Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (692)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Proti tomuhle vypadají všechny ty Disney a Sony "blockbustery" jako nějaká debilní reklama dělaná postiženym brigádníkem v Gimpu. Naprosto čistá filmařina na vrcholu toho, co je dnes možné. Zhruba do 3/4 tempo podobné jedničce - tedy precizní, obrazově opojné vyprávění. Závěrečná půlhodina ale je pak intenzivní audiovizuální scifi porno, které nechá i zmlsaného současníka v kině opět žasnout. Možná jsou to post-katarzní hormony, ale větší zážitek jsem v kině neměl od Návratu krále. Asi pojedu na dovolenou někam do Tuniska. Chalamet perfektní. Tohle bylo jinde. A T M O S F E R A. UAAAA.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Nevim proč se na tyhle veci pořád dívám. Asi že to svítí, všude barvičky, nahlas to na mně mluví. Jinak ujetá CGI přeplácanost, která je dle očekávání horší než první dil. I ten Momoa je nějaký oteklý, Kidman na tak malém prostoro působí nepatřičně a osekání času pro Amber Heard ubralo na zrzavé koukatelnosti. Plus dávám za OK Wilsona, stealth chobotnici a jistou přiznanou šílenost. Nevykradl tady někdo W3 Frozen Throne?

plakát

Barbie (2023) 

Trailer vystřílel v deseti sekundách téměř všechen humor. Cítím se trochu podveden, protože vyjma unikátní stylizace, několika vtipných momentů a dobrých herců (Gosling si to evidentně užíval, Margotka to svým pojetím celé drží na hraně snesitelnosti), to byla strašně banální píčovinka. Stunning brave woman, bla, bla, klasika - navíc ve formě hluboké jako reklama na vložky. Navíc strašně odporné a otravné vedlejší postavy (přehrávající máma s frackovitou dcerou, naprosto WTF Ferrell, za kterého jsem se styděl).

plakát

Bod obnovy (2023) 

K posrání nudná kriminálka Hostivař. Je mi to líto, ale využít (na CZ poměry) nadstandardní vizuální stránku k vyprávění tak unylé, absolutně ničím nevybočující, utahané kriminálky, je strašná škoda.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Ocenil bych více old school fantasy elementů a méně standardních CGI zhůvěřilostí. Oproti poslední vlně DCMarvelu, je to ale pořád velmi střídmá, hezky odvyprávěná, vtipná záležitost.

plakát

Extraktoři (2023) (seriál) 

To samé co natočili v Americe (nedejbože v Izraeli) už 50x, jen lacinější ve všech ohledech. Jinak k tomu vlastně nemám co dodat.

plakát

Flash (2023) 

Meh. Ne, že bych se u filmu vyloženě nudil. Zrod hrdiny byl pojat vtipně a na poměry žánru originálně, ale co naplat - další sériovka v DC lunaparku. CGI bordel level milion přítomen.

plakát

Godzilla Minus One (2023) 

Godzilla jako reflexe (po)valáčného japonska. Nevím, jak běžná japonská populace vnímá svou účast ve druhé světové válce (zajímavé téma btw), ale snímek funguje jako tak akorát hluboká metafora osobní/národní viny, vykoupení a povahy japonské společnosti a zároveň jako monster movie, který umí být epický a přesto minimalistický a v rámci žánru vynalézavý. Chování postav bylo pro nás klasicky nepochopitelně afektované, ale možná i to přidalo filmu na silnějším vyznění.

plakát

Gran Turismo (2023) 

V jádru strasne fadni vec - prisnej mentor se srdcem dobráka, otec pochybující o hlavním hrdinovi, slzy v závěru. Naštěstí to má ale drajv, technicky vypiplané závody a vůbec je to celé nasnímané jako těžká frajeřina. Není to tak dobré jako vrcholy žánru (Rivalové), ale v té své videoherní dynamice a špičkové technické stránce, to byla celkem zábavná jednorázovka.

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Chápu ambice, ale scénář je prostě strašně podivně strukturovaný a ve finále selhává v pointách i emocích. Finální přerod jedné klíčové postavy se tak nějak prostě stal, stejně jako podivně skončil vztah hlavnich protagonistů. Do toho laciná akce, barel barevných hadů, muzikálová čísla, teen distopie. Vlastně.. no.. meh.