Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (84)

plakát

Agresivní virus (2014) (seriál) 

Viděl jsem The Leftovers, The Last Ship, The Honourable Woman, ale až teprve The Strain mě nenechal v klidu sedět z letních seriálů. Správná záhada, zajímavá postava staříka s mečem. Jen tak dále.

plakát

Arthur (2011) 

Začátek je skvělý. Zejména hlášky Helen Mirren a Russel Brand (Arthur) je náležitě free. Jakmile se však Arthur zamiluje, stane se komedie melancholickou a předvídatelnou. Jo a Nicka Nolteho jako otce stavaře tvrďáka jsem dlouho nemohl poznat. Takže komedie neuškodí, ale v paměti dlouho nezůstane. Něco jako komedie s Adamem Sandlerem.

plakát

Bábovky (2020) 

Tu utahanou depresi jsem nepochopil.

plakát

Bídníci (2012) 

70% ... výprava jako nádherná, když táhnou loď do doku, tak je to monumentální. Je to však dlouhé a Amanada není vůbec hezká. Kupodivu se mi líbil Russel Crowe jako Javert, i když nezpíval drsně, ale tak nějak sametově.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

70% .... Magicky elektrizující a atmosférická i hudební kontinuita z prvního dílu, ale tempo ala art z 80. let, někdy až moc pomalé, takže je potřeba to pravé rozpoložení. Vzpomněl jsem si na Interstellar. Nejvíce originální mi přišla postava Joi a celý koncept vztahu s hlavním hrdinou. Některé "akční" momenty v závěru mi naopak přišly až rušivé a možná si to mohli trochu odpustit. Takže dobrá myšlenka, zajímave filozofické konflikty, ale poněkud zbytečně barokní zpracování.

plakát

Botostroj (1954) 

80% ... Vrchol demagogie. Jak tohle mohli někde žrát? Hodní mírumulivní komunisti a války chtiví zlí kapitalisti.

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Arabela po americku ve stylu Lost, po shlédnutí série jsem naprosto nadšený. Seriál je milý a příjemný, jako plyšové zvířátko. Happy endings, to je, oč tu běží. Po každém dílu jsem si zážitek rozšířil poslechem podcastu SQPN: Secrets of Once Upon a Time, což je pak úplně nový zážitek ze sledování seriálu.

plakát

Cizinka (2014) (seriál) 

Hodně zajímavý pilot, pomalu se to rozjíždí, ale má to příjemnou atmosféru. Hlavní hrdinka mi připomíná Cate Blanchett. Seriál má zajímavé barvy a jeden by i cítil vůni mokré trávy a tlejícího listí.

plakát

Croodsovi (2013) 

85% ... další veselá animovaná taškařice. Sice se hlavní zápletka během filmu trochu opakuje, ale nevadí to. Líbí se mi vymyšlená zvířátka, která jsou krasně barevná, takže není všude led a sníh jak v Době ledové. Asi cíl je jasný, skvělá příležitost na výrobu plyšáků. Tu kočku bych chtěl sám. A jaké je morální ponaučení? Rodiče to moc hrotí, nemají vždy pravdu a chce to kreativně myslet. A minimálně 10% je za vynález otiskové fotografie.