Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 459)

plakát

Dětská hra (2019) 

Vcelku dobře obsazený, nedělají ostudu původnímu filmu, dostatečně krvavý a snesitelně modernizovaný. Kultovní klasika z toho asi nebude, ale je to velmi slušná nová verze oblíbené hororové podívané.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 20: Nalezenec (2023) (epizoda) 

Pro celkový příběh asi ne úplně podstatná epizoda, ale jde o něco, co mi připomnělo, proč má tak rád Star Wars. Vynikající atmosféra, působivá akce, zajímavý flashback a vykoupení pro představitele Ahmeda Besta, který ztvárnil Jar Jar Binkse. Možná bych mohl být hnidopich a snaž se najít nějaké chyby (a ony se vyskytly), ale proč bych to dělal, kdy jsem si po zhlédnutí dvacáté kapitoly cítil jako ve chvíli, kdy jsem viděl první film Hvězdné války?

plakát

Strážci vesmíru (1993) (seriál) 

Je to podívaná pro děti, ty jsou cílovým publikem a já jsem si to ve svém dětství skvěle užil, byť jako dospělý divák bych to samozřejmě hodnotil jinak. Úsměvnost triků a kostýmů pro mě nebyla negativem, ba právě naopak, souboje byly skvělé a jednoduše to byl onen typ seriálů, díky kterému jsme hodiny pobíhali před domem a snažili se "morfovat". Upřímně, snažit se hodnotit tuhle podívanou podle "objektivních" měřítek standardní televizní zábavy a především z pohledu dospělé je lidově naprosto mimo mísu.

plakát

Sláva (2022) (seriál) 

Má to příjemně nepříjemnou atmosféru, umí to být syrové i surové, ale na můj vkus to bylo zbytečně protahované a finále bylo poměrně antiklimatické.

plakát

Dance 100 (2023) (pořad) 

Netradiční přístup k taneční soutěži. Tentokrát nesoutěží přímo tanečníci, ale choreografové (které hodnotí právě tanečníci). A nutno říct, že některá vystoupení jsou velmi působivá, kromě toho, epizod je jen šest, takže to není zbytečně protahováno a byť je to subjektivní, musím ocenit i výběr hudby, která mě obvykle potěšila. Za mě jedna z nejlepších tanečních soutěží za poslední roky.

plakát

The Last of Us - Season 1 (2023) (série) 

Kdo očekává zběsilá zombie jatka bude samozřejmě zklamán, The Last of Us je ve svém jádru komorním dramatem o (ne)lidkosti a v tomto ohledu funguje téměř na výbornou. A ne, vůbec nevadí, že některé postavy vypadají výrazně jinak než ve hře.

plakát

Čas (2021) 

Námět zajímavý, atmosféra působivá, rozuzlení svérázné. Není to Shyamalan ve své vrcholné formě, ale rozhodně jde o něco, co za zhlédnutí stojí, byť se samozřejmě objevilo několik momentů, které nejsou... úplně logické.

plakát

Pěkně daleko (2023) 

Je to plné klišé, to bezesporu, ale díky milé atmosféře, příjemně civilním hercům, pěknému prostředí a tomu, že když už se příliš hraje na emoce přijde nějaká vtipná vložka jsem se bavil víc, než jsem původně čekal. A jen pro informaci, LGBTQ+ linka zabere maximálně minutu z cca 109 minut celkové stopáže, takže pokud kvůli tomu někdo až přehnaně intenzivně brblá, působí to poněkud hystericky.

plakát

Outlast (2023) (pořad) 

Upřímně řečeno jsem se jako fanda (amerického) Survivora obával toho, že pokud nebudou nastavena nějaká pravidla a hráči se nebudou vyřazovat navzájem, půjde o velkou nudu, ale byl jsem vyveden z omylu. Jednoduchá premisa, kdy 16 lidí musí bojovat s divokou přírodou Aljašky je mnohem efektivnější (a efektnější) než jsem předpokládal.

plakát

M3GAN (2022) 

Ke konci se nám trochu vrší klišé, ale jinak jde to vcelku zábavný horor se správně děsivou záporačkou a slušnou řemeslnou kvalitou.