Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (342)

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Nejsem si úplně jistá, co k tomuhle seriálu mám napsat, přijde mi neuvěřitelně nepopsatelný. Hrozně dlouho mi trvalo se prokousat začátkem první řady, ale když se mi to povedlo, musím říct, že chápu, proč je ten seriál tak legendární. Vždy, když o tom někomu vyprávím, říkám, že je to neuvěřitelně blbý seriál, který je zároveň naprosto geniální a brilantní. A tak strašně britský! Přesně můj šálek čaje coby milovníka všeho britské a sci-fi k tomu. Momentálně se nacházím skoro na konci druhé řady. Christopher Eccleston byl jako Doktor opravdu úžasný, ale na Davida Tennanta nemá snad nikdo. Toho jsem milovala už předtím a tady ještě víc. Musím sklonit poklonu scénáristům, kteří jsou perfektní, nicméně mám občas chuť je nakopnout, za to, co mi provádějí. Už se nemůžu dočkat, až budu koukat dál, ale nechce se mi loučit se s Rose. Edit: Po šesti řadách nemám nejmenší důvod měnit hodnocení, ačkoliv co se seriálu chopil Steven Moffat (od 5. řady) je to znát a není to až tak dobré jako začátek, ale pořád to na plný počet hvězd stačí.

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Tragikomedie o takové ne až tak normální americké rodince, která vás rozesměje i rozbrečí aneb co všechno se může dysfunkční rodině stát při road tripu přes Spojené státy.

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

TA vánoční pohádka. Možná, že úplně TA česká pohádka. Je kouzelná, romantická, vtipná, se skvělými hereckými výkony. "Výsosti? Rozhodla jsem se, že mě požádáte o ruku. Souhlasíte?" :D

plakát

Dr. Horrible's Sing-Along Blog (2008) (seriál) 

"Everyone's a hero in their own way...". Tak tohle bylo naprosto geniální, přehnaná parodovaná ptákovina, ale geniální :D Neil Patrick Harris a Nathan Fillion naprosto kralovali, jejich charisma tam sálalo a herectví bylo skvělé. Musela jsem se skoro celou dobu smát, písničky byly úžasné a všichni tři z hlavního castu zpívali výborně (věděla jsem, že NPH zpívá skvěle, ale o NF jsem to netušila). Simon Helberg jako Moist :D Akorát konec jsem nečekala, trošku šok. Jako všechno, co vytvořil Joss Whedon - perfektní.

plakát

Castle na zabití (2009) (seriál) 

Už od prvního dílu mě to dostalo a po první řadě můžu říct, že mám další oblíbený seriál. Mezi Beckettovou a Castlem to jiskří, až čekám, kdy mi vzplane notebook. Případy, které řeší, jsou zajímavé, ale někdy mám problém se chytat. Každopádně seriál hodně stojí na charismatu dokonalého Nathana Filliona, nebýt jeho, asi by to nebylo zdaleka tak chytlavé a vtipné, protože Stana Katic je taková nemastná neslaná. Zajímalo by mě, jestli v každé epizodě bude až do aleluja opakováno "vražda-podezřelý-ten to není-Castle má nápad-nový podezřelý-ten to taky není-nějaký nový nápad-tenhle podezřelý to už je", protože nevím, jak dlouho mě to s tímhle bude bavit. Ale třeba to tak nebude a Nathanovo charisma mě udrží dlouho. Ještě jedna věc - baví mě, jak na začátku u každého záběru na mrtvolu hraje taková veselá hudba :D Edit: Někde na začátku 4. série se ze mě stal závislák, úroveň seriálu stále stoupá. 6. série? Nejoblíbenější seriál v současnosti. Edit 2: Sedmá řada měla být poslední, bylo to i zakončené hezky tak, že to mohlo sloužit jako konec seriálu. Jenže pak přišla děsná osmá řada, propad sledovanosti, vyhazov Stany, kampaň za ukončení seriálu a hořké ukončení velmi trapně a narychlo seskládaným posledním dílem. To si tenhle skvělý seriál nezasloužil.

plakát

Star Trek (2009) 

