Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (265)

plakát

Černí baroni (1992) 

Jelikož jsem knihu nečetl, nemám, co bych vytkl. Na tohle se dá dívat prostě pořád, pokud vám nad hlavou nezáří rudá hvězda.

plakát

Moje levá noha (1989) 

Nedávno jsem to viděl podruhé a musel jsem přehodnotit hodnocení o stupínek výš. To, jak to zahrál Daniel Day-Lewis z toho mrazí. Podle mě spolu s Dicapriovým (Co žere Gilperta Grapa) a Hofmanovým (Rainman) nejlepší herecký výkon. Lewisova ironičnost také působí spíše vtipně, než jízlivě a ačkoliv se jeho hrdina občas chová jako blb a velmi sebelítostně (což je možná pochopitelné), jeho postavu si musíte zamilovat a spíše než litovat ho budete obdivovat.

plakát

Český sen (2004) 

Tenhle dokument by se měl povinně promítat snad všude. Je k z blití, když rodiny tráví víkendy v supermarketech a melou o tom, že si to náramně užívají. Krasná ukázka českého konzumentu, něvěřil jsem, že Češi jsou až takovýhle magoři, teď už věřím. Člověk, který říká, že dokument a celá kauza je špatný, by se měl nad sebou zamyslet. jo a ten týpek z té reklamní agentury v kšiltovce je výborný. Stoprocentně bych věřil člověku, který řekne v každé jedné holé větě jednou " prostě" a dvakrát "jako", že lidem nelže:):):)

plakát

96 hodin (2008) 

Příběh je sice tuctový , ale na druhou stranu se to u akčních filmů dá tak trochu prominout, pokud je to vyvážené skvělou a nápaditou akcí, což je přesně tenhle případ. Musím přiznat, že občas jsem tajil i dech. A krom toho je příjemné vidět v takto našláplém snímku muže ve středních letech a ne ty typické hezounky s perfektně vymakanými těly. Skvělá dynamická akce, akční film, ve kterém nic nechybí, ale ani nepřebývá a ta necelá hoďka a půl je úplně ideální.

plakát

Vlak dětství a naděje (1985) (seriál) 

Bezpochyb životní role Heleny Růžičkové. Škoda, že takovýhle rolí nebylo více. Kachyňovi se podařilo zcela věrohodně zachytit atmosféru, protektorátních Čech. Skvělý scénář, hudba, herci, prostě vše na co se sáhlo, vypadá skvěle.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

pro mě osobně po simpsnech a black books nejlepší seriál. Samozřejmě jsou díly, které jsou slabší, ale tady slovo "slabší" má úplně jiný nádech, takže v porovnání s ostatními sitcomy jsou pořád nadprůměrné. A každopádně co z tohohle seriálu dělá tak výborný, nejsou jen skvělé gagy, dobrá dějová linka ale pro mě je to hlavně postava Barneyho, protože jeho humor se tak lehce vymyká a posouvá příběhy zase o kus dopředu...

plakát

Bylo nás pět (1994) (seriál) 

Inu, co dodat, seriálová klasika s jemným humorem, výbornými hereckými výkony, dávkou sentimentality. Každý z nás to viděl několikrát a až to budou zase dávat, pokud budem mít čas, kouknem se zas.

plakát

Byl jednou jeden... člověk (1978) (seriál) 

Podat tolik informací v tak zabávné formě není jednoduchý úkol, ale zde se to maximálně podařilo. Jelikož dnešní mládež je poměrně líná číst, chtělo by to více takovýchto seriálků, aby aspoň měla trochu představu.

plakát

Kousek nebe (2005) 

Tohle je fakt nádhera. I když je to film z vězeňského prostředí, dýchá na vás taková příjemná atmosféra. K tomu ještě zdařilá hudba, krásné kameramanské záběry a hlavně naprosto přesvědčivý výkon Kuby Doubravy. Je skvělé, že si nikdo všiml tohohle kluka, protože jeho talent by se měl vystavovat na odiv. Tu jeho postavu jsem mu věřil jako málokomu. A když ho občas vídám, nejradši bych mu zobal z ruky.