Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (639)

plakát

Na špatné straně (2018) 

Silná 4 nebo slabší 5. Výborný scénář, který by lepší režisér dokázal proměnit v kultovní kousek.  Ale i tak dokážu ocenit, když rejža nechá áčkovou herečku umřít v pětiminutové roli...

plakát

Všechny zabij a vrať se sám (1968) 

Na skvělé westernové stavby musela padnou polovina rozpočtu, ani kamera není špatná. Zato scénář a režijní vedení herců jsou prostě k smíchu (jak po trapném vtipu).

plakát

Hořkých sedmnáct (2016) 

Scénář není nijak objevný ani jinak výjimečný, nicméně zpracování je na tento žánr mimořádně uvěřitelné a zdařile se vyhýbá obvyklým klišé.

plakát

Sabata (1969) 

Série cirkusových čísel, propojených chatrným příběhem.

plakát

Případ Sloane (2016) 

Po 17 měsících opakované shlédnutí - stále stejně silný a mrazivý zážitek (příliš mnoho filmů & špatná paměť). Brilantní scénář.

plakát

Kód za miliardu dolarů (2021) (seriál) 

Ten příběh prostě nemá nosnost 4 hodiny - maximálně poloviční. Několikrát jsem zatoužil přestoupit do půlhodinového koncentrovaného dokumentu.

plakát

Černobílá spravedlnost (2017) 

Jak zde již napsali jiní (a lépe, např. H34D) - filmařsky zřejmě v pořádku, leč přetrvává pochybnost o korektnosti (v původním smyslu slova) zpracování skutečné historické události.

plakát

Studené nohy (2018) 

Myslím, že k produkci pro týnejdžery by se ze zákona mělo povinně přidávat varování "konzumace jen na vlastní nebezpečí". A vůbec, proč se pro tuto věkovou skupinu vyrábí extra přiblblá tvorba? Třeba já jsem v těhle letech byl okouzlující, moudrý, řecké filosofy studující mladík...

plakát

Hádkovi (2022) 

Nováková si ukousla příliš velké sousto - takto prostoduchou zápletku, vhodnou snad pro formát bakalářské povídky (pro nepamětníky levná krátkometrážní TV komedie) by na rozměr kvalitního celovečeráku svedl rozvést jen mistr scénárista (a jestli vůbec), kterým začátečnice Sandra logicky být nemůže. A nemyslím, že by její dílo dokázal o mnoho lépe zpracovat zkušenější režisér, než je Moravec. Sice se za to stydím, ale jediná scéna, která mě přiměla k úsměvu, je stylizovaná hromadná "rvačka" v závěru...

plakát

Malý Sheldon (2017) (seriál) 

Co mě tedy fakt nebaví, je linie milostného života Sheldonovy vybotoxované babči, kterému je věnováno 20-30% času...