Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Od první do poslední minuty být v napětí. Užívat si skvělou akci. Každou chvíli se bavit nad důvtipem scénáře. Potlesk je na místě.

Interstellar

Interstellar (2014)

Zážitek za hranicí páté dimenze. Super...

Karamazovi

Karamazovi (2008)

Divadlo ve filmu. Parta pražských herců na festivalu v polské ocelárně. Odzbrojující přirozenou komediálnost pražáků střídá impozantní ztvárnění dramatických postav. To vše ve stínu tragické události. Kulisy tovární haly perfektně doplňují herce a naopak. Atmosféru povyšuje strhující hudba. Film, od kterého jsem hodně čekal a těšil se na něj. Byl jsem nadmíru spokojen. Unikátní zážitek!

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Nesmrtelný příběh, pohlcující výprava, neopakovatelný výkon herců a hlavně úchvatná HUDBA. Já muzikály moc nemusím, protože nedokážu uspokojivě strávit fakt, že se tam v některých scénách nemluví, ale zpívá (na přesdržku, já vím :-). Ale v tomto muzikálu vždy netrpělivě očekávám další zpívanou pasáž.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Jak to tak šacuju ... hodně veselý film neodvratně mířící k smutnému konci. Pokaždé, když ho vidím, se automaticky dostaví upřímný smích. Ovšem film není k smíchu. To jen zaúřaduje jeho komediální prezentace. A žádná vrchní sestra, eloktrošoková léčba a jiné mi nemohou překazit tu zatraceně dobrou zábavu.

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

ne 4 hvězdičky ale 5 hvězd ... Výprava, kamera, úsměv Lizi, tupý výraz Darcyho, to je něco co vás přitáhne, a opakovaně. Chci si přečíst knížku :-)

Slavnosti sněženek

Slavnosti sněženek (1983)

Jak by tady bylo krásně ... POETIKA. To je má nová družka, vyměnil jsem ji za obraz ... HUMOR. Se šípkovou! Se zelím! ... AKCE. To zas bude v alejích nablito ... REALITA. To vše a mnohem víc v tomto nezapomenutelném a nestárnoucím snímku.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Po dlouhatánském potlesku ... klobouk dolů, pevněji se připoutat, nadechnout a nášup. Připravit, pozor … JOKER … vykrádá ve velkém stylu banku. A to už vás strhl proud událostí, akce, důvtipu, adrenalinu. Rychlý výdech a nádech. Není čas. Dokonale sestříhaný řetězec stmelený hrubě otesanou hudbou graduje a graduje a graduje. Ale vy stejně chcete vidět jen … JOKER … humor, sadismus, genialita, nevypočitatelnost, charisma. Výdech a nádech. Mezi tím … BATMAN … drsnější, přirozenější, stylovější, akčnější, uvěřitelnější a pesimističtější než kdykoliv před tím. Silnice, motiv, temný stín … TEMNÝ RYTÍŘ … Střih. Tma. Titulky... WOW ... Ještě jednou. Tři, dva, jedna ...

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Velký černoch. Vrah, kterého zbožňuji a zároveň nenávidím. Velká kouzla. Tom Hanks. Stephen King. Příběh. Postavy. No comment . . .