Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (342)

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Jeden z mých oblíbených filmů, který mě zároveň děsně štve. Miluju sledovat proměnu Andy, jak bojuje s novou prací a odsuzováním okolí. Nicméně naprosto nesnáším toho jejího přítele a její kamarády, kteří ji ani trochu nepodpoří a nedokážou přijmout, že se lidi mění. A ona za nima ve finále ještě přileze zpět. Takže na tenhle film koukám kvůli scénám v redakci Runwaye, kvůli Anne, Meryl, Emily Blunt a Stanleymu Tuccim, kteří jsou skvělí.

plakát

Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016) 

Velké zklamání. Celou dobu jsem si říkala, co to sakra tvůrci hulili. Byl to jeden velký facepalm. Myslím, že kdybych si odmyslela ty části s veverkou v mimozemské lodi a příšerně praštěného Baka, tak bych tomu snad i možná dala průměrné hodnocení, ačkoliv jsem se teda skoro nezasmála, ale takhle mi to přišlo celé úplně absurdní. Prostě jen násilné seskupení nezábavných a nucených vtipů. Pobavil mě snad jen Manny a jeho přístup k budoucímu zeti.

plakát

Podfukáři 2 (2016) 

Rozhodně víc akce a míň napětí a připravených triků než v jedničce, ale já jsem se nenudila. Myslím, že bych se na to musela podívat znova, aby mi to všechno došlo, jak to udělali, ale to jsem měla i s jedničkou. Co mi trošku vadilo, bylo moc keců, obzvlášt jeden přes druhého, a nevim, proč jim vadilo, že na něco čekají a neví co, kdo, proč a jak, když o tom byla celá jednička. Je taky pravda, že příběh tam v podstatě nebyl a chvílema jsem si říkala, o co tam vlastně jde, proč vlastně kdo chce ten disk. Ale šli jsme na akčňák a ten jsme dostali.

plakát

Pan Selfridge (2013) (seriál) 

Je to period drama a ty já ráda. Výpravný seriál ve stylu Downton Abbey, kterému byl konkurencí a zároveň mladším bratrem. Já na DA nedám dopustit, ale Mr Selfridge se mi velmi dostal pod kůži a celkem jsem maratonovala. Poslední řada byla bohužel dle očekávání nejslabší a trvala mi nejdéle dokoukat, konec mě ale i tak dostal. Nejlepší řada byla asi druhá. V každé řadě jsem měla jinou oblíbenou postavu, v první to byla Agnes, v druhé Victor, ve třetí Gordon, ve čtvrté Kitty a George. Celkem mě mrzí osud Victora a Agnes, ale zase jsem ráda za jiné postavy. Škoda, že Grace dostala v poslední řadě tak málo prostoru. Harry Selfridge mě většinou děsně vytáčel, ty jeho excesy a rozhazování mi brnkaly na nervy. Takovýho chlapa bych doma nechtěla. Ovšem seriál je to moc dobrý.

plakát

Jak ukrást nevěstu (2008) 

Kdysi jsem to ohodnotila třemi hvězdičkami, teď jsem se na to snad poprvé podívala úmyslně a zcela od začátku až do konce. Tři hvězdičky nechávám. Je to celkem pěkný romantický film a citlivou duši jako mě to potěší, navíc Kevin a Skotsko prostě :D Není to žádný světoborný film, takže víc bych tomu nedávala, na druhou stranu si to na nic víc než na hezký romantický film nehraje.

plakát

Blízká setkání ztřeštěného druhu (1979) (video kompilace) 

Vím, že už jsem stará, když zapomínám hlášky z tohoto filmu/sbírky krátkých filmů, kterou mám na VHS, neviděla jsem ji už pár let, ale jak malá jsem je znala nazpaměť. Prostě klasika.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Ačkoliv jsem fanoušek komiksáren všeho druhu, kupodivu jsem potřebovala tři pokusy, abych se začala na AoS koukat. Ještěže jsem to ale udělala. Začátek se strašně táhne a není to nijak závratně zábavné, ale od druhé půlky první řady je to super. Moje oblíbená řada je zatím třetí, Inhumans. Líbí se mi provázanost s MCU, ačkoliv je to jen ze strany seriálu a ne filmů. Ze začátku tam dost hostovaly postavy z filmů, teď už ani tolik ne, ale to zas tolik nevadí, postavy ze Shieldu jako takového mi přirostly k srdce a baví mě sledovat jejich příběhy. Nejoblíbenější postavy jsou rozhodně pro mě Fitz a Simmons, Bobbi a Hunter, Coulson, May, později i Mack, Yoyo. Aktuálně se těším z prodloužení pro pátou řadu, protože Ghost Rider, LMD i Framework linie byly fantastické.

plakát

Brooklyn (2015) 

Do tohohle snímku jsem se zamilovala hned po shlédnutí. Knihu jsem nečetla, už ji mám ale doma, nemůžu zatím říct, jak moc se jí drželi, ale podle mě to byl fantastický film. Nic bombastického, prostě krásný lidský příběh o lásce, domovu a hledání sebe sama. Tony měl rozhodně můj hlas, takže jsem celou druhou půlku filmu protrpěla a bála se, že se rozhodne zůstat. Nicméně jsem moc ráda, jak to dopadlo. Všichni herci byli skvělí, nasmála jsem se nejvíc u konverzací u jídelního stole paní Keohe, kde mě též velmi potěšila role Emily Bett Rickards. Edit: Přečetla jsem knihu. Jako adaptace je tenhle film výborný, nemám pocit, že by vynechali něco výjimečně důležitého, nicméně! V knize mi to přijde jako pravej milostnej trojúhelník, který skončí tím, že se rozhodne pro Jima a jede do Ameriky si pro rozvod, kdežto ve filmu, a tu verzi preferuji, je z Jima jen flirt, který odezní a ona se ráda vrátí k Tonymu.

plakát

Deadpool (2016) 

"Pool. Dead." Deadpool hláškuje, řeže nohy, ruce a hlavy (včetně vlastních), za každým druhým slovem má shit, fuck nebo koule, má love-hate vztah s X-Meny a obsesi chlápkem jménem Francis (a Hugh Jackmanem). A my ho žerem.

plakát

Co ty jsi za číslo? (2011) 

Chris Evans dobrej, o tom žádná, Annu jsem nemohla vystát, ta ženská má děsně vychlastanej hlas, rvalo mi to uši. Přehlídka skvělých herců jako jejích ex-přítelů pobavila. Pustila jsem si to kvůli tomu, že je tam i Zachary Quinto (haha) a jo, celkem jsem se pobavila, nejvíc asi u scény s jejím falešným anglickým přízvukem. Ale taky jsem párkrát měla chuť to vypnout, jak to bylo trapný. Asi si to už znova nepustím. Btw. český překlad názvu je úplně mimo.