Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (402)

plakát

Ta naše povaha česká (1993) (pořad) 

Popírači holocaustu - 3,5* Nenávidím organizace, hnutí, cokoliv... vystupující proti demokracii a lidským právům, ale ke zdravé "vládě lidu" je také třeba nestranných médií. Tohle nestranné nebylo! , Volání extremismu - 5*

plakát

Deprivační staniol (2007) (amatérský film) 

Noooo, celkem žrádlo. Velmi se to podobá Aronofského Pí. Chlápek, pro něhož je každá sekunda života utrpením, musí na svou pravidelnou odysseu k nedalekému bankomatu. A cesta to rozhodně není nudná. Slušná kamera a střih, perfektní atmosféra.Škoda jen slabších monologů, pronášených trapným nepřirozeným, rádoby cool, hlasem.

plakát

Česko - Slovenská SuperStar (2009) (pořad) 

Klidně na mě házejte šutráky, ale přestože je Mareš, údajně, egoista a děvkař (zdroj: deník Plesk), jako moderátor nemá obdoby. Jeho dvojsmysly a narážky na všechno možné jsou leckdy na hranici dobrého vkusu ("panuje tu atmosféra jak u Bartošové doma" :D), avšak zaručeně pobaví. Se sympatickou "čahounkou" Adélou Banášovou tvoří dokonale sehranou dvojici. Navíc bod pro ně, že si dokáží ze sebe dělat legraci. Samotnou superstar nesleduju, protože slyšet soutěžící békat nesmrtelné pecky Michala Davida není zrovna můj šálek destilátu. Stejně vím, kdo nakonec vyhraje :) Update (8.11.2010): Ok, byl jsem upozorněn, že v této chvíli se Mareš nachází na vrcholu trapnosti, takže abyste mě neměli za blba, chtěl bych tímto zdůraznit datum svého komentáře. Hauk.

plakát

Nic než pravda (2008) 

Vnitřní sílu a zásadovost Kate Beckinsale musí člověk chtě nechtě obdivovat, to ostatní kolem už tolik ne.

plakát

The Poughkeepsie Tapes (2007) 

Hodina a půl obrazově nekvalitního záznamu (SILNĚ roztřesená ruční VHS kamera), zachycujícího praktiky psychopatického masového vraha. Vůbec ne špatný příběh posouvají kupředu různé dokumentární vsuvky (závěry vyšetřovatelů, názory odborníků, výpovědi svědků...), kterými jsou nechutné videa prokládané. Potěšila fungující psychologie postav i herecké výkony a velmi hutná atmosféra, která je místy okořeněná temnou hudbou (či spíše několika tóny), vám jistě nedá spát. Nejhorší je, že takoví magoři fakt běhají po světě.

plakát

T-music (2004) (pořad) 

V začátcích občas zahráli i nějaký ten poslouchatelný kus (vybavuju si Korn nebo Marylina Mansona) + na Katku Kristelovou se dobře dívalo.

plakát

Pýcha národa (2009) 

Samozřejmě že tenhle kraťas nemá se způsobem nacistické propagandy pranic společného. Kdo ale viděl Inglorious Basterds, tak ví, že jde o velice povedenou parodii :) Ohlasy kritiků: "Nejlepší film, jaký jsem kdy viděl!", Adolf Hitler P.S. Zalechl jsem, že světová premiéra se moc nevyvedla...

