Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film se tváří velice dynamicky a mladě – střihem a hudbou. Když si však tohle odmyslíme, zůstane klišovitá historka pro teenagery, kterou jakoby psala jejich staropanenská teta. A vzpomněla si přitom na Karate Kida a Klub rváčů. Příběh nemůže být provařenější – outsider s trablemi, leč dobrým srdcem – proti zlému školnímu idolovi vytuněnému fotříkovými prachami a jeho zjevně drtivou výchovou. Kdopak asi vyhraje? Přidejte jednoho kamaráda šprta, jednu krásku, jednoho otcovského mentora – a máme hotovo. Dialogy by se hodily pro mnohem starší postavy, a to ještě jen z románů červené knihovny. Pohnutky postav jsou vysvětleny na úrovni psychologie z pomocné školy. Ještě navíc nedůsledně, protože trenér nejprve zakazuje jakýkoliv rvaní mimo školu a pak ho doporučí. Mužská linka (spolužáci, zlý školní idol a hlavně statný trenér) mi připadala podprahově dost homo. Holky jsou jen na okrasu. A je to šíleně nudný. SHRNUTÍ: Jak získat dívku svých snů, uznání spolužáků a trenéra, náklonnost bratra i matky – a to vše několika kopanci a údery pěstí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další naivní báchorka o tom jak mladý nesympatický blbeček dostane na čumák od namyšlenýho debila a chce mu to vrátit. Film kráčí přesně vyšlapanou cestičkou od jiných žánrově stejných filmů a ani se nepokouší z této cesty sejít. Takže je tu mladík, kterýho prochází tvrdým tréninkem, postupně se seznamuje s trenérem, který jako by mu nahrazoval jeho zesnulého otce, během toho si stihne nabalit bejvalku týpka, který mu na začátku rozbil čumák a do toho má čas od času nějakou tu krizi. Celý se to odehrává v prostředí mladých, krásných a namakaných lidí takže to celé vypadá jak akčnější Beverly Hills ale na druhou stranu zápasů zde moc není a rozhodně nemají co nabídnout. Zvlášť ne v době, kdy jsou akčními krály Jet Li a Tony Jaa. Možná, že mladší generace uvěří, že to takhle v USA chodí a bude se jim to líbit. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Spojte příběhem serii Karate Kid a vizuálně Lets dance 2 a vznikne Never Back Down! Je to tak, ohraný příběh okořeněn výborným soundtrackem, stylovým nasvícením a jakš takš dobrými režisérskými fígly vychází jako celek dobře, nenudí, ale bohužel ani extra neoslní, spíš se u něj divák baví a tak po hodince zapomenene, že se na něco díval. Amber Heard má Keiřin úsměv a jinak je to cela Britney :-) Tři a půl hvězdičky, 70% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerné bojovo-akčné drama. V hlavných rolách môj stále väčší obľúbenec Cam Gigandet a dobrácky tréner Djimon Hounsou. Aké množstvo kvalitných filmov, odohrávajúcich sa v stredoškolskom prostredí poznáte? Isto minimum. A práve kvôli tomu bol Never Back Down obrovským prekvapením. “Grupn sex zatiaľ usporadúvať nebudeme”, ale štyri hviezdy rozhodne zaslúžené . ;) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Slušný bitky, sexy dívčiny a mustang jak z Bullita? Co chtít víc... :) Vydařená teenage mlátička, ve které by sice všichni nemuseli mít osobní trauma, ale díky svižné režii slušně šlape, i když by klidně mohla mít o patnáct minut míň. Trailery projednou nelhaly a kde měly letos holky Let's Dance 2, tam mají kluci Never Back Down. P.S. Cruise buď fakt nestárne nebo toho mladšího bratra tajil docela dlouho :D ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 20 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 24,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 41,6 mil. (NIRO)
  • Cam Gigandet (Ryan) je držitelem černého pásu v izraelském bojovém umění Krav Maga. (Mr.Hudson)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama