Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (120)

plakát

Ruiny (2008) 

Velice milé překvapení. V této době, kdy se všechny ty nové horrory s nechutně podobným námětem jen valí a valí a ignorovat je jde ztuha, když jednou příjde něco originálního, co je navíc ještě hodně pěkně zpracované a relativně dobře napsané, já osobně skáču radostí. Když to herci ještě obstojně zahrají, má to celkově přesně takovou délku, jaká se na to hodí, nenudí to a audiovizuální stránka je uspokojující, No tak je to paráda!

plakát

Jumper (2008) 

Tuctová popkornovka, která by v kině mohla zařídit docela dobrej, leč jen chvilkovej zážitek. Tak co teprve, když se na to díváte doma, po obědě a úplně sám? Christensen je šíleně nezáživnej a Jackson se na drsnýho lovce jumperů alias největšího parchanta ve filmu vůbec nehodí. Začátek byl ale slibný - říkal jsem si, že pokud se celý film ponese v duchu jednoho jumpera, který si užívá své síly, loupí banky, skáče se nasvačit do Egypta apod., možná by to byla lepší podívaná, než takhle. Protože v tom momentě, kdy se film začne tvářit vážně, vlastně se jen zesměšňuje. Dále musím vyzdvihnout nadměrně hloupé dialogy a všeobecně nelogické chování některých hlavních postav. Ale proč si nad tím lámat hlavu. Jděte na to ve večerní hodině do kina, ve kterým mají velký plátno a popkorn s kolou za příšerný ceny, vypněte mozek, a možná se budete bavit. Nedivte se však, že s návratem domů na film bez problémů zapomenete.

plakát

Sunshine (2007) 

Nebýt toho, že se krátce za půlkou změní téma záchrany slunce na něco docela jiného, že příjde něco zcela nečekaného, něco, na co nás nikdo nepřipravil a co se do toho filmu prostě nehodí, mohl to dokonce být i plný počet. Film začíná a končí u slunce. Jenže na začátku je problém v záchraně slunce a jeden by očekával, že tak to bude i u konce. Jistě, nějaký zvrat je vždycky vítaný, ale právě tento zvrat je s příchodem nevýrazný a později tam prostě překáží. 6-7/10

plakát

Oko (2008) odpad!

Nic víc než zjednodušená verze už tak průměrného originálu nemůže dopadnout dobře. Stejně jako v případě remaku One Missed Call, i toto byla naprostá zbytečnost.

plakát

Zmeškaný hovor (2008) odpad!

Nic víc než zjednodušená verze už tak průměrného originálu nemůže dopadnout dobře. Jeden z nejzbytečnějších filmů za poslední desetiletí.

plakát

Prosíme přetočte (2008) 

Těžké zklamání. Asi nejsem ten typ člověka, který by právě tento styl a tuto osobitost příliš oceňoval. Jednoduše řečeno, když mě film s JB v hlavní roli, který má být komedie, nerozesměje ani jednou (snad až na pár dvouvteřinových vyjímek), tak se nedá nic dělat.

plakát

Disturbia (2007) 

Hodně vydařený thriller, který mě snad ve všech směrech překvapil. Možná to bude tím, že jsem od něj nečekal takřka nic, ale dostalo se mi habaděj. Po celou dobu jsem si sice v hlavě docela jasně dával dohromady ten nevyhnutelný kýčovitý happyend, nicméně v tomto filmu mi až tak moc nevadil. Je to celé skrz na skrz strašně předvídatelné, ale proč se nad takovým faktem pozastavovat, když je to jinak svižné a skutečně zábavné? Nejlepší film s LaBeoufem v hlavní roli.

plakát

Cashback (2006) 

Toto je jeden z nejkrásnějších filmů, který jsem v poslední době viděl. Vnikl do mé duše, aniž bych si toho stačil všimnout, manipuloval s mými smysly a přinutil mě tak cítit každičký záběr přesně tak, jak bych ho cítit měl. Britský humor zboňuji od malička a ani na komické stránce film nepostrádá, ačkoliv čistokrevná komedie to rozhodně není. Je to velice příjemný a hřejivý snímek, který vykouzlí úsměv na tváři a hromadu myšlenek v hlavě. Nádherně osobitý a originální zážitek, který má své čestné místo v mé sbírce a bez váhání skočil do mé TOP 20 filmů všech dob.

plakát

Já, legenda (2007) 

Byla to skvělá, svižná a zábavná podívaná. Je toho málo, co bych vytknul, ale za to jsou to poměrně podstatné věci: přílišná digitálnost zombíků, klasická "nesmrtelnost" hlavního hrdiny a absence hlubšího děje. Je to vlastně stejná bejkárna, jako I Am Robot, nicméně u tohoto snímku jsem se bavil v jednom kuse, narozdíl od zmíněného robota.

plakát

Labyrint (1986) 

Opravdu nádherné fantasy s nádhernou Connellyovou a celé je to podbarveno nádhernou hudbou. Výtečné masky, parádní nápady a skvělá atmosféra. Miluju tento film a řadím ho mezí svých TOP 5 fantasy.