Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (265)

plakát

Pod kontrolou (2008) 

Oceňuji, že na tak malém prostoru se rozjel skvělý kolotočový thriller. Pullman je jako "magor" brilantní. Velou dobu jsem čekal nějaký extra zvrat, který bohužel nepřišel a závěr byla jak pěst na oko. Zvrácenost bez sebemenšího vysvětlení.

plakát

Rambo: Do pekla a zpět (2008) 

Hodnotit nějakou duchaplnost dějové linky je naprosto zbytečné. Jde o to hlavně pobavit a to se tady povedlo. Stallone v jeho 62 letech umí pořád brutálně zabíjet a tady ještě brutálněji, než kdykoli před tím. Sice už má trochu vaničku, ale pořád mu to běhá a střílí. Občas prohodí nějakou ultradrsnou hlášku. Comeback se vydařil a navíc položil totálně filozofující otázku, zda má právo misionář zábít člověka:) No prostě akční smršť se špetkou pseudomouder. Dal bych 5*, ale postavy misionářů mi přišly až moc přehnané a trochu mi vadila občas chaotická kamera.

plakát

Smrt čeká všude (2008) 

Dlouho jsem tomu nemohl přijít na chuť, ale jakmile přišla přestřelka v poušti, zaradoval jsem se. Ten kolotoč událostí, co pak nastal, už byla hodně hutná káva. Asi má něco do sebe, když takovýto film natočí žena, vyznívá pak úplně jinak než plno ostatních válečných. Skvěle propracovaná psychika, výborné herecké výkony. Libůvka

plakát

Surikaty (2008) 

Máámííí ja chci kolu, kolo a Kola.

plakát

U mě dobrý (2008) 

Jako expozice a sonda porevolučních let dobrý. Hlášky, které si zapamatujete, ale už jich poměrně ubývá a nahrazují je méně podařené, občas i plytké. Polívka filmu dodává šmrnc, ale na druhou stranu je všude a jsou tu i jiní herci. První polovina filmu trochu utahaná s pár světlými místy-50% za to v druhé části Hřebejk šlápl na pedál svižnosti a tím si i u mě vylepšil reputaci. Vcelku to nakonec nevyznívá špatně, ale stačí se na to podívat jednou.

plakát

VALL-I (2008) 

Pohádka nebo vizionářská předzvěst? Nevím, každopádně Pixar posunul animaci za hranice nemožného.

plakát

V Bruggách (2008) 

Dokonalá pozvánka do zasraných Brug.

plakát

Venkovský učitel (2008) 

Velmi silný příběh, bezchybný Liška a Bydžovská. Sice mě to úplně nedostalo, ale na českou scénu je to asi špica. Jediné, co mi chybělo k dokonalosti filmu byl herecký projev Ladislava Šedivého, ale na druhou stranu, byla to jeho první zkušenost. No a samozřejmě nesměl chybět Vojta kotek:)

plakát

Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (2008) 

Asi největší role Vincenta Cassela, výkon předvedl výborný. Nemůžu moc pochopit zdejší hodnocení, mně to nepřišlo nějak extra...