Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (479)

plakát

Suburra: Krvavé předměstí (2017) (seriál) 

Za vykresleni zakulisnich machinaci, moci, ovlivnovani verejnosti a dopadu na lidskou individualitu (dale za hudbu) nelze jinak nez plny pocet. Za tu jistou steretypnost prakticky vsech schuzek/stretnuti, dlouhych pohledu a obcas i herecky vykonu strhavam.

plakát

Byl jednou jeden... vynálezce (1994) (seriál) 

Osobne si myslim, ze videt tento "detsky serial" v dospelem veku je lepsi a za jisteho penza znalosti, protoze pak teprve divak muze ocenit i dejovou/vykladovou zkratku tvurcu, kterou se chte-nechte museli dopustit a nasledne ji i ve zpetne smycce (o zdurazneni podstatneho a vypusteni mene duleziteho az zbytecneho) kvitovat.

plakát

Too Hot to Handle (2020) (pořad) 

Diky mentalni (pod)prumernosti ucinkujich je show opravdova a uprimna, ponevadz sofistikovanejsich her nejsou schopni. Moralizovani stran zdejsich komentaru je zbytecne. I tvurci, vcetne Lany to berou s nadhledem a delaji si z ucinkujicich legraci. Je to zabava, je to sonda, je to boj se zakazanym ovocem, je to popreni bourliveho ja, je to predevsim zmena, vyvoj. ___ Z pohledu nabidky reality show - nadstandardni produkt.

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

Jaromír Soukup má nový pořad!, sitcom, jmenuje se Premiér. Dodal bych (Premiér) aneb hledání nového dna. Navrhuji trest tzv. natvrdo za použití zbraně hromadného ničení za tuto intelektuální genocidu. Tato "situační tragédie" by si zasloužila speciální známku. Dám všem těm, kteří neměli tu čest, pouze altruistické varování - nedívat se, jinak riskujete nevratné poškození mozku. Soukup a jeho produkty to není nějaký omyl, to je diagnóza. Osobně budu rád, když mi veškeré synapse z této mé odvážné zkušenosti zaniknou a zbyde jen pocit, který mi nedovolí se ani omylem vystavovat dalšímu sebepoškozování. Bohužel na výrazně tragické okamžiky nelze zapomenout. Každý ví, kde byl a co dělal při 11. září 2001, Američané při sdělení o zastřelení Kennedyho apod. Pokud nechcete riskovat toto ozáření lidskou blbostí, nenápaditostí, hereckou tragédií, trapnými pointami,...držte se v dostatečné vzdálenosti a nenechte se zlákat nevinným bizárem, je to past! a je to pro duševní integritu nebezpečné. Zlatá "neutrální tvorba" P.P.Pasoliniho nebo Toma Sixe. Civilizace a její kultura již nebude stejná, bude muset hledat novou rovnováhu. How dare you! /sledován 1. (a osobně poslední) díl v premiéře/

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Vizuálně famózní (od triků, bojových scén, vybavení, originální zbraně...), ale co nějaký neschématický děj? Zajímavý, byť jen slovní exkurz k nanitům a robotům vojákům s kostrou psa, na druhé straně směšný předpoklad o tom, že když se teď zabijí všechny smažky, že bude problém s narkotiky vyřešen, to jako opravdu? Co ta trapná krutost nebo laciné vyzívání na souboj v saloonu? Bylo mi místy trapně při pomyšlení, že toto někdo mohl pustit dál. No, já nevím, asi čím dál tím víc diverguji od středoproudu.

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

U ktereho serialu se vam stane, ze i po x mesicich, pri pohledu na jediny obraz z galerie, se vam vybavi celicka epizoda s dejovymi zvraty a nacernalym poselstvim? U ktereho serialu je minimalni hodnoceni tri silne hvezdy? U ktereho serialu jsou/je ctyri hvezdy vlastne pet jen pro potreby nuancialni rozlisitelnosti? Favorit - silnych 5 hvezd - S01E02 a S03E04.

plakát

Hrdina (2002) 

Vizuální skvost. Schopnosti hrdinů a jednoduchoučký příběh mě moc nepřesvědčily.

plakát

Případ Sloane (2016) 

I když je začátek trošku informačně ubíjející, tak pro celkové vyznění promyšlenosti příběhu to stojí rozhodně za překonání.

plakát

Údolí včel (1967) 

Bude to znít urážlivě a možná, za nějaký ten rok svůj komentář změním, nicméně asi po 10 letech jsem se konečně uvolil zhlédnout tento snímek a netrvalo mi to ani týden, co jsem film dokoukal. Usnul jsem vždy po 10 až 15 minutách a asi jako jediný z diváků jsem ho měl na díly. Pomalé tempo a minimalismus byly pro mě takovým stimulem pro mikrospánek, posléze spánek, že jsem neměl sílu tomuto vábení vzdorovat. Půjdu do pekla.