Reklama

Reklama

Pýcha národa

  • USA Nation's Pride
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Válečný
USA, 2009, 6 min

Obsahy(1)

Fiktivní trailer k neexistujícímu filmu, uvedenému v Tarantinově Hanebných panchartech. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo pokud jde o recesi, tak v tom jsou pánové Quentin Tarantino a Eli Roth „mistři“. Především však druhý jmenovaný by se měl více soustředit na natočení kvalitních filmů (celovečerních), protože právě s jeho kousky mám občas dost velký problém, je vůbec shlédnout až do konce. Tenhle ujetý kousek si však nezaslouží býti zbytečně moc kritizován, protože jako „propaganda a vtip“ posloužil docela dobře. Divák se nad jeho naivitou zasměje, nábojů tu bylo vystříleno opravdu požehnaně a bylo vidět, že hlavní hrdina si to dosyta užíval – „fofrem bych ho obsadil do dalších nepostradatelných“… ()

MickeyH. 

všechny recenze uživatele

Jak je vidět, mnoho uživatelů čsfd netuší proč tento film vznikl. Asi si neumí přečíst ani ten text v sekci "obsah". To je škoda, protože snad jen kvůli tomu to má tak špatné hodnocení. Pokud se má tento film posuzovat zvlášť, tak opravdu není moc ohromující, ale podíváme-li se na to ze širšího pohledu, pak film splnil účel a pro mě je to skvělá práce, kterou Eli R. s bráchou zmákli a tím se tak mohli podílet na Panchartech, což je daleko větší dílo. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Německý odstřelovač Frederick Zoller kosí z věže přesnými zásahy neustále se zvyšující počet amerických vojáků. Ve volné chvíli (při komplexní americké palbě) si nožíkem rýpe svastiku do prkenné podlahy, ale pak se opět chopí své zbraně, kterou nechá chrchlat kulky až do úplného vyhlazení bezradných útočníků. ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Pýcha národa je velký film, který je natočen Aloisem von Eichbergem pro Josepha Goebbelse a německý filmový průmysl. Při jeho natáčení myslel na film budoucnosti - nacistický propagandistický film. Jediný opravdový film. Natočil dílo, které doopravdy zachycuje sílu Německa. Pýcha národa je něco opravdu speciálního, protože to vlastně není film. Je to něco … je to prohlášení. Je o pýše, je o válce. Je o boji za svůj cíl. Je to jako boj Davida s Goliášem. Máte neporazitelného nepřítele, ale také mladého muže, který bojuje za své ideály. Byl to velmi nákladný film. Byl drahý, padl na něj celý roční rozpočet UFA, což je ale v pořádku, protože se jedná o mistrovské dílo. Režisér byl velmi mladý, ambiciózní a také velmi dobrý, protože udělal vše, co po něm Goebbles chtěl. Pro Eichberga to byl jeho nejvýznamnější film. Je vzrušující, nabízí napětí a drama. Akční scény jsou skvělé. Promlouvá vám do duše. A ten mladý herec, Frederick Zoller, je učiněný krasavec. Je tak přesvědčivý. Hloubka a cit, které číší z jeho výkonu, jsou prostě úchvatné. Hitler ten film velmi podporoval. Dokonce poskytl citát na plakát, což filmu opravdu pomohlo při propagaci. Něco jako „Na Pýchu národa budete pyšní.“ ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Hanebný pancharti jsou skvělým filmem a tento film ve filmu určitě stojí za zmínku a neměl by uniknout především fanouškům tohoto filmu. Pokud mám hodnotit jen tento kraťas, tak musím říct, že to je dobrá práce, která přináší fajnovou akci i komické situce. A hlavně ta poslední slova jsou nám dobře známá a mají sílu, že? ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama