Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (4 486)

plakát

The Man Who Turned to Stone (1957) 

Béčkový sci-fi horor, který má sice plno scénáristických, logických i hereckých much, ale má docela pěknou atmosféru hororů ze 40. let, ale na druhou stranu už není tolik omezený nesmyslným Hayesovým kodexem. Jo a odehrává se to v nápravném zařízení nikoliv internátní škole :-)

plakát

Italská tajná služba (1968) 

Italská komedie o bývalém partyzánovi, kterého si po více, jak dvaceti letech najme britská tajná služba, aby oddělal amerického neonacistu. Jenže tomu se do toho už moc nechce, a tak si najme nějakého pobudu, aby to udělal za něj a pobuda si na to najme někoho jiného a tak dále ... Je to šíleně překombinované, místy docela vtipné, ale celkově spíš průměr. Rozhodně to není crazy komedie, na kterou by bylo nutné se dívat víckrát.

plakát

Le Rouge est mis (1957) 

Celé to táhne hlavně Jean Gabin. Příběh není špatný, ale nejedná se o nic světoborného.

plakát

Gentleman z Cocody (1965) 

Bohužel scénáristé nevěděli, jestli chtějí točit komedii/parodii nebo akční dobrodružný film. Jean Marais chvílemi působí jako James Bond a chvílemi jako totální idiot.

plakát

Záhada Mančuského orla (1973) 

Pořádně nevím, co si tom mám myslet. Film paroduje noiry a občas se mu to docela daří, některé momenty jsou celkem vtipné, ale pak je tam celá řada absurdit a nesmyslných scén (jako třeba za závěrečná přestřelka). Prostředí je pořádně buranské a atmosféra sedmdesátkově odtažitá.

plakát

Znamení trojúhelníku (1966) 

"Co se to odehrává za klášterní zdí, když každá jeptiška v noci údajně jen spí?" Jeptišky v tomto klášteře se věnují bohulibé zálibě - tvorbě keramiky, ale ... Trygon Factor mě bavil od začátku do konce. Je to fajn oddechové krimi s velkou spoustou bizardních béčkových nápadů - loupež v bance s pomocí superkanonu, dílna v klášteře, šílený přiteplený syn, záhadný vrah v koženém outfitu ... K tomu ještě plno krásných hereček a sympatický Old Surehand v hlavní roli.

plakát

Atlantic Adventure (1935) 

Nic jsem si od tohoto filmu nesliboval a nakonec se z toho vyklubalo poměrně zdařilé béčko.

plakát

Murder in the Blue Room (1944) 

Universal se po jedenácti letech vrátil do Modrého pokoje a zremakoval detektivku z roku 1933. No a vzali to hoši pořádně od podlahy. Namísto klasické komorní detektivky tu máme komedii s hudebními čísly a duchy. Ústřední trio je dívčí pěvecká skupina Jezzybelles. Příběh je v základních obrysech stejný, ale jinak dost zjednodušený a překopaný.Celkově to nemá ani hodinu, ale i to mi místy připadalo jako moc.

plakát

Secret of the Blue Room (1933) 

Rozhodně lepší než česká verze, kterou jsem viděl už před hodně dlouhou dobou. Je to prostě béčková jednohubka, ale nepůsobí to utahaně ani nenudí.

plakát

Congo Crossing (1956) 

Neklidné Kongo, jedna sexy kost a dva muži - jeden jí miluje, ten druhý jí má za úkol zabít. Příběh nic extra, spíš slabota. Z herců mě bavil jen Peter Lorre ve vedlejší roli.