Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (45)

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Tenhle seriál se toho rozhodně nebojí.

plakát

Predátor 2 (1990) 

Přiznávám, že jsem jedničku neviděl, takže se musím vyhnout srovnání. Celkově se mi to docela líbilo, ale něco tomu opravdu chybí. Danny Glover nezklamal a je jedním z faktorů, který drží tenhle film. Na scénáři by to chtělo ještě popracovat, ale pár Gloverových hlášek se povedlo. Jako oddychovka dobrý.

plakát

Jak jsem vyhrál válku (1967) 

Knihu jsem četl a náramně jsem se u ní bavil. Také proto jsem šel do tohoto filmu, avšak nevím co si o něm mám myslet. Z knihy toho zde moc není, což je podle mě škoda, protože by to mohlo dopadnout o poznání lépe. Takhle je to akorát něco co mi vzdáleně připomínalo Monty Pythony, nebo spíš jejich slabý odvar. Ale na obhajobu filmu musím podotknout, že jsem párkrát zasmál, takže svým způsobem to účel splnilo.

plakát

Až na krev (2007) 

Zajímavý příběh muže, který díky ropě získal bohatství, ale ztratil mnohem důležitější věci, než jsou peníze. Daniel Day-Lewis opět dokázal, že je pan herec a že cena akademie skončila ve správných rukou. Nerad byl zapomněl na výborný výkon Paula Dana. Místy sice trochu melodramatické, ale rozhodně silné a působivé ztvárnění. Závěrem bych jenom dodal, že mě opravdu zaujala hudební složka snímku.

plakát

Oběti války (1989) 

Každá válka přináší zločiny a nebylo tomu jinak ani ve Vietnamu. Znásilnění a vražda vietnamské dívky americkou četou patří k zářným příkladům. Zamlouval se mi zejména výkon Seana Penna, jehož šílený úsměv a projev mě přímo až děsil. Ačkoli je to jiný pohled na tuto válku, nemusí se tento film stydět při srovnání s Četou nebo Olověnou vestou.

plakát

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 

Rozhodně zajímavý je ústřední motiv s mazáním paměti, kolem kterého se celý film odehrává. Následné zpracování poté už bude jenom překvapovat a posunovat se až k finálnímu rozuzlení, které také jak jinak než překvapí. Ovšem na úplné vychutnání snímku to bude chtít alespoň ještě jednu projekci.

plakát

Černý jestřáb sestřelen (2001) 

Tento film ve mně zanechal hluboký zážitek ještě druhý den a to se mi často nestává. Naprosto úžasné vykreslení vojenského konfliktu v Somálsku, vztahů mezi vojáky, jejich schopnosti obětovat se pro druhé a pomoci jim v nouzi. Ridley Scott prostě ví jak na to, a proto má můj neutuchající obdiv. Navíc hudba pod taktovkou Hanse Zimmera nemá chybu a ještě více dokreslí atmosféru.

plakát

10 položek a méně (2006) 

Upřímně musím přiznat, že mě na filmu nejvíc potěšil Jim "Sheldon" Parsons v malé roli úředníka. Jinak film není špatný, ale nepočítám, že mi utkví v hlavě nadlouho.

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Nepřekvapí ani nezklame.

plakát

Holky z naší školky (2007) 

Velmi rozporuplné pocity mám po zhlédnutí tohoto filmu. První polovina naprosto šílená a absurdní, druhá už pouze šílená. Ovšem koukat se na to dalo a i nějaká zábava se tam našla.