dojimy, kterou na sebe Kiriyu vzal a kvůli které šel sedět, odhalení, kdo je otcem Haruky (byl to ten týpek ve vrtulníku) atd. To vše je pryč. Zbylo tu jen ukradených deset miliard, pátrání po matce Haruky a nekončící souboje s Goro Majimou. Goro Majima je nejvíc cool postavou z her a zůstalo mu to i ve filmu. Zcela nelogicky tu máme několik dějových linek, které ve hře nebyly - nepovedené vyloupení banky, dvojice teenagerů, co přepadává obchody ... Proč? Těžko říct. Nicméně kytarový soundtrack byl super, Goro Majima baví tak jako ve hrách a závěrečná bitka, kde si Kiryu napije Staminan X, aby mu dodal zdraví a sílu, tak jako ve hrách, to byl už prostě totální vrchol guilty pleasure.