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Wow! Ještě hodinu po zhlédnutí celým mým tělem zmítal třas a nepopsatelná změť pocitů. Těžko říct, jestli se Tarantino „umírnil“ a nebo je ještě větší úchyl než kdy dřív, jen se prezentuje rafinovaněji. *Hrbolových scén (*vysvětlivka: brutálně černý humor viz. Pulp Fiction) je zde, navzdory všem očekáváním, poskrovnu, což je však vykompenzováno velice zajímavým způsobem podanými dialogy - ze zdánlivě běžného (nudného?) rozhovoru vyzařuje obrovské napětí, cosi hřímá pod povrchem, aby „to“ nakonec vybuchlo v afekt smíchu, nenávisti, nebo v jinou, naprosto nepředvídatelnou akci. Dlouhé a detailní záběry obličejů pečlivě budují atmosféru a dají vzpomenout na Leoneho trademarky a jeho klasické westerny. Na westerny upomíná také hudba. Soundtrack je tvořen peckami snad z pěti historických dekád, od šansonu až po rock, a něco málo orchestrální hudby, o kterou se postaral mistr Ennio Morricone a právě jeho příspěvek asociuje nesmrtelné Tenkrát na západě, či Hodný, zlý a ošklivý. Přestože každému plakátu či upoutávce dominuje kníratá držka Brada Pitta, rozhodně nelze s jistotou tvrdit (ani o něm, ani o nikom jiném) že právě on je hlavní postavou příběhu a nutno dodat, že hrdinové i zlosynové zde padají jak mouchy, bez ohledu na pohlaví, rasu, národnost, či vaše sympatie. Obrovská síla tohoto snímku spočívá v hereckých výkonech. Ať jde o, zábavným přízvukem mluvícího partyzána Aldu Raineho (rozkošně přehrávající Brad Pitt), slizkého esesáka Hanse Landu (úžasný Christoph Waltz), herečku Bridget von Hamersmark (skutečně hrající! Diane Kruger), vychytralou majitelku kina (šarmantní Melánie Laurent) nebo toho posledního pinkla obsluhujícího ve vinném sklípku. Každý si svou roli užíval. Jak jsem naznačoval výše, film je to opravdu hodně ukecaný, akce je zde minimum a když už se nějaká ta akční scéna objeví, většinou skončí dříve, než se stačíte vzpamatovat a pouze hromada mrtvol vás utvrdí v tom, že se vám to jen nezdálo. Čím mě ale Tarantino velice mile překvapil, je jeho bezpodmínečné lpění na autentickém znění a jelikož se děj odehrává v nacisty okupované Francii, hlavními jazyky filmu jsou logicky francouzština a němčina. Angličtina se vyskytuje minimálně a vždy je její výskyt dobře odůvodněný. Na konec tohoto netradičně dlouhého komentáře, si ještě dovolím slovíčko k příběhu. Že bude Tarantino používat druhou světovou válku jen jako kulisu ke svým zvrhlým choutkám a že na historická fakta bude de facto kašlat, to jsem tušil. Že ale zásadní dějinné události brutálně zmrzačí baseballovou pálkou, to jsem opravdu nečekal a jistě tento malý šprým nebude mnoha lidem zrovna po chuti (já jsem s tím měl nemalé problémy). Výsledek ovšem stojí za to!.... Jestli jsem si nebyl jistý plným hodnocením, tak po druhém zhlédnutí už není o čem diskutovat. Každá kapitola má něco do sebe a každou minutu jsem si dokonale užíval. Nejlepším režisérovým filmem pro mne nadále zůstává Pulp Fiction, avšak Basterdi mu směle dýchají na záda.

plakát

Sledování (1998) 

Atmosférická lahůdka s tak promakaným a zajímavě strukturovaným scénářem, jak to umí jenom Christopher Nolan. Originální příběh, skvělí herci a šokující rozuzlení zaručeno! 85%

plakát

O myších a lidech (1992) 

Ačkoliv na „dramata běžného života“ moc nejsem a filmy ve kterých se mentálně retardovaní lidé potýkají s nepochopením společnosti, se mi vyloženě příčí, u tohoto díla jsem chtě nechtě musel uznale pokyvovat hlavou. Předlohu jsem nečetl a číst nebudu, ale myslím si, že atmosféra farmy, vztahy, sny a život námezdních dělníků tam pracujících, byly předvedeny na výbornou. Kapitola sama o sobě jsou herci v čele s charismatickým Gary Sinisem a, opět fenomenálním, obrem Johnem Malkovichem. Úžasný závěr, po kterém v sále na několik minut zavládlo naprosté ticho.