Jsou filmy, na které se výraz epic opravdu hodí, a Star Trek je jedním z nich. Ačkoli jsem velký fanoušek sci-fi, z nějakého záhadného důvodu se mi seriál vyhnul, takže tenhle film pro mě byl premiérovým vstupem do tohoto universa. Líbí se mi, že je to v podstatě restart celé série, takže se na to můžou koukat i lidi bez znalostí seriálu, aniž by byli nějak výrazně ochuzeni, Aspoň tak mi to z mojí pozice přijde. Musím opravdu velmi pochválit obsazení, hlavně tedy Zachary Quinto jako Spock je perfektní, a Simon Pegg jako Scotty. A nesmím zapomenout na Antona Yelchina a jeho dokonalý přízvuk (lajtňink storm:D) a Karla Urbana. Další věcí jsou efekty, které jsou úžasné, doslova vás vesmírná akce přiková k obrazovce. Tomu napomáhá i vynikající hudební doprovod (mimochodem, ústřední téma je hádám původní, ale je výborné). Ve výsledku tu máme skvělou sci-fi, která si přímo říká o pokračování.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Jeden z těch nejlepších vánočních filmů ever a současně jedna z nejúžasnějších britských romantických komedií, a to je co říct, protože na to jsou Briti tradičně experti. Jednotlivé příběhy se úžasně prolínají a skvěle do sebe zapadají, setkáme se opravdu s nejrůznějšími lidskými typy a povahami, s veselými příběhy i těmi smutnými. Působí to, jakoby tvůrci vzali to nejlepší ze všech romantických komedií, na kterých už dělali, a z toho stvořili Lásku nebeskou. Nemusím snad zmiňovat herecké osazení neuvěřitelně bohaté na britské i světové hvězdy, perfektně vybraný soundtrack, dokonalou atmosféru vánočního Londýna....Těžko říct, kterou postavu nebo příběh mám nejradši, měla bych své favority, ale líbí se mi tady v tom ta celistvost, takže bych nic nevynechala ani nezvýraznila. Prostě pro mě po mnoho let nejen vánoční klasika.

plakát

Návrh (2009) 

Perfektní komedie jako žádná jiná. Opravdu si nemůžu vzpomenout, že bych něco podobného už někdy viděla. Ryan Reynolds a Sandra Bullock mají mezi sebou úžasnou chemii a to, jak se během většiny filmu špičkují, nemá chybu. Vždycky se prosměju skoro celým filmem. Ať už jsou to strašně blbé náhody nebo různé hlášky, tenhle film mě prostě vždycky rozesměje a na konci mě jako správnou romantičku velmi potěší.

plakát

Anastázie (1997) 

Tohle už navždy bude srdcová záležitost. Je to asi ten nejromantičtější a nejkrásnější kreslený film, co znám, a miluju ty písničky. Když jsem byla malá, milovala jsem Dimitriho, a to mi v podstatě zůstalo až do teď. Měla jsem to ráda i s českým dabingem, ale co to znám v originále, nedám na to dopustit, John Cusack, Angela Lansbury, Christopehr Lloyd...co víc k tomu dodat.

plakát

Rozum a cit (2008) (seriál) 

V mnohém lepší verze než ten slavný film se scénářem Emmy Thompson, i když uznávám, že tato minisérie spoustu motivů kopíruje, ale často je i vylepšuje. Obecně platí, že minisérie mají prostor na to se ve scénáři rozšoupnout, takže prostor dostanou i scény z knihy, které byly ve filmu vynechány. Co ovšem v téhle adaptaci považuju za zásadní, je perfektní výběr herců, Dan Stevens jako Edward je správný fouňa, ale ne až tak moc, aby nám to lezlo na nervy, upřímně je vpravdě neodolatelný. David Morrissey možná nemá charisma Alana Rickmana, ale já myslím, že je to jen dobře, a scéna, kdy si nese Marianne do domu, se mi strašně líbí. Marianne je vůbec asi nejlépe obsazená postava, Charity Wakefield ji hraje opravdu výborně. Proti Hattie Morahan jako Elinor bych měla své výhrady, ale žádné zásadní. Willoughby je konečně koukatelný Dominic Cooper, u něj se člověk nediví, že mu Marianne propadla. Za zmínku určitě stojí další herci jako Janet McTeer jako paní Dashwoodová nebo Mark Williams jako sir Middleton. Tvůrci si opravdu pohráli s kostýmy, kulisami i lokacemi, to je vidět, ostatně jako v dalších BBC adaptacích. Také je tu opravdu nádherná ústřední hudba.