Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (618)

plakát

Černá zmije - Černá zmije III (1987) (série) 

Třetí série tohoto originálního seriálu je o dost jiná než všechny předchozí, ale to je dáno tím, jakým materiálem se zabývá. Dobové záležitosti jsou opět do děje jednotlivých epizod zakomponovány s obrovským humorným přesahem a do oči bijící je, jak probíhá karikatura tehdejší mocnosti s tím, že vše je provedeno s očividnou schopností lidí, dělat si legraci ze sebe samých, jak je to britům sobě vlastní.

plakát

Černá zmije - Černá zmije II (1986) (série) 

V druhé sérii se Blackadder posouvá dopředu nejen svým názvem, ale jednotlivé věty scénáře jsou emancipovanější a věrně tak reflektují časový posun do období pozdní renesance. Edmund a jeho věrní přátelé vytvářejí nezaměnitelnou přehlídku směšných a zároveň neupadajících hlášek, které dohromady s vedlejšími postavami zaručují perfektní zábavu. Každá epizoda v sobě nepřímo odkrývá téma, které mělo svou důležitost, jenže to by to nesměl být Blackadder, aby vše dopadlo úplně jinak.

plakát

Černá zmije - The Black Adder (1983) (série) 

Nadprůměrný britský televizní seriál, kdy v každém díle první série se objevuje spoustu povedeného humoru, gagů a narážek na běh dějinných událostí v Británii. The Black Adder nabízí dobře znázorněný věk středověku a dokonale si jej připodobnil k obrazu svému, přičemž hlavní postavy jsou napsány s velkým přehledem. Scénář si nebere servítky s nikým a s ničím a dojde i na samotného Edmunda.

plakát

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (2014) 

Podařený film, který nezkazí náladu a dokáže připoutat pozornost svým propojením s historickými milníky, přičemž taky nabízí vcelku pospolitý děj. Cestování v čase jako námět hlavní zápletky servíruje hlavním postavám jedno překvapení za druhým a vyústění se úspěšně snaží o odbourání předsudky o souznění ve vztahu mezi Mr. Beabodym a Shermanem. Celkově je to líbivý rodinný film a v porovnání s ostatními animovanými filmy si v ničem nezadá.

plakát

Walk the Line (2005) 

Už od prvních sekvencí se jedná o filmové pohlazení, protože při sledování všechno do sebe zapadá a je vyladěné do nebývalých kvalit. Naprosto neodolatelný soudtrack, výborné herecké výkony, zajímavý děj a vůbec vydatný životopisný příběh podle skutečných událostí je jen zlomek toho, co dělá Walk the Line výjimečným filmem. Divák ani nemusí být vysloveně skalní fanoušek tohoto interpreta a scény z koncertů jej upoutají svou hravostí, která je podporovaná bezprostředností. Výsledná mozaika obsahuje všechny střípky k tomu, aby se dal film hodnotit jako mimořádný.

plakát

Z A do K a zase zpátky (2014) 

Docela zvláštní pojetí a přitom ze začátku se moc atraktivní podívané nevyskytuje. Rakouští nadšenci do freeridu zprostředkovávají své dojmy na kameru a přitom nabízejí pohled na monstrózní divočinu na území státu Aljaška.

plakát

Vaya a la Cumbre (2012) 

Příběh rodiny s netradičním cílem a vizí v rámci současného lyžařského průmyslu. Grafické vychytávky a pěkné záběry doplňují vcelku nejednotnou linii vyprávění, ale co na tom, když jim to tak pěkně jezdí.

plakát

Icefall (2014) 

Kratičké video s vizuálními vychytávkami a záběry úžasných sportovních výkonů.

plakát

Huevo (2013) 

Outdoorově-cestopisná lyžarská výprava českých borců je natočena v rámci možností atraktivně. Osobitý komentář dotváří již tak uvolněnou atmosféru výplazů na jednotlivé peruánské špičky. Nicméně nečekaný konec dokumentu jen dokládá, jak náročné je podobný materiál získat a i proto je dokument všeříkající.

plakát

Vysoké napětí (2013) 

Dokument, který svým obsahem překvapí tím, jak se mohou dlouhodobé plány z ničeho nic změnit a rázem se tak špičkové horolezectví stává něčím diametrálně jiným. Pohled na otázku nevinného konfliktu je nabídnut z vícero stran, a tak má divák možnost udělat si dostatečně objektivní názor. Efektní znázornění prostředí obklopující nejvyšší bod světa s dostatečně intenzivní náplní.