Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je dosť pravdepodobné, že svojim hodnotením preháňam, no mne sa posledné pokračovanie "Insidious" pozdávalo najviac. Potešil nový vizuál zmrda, ktorý konečne nevyzerá, ako by ho na ksicht nejakému "parchantovi" nenakreslila študentka, "zväzácka brigádnice", počas dňa strašidiel na Bojnickom zámku. Čo sa týka lakačiek, ako to už prezentoval samotný Wan, je ich rozhodne viac, ako mäsa v "Tresce Exclusiv od PRETA". Určité pasáže dostatočne atmosferické, takže "finally" aspoň miestami došlo na vzbudenie nejakých emócií. Dej je omnoho jednoduchší, menej komplikovaný ako pri predchádzajúcich story, no v tomto prípade mi to nijak neprekážalo, ba priam naopak, skôr nečakane potešilo. Človek si nemusí počas plynutia deju nič v hlave odčítať, deliť či násobiť, ale len vnímať, čo tvorcovia ponúkajú. Citlivá pasáž záveru síce nijak neurazí a je pomerne milá, no mne tento spôsob "spadnutia opony" proste nijak nevyhovuje. Rozuzlenie nemôže nikoho prekvapiť. Jedine že by bol buď komplet tupý, alebo začal túto doposiaľ trilógiu sledovať od "trojky" - 69,99 %. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jelikož nechci být přehnaně kritický, což i tak zcela jistě z následujícího vyplyne, budu maximálně stručný. Whannelovi jsem plně důvěřoval, no vyšel z toho jako Koloběžka první. V rámci daných možností (vysoká laťka po Wanovi, režijní prvotina) obstává po technické stránce, i když jsem přeci jen očekával vedle nekopromisních jump scares o dost hutnější atmosféru, za to bohužel paradoxně selhává jako scénárista, což je pro mě velkým zklamáním. V tomto smyslu jsem dost překvapený doposavadním červeným hodnocením, protože pokud byl spin off Annabelle označen za film zbytečný, pak ani nevím, jak pojmenovat tento "Počátek", o v tomto smyslu dementním českém názvu ani nemluvě. Holt, značka asi v tomto případě píše písmem řádně potučněným. A abych dokázal, že jsem se (bohužel) v kině i nahlas rozesmál, dovolil jsem si tady střihnout malou parodii na Lin Shaye a The Further. Celkově zhodnotím stejně jako spin off, který byl řemeslně slabší, ale dle mýho měl ve výsledku větší smysl než Insidious 3. Stačilo, je čas jít o dům dál.....a včera bylo pozdě. 70% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaký ten pátek, co se Leigh Whannell probudil ve špinavé umývárně a společně s Dr. Gordonem museli čelit jednomu z nejdokonalejších filmových zabijáků a jeho "Live or die, make your choice" hře. Insidious: Chapter 3 si nevede vůbec špatně a Leigh na režisérské židličce obstál velmi dobře. I tak však tato zatím poslední kapitola originální hororové série nepřináší nic, co bychom už neviděli v předchozích dílech. Klasický formát rozvíjejícího se příběhu nepřekvapí téměř ničím novým, ale lekačky jsou zpracovány výborně. Zjišťuju, že u takových duchařin už prostě nevydržím, co dřív, takže spoustu momentů, kdy člověk ví, že tam prostě něco ze tmy vyskočí, nebo že temná entita číhá na správný okamžik, si prostě "odvážně" zakryju oči ovladačem a čekám, až je po tom:) Jeden šok jsem chvílu rozdýchávala a to ani nemusel útočit žádný duch. Je to scéna, kdy ona si tam prostě tak stojí na té silnici a... kdo viděl, tak ví. Celý příběh hodně táhne Lin Shaye a je až s podivem, že tato úžasná "hororová babča" se dostala do širšího podvědomí až s Insidious. Je výborná. Dokonce Joseph Bishara v tomto díle užívá své mistrovské hudby velmi poskrovnu. Celkově přináší Insidious 3 vydařené pokračování, které této sérii rozhodně nedělá ostudu, ale zároveň přináší recyklaci již viděného. I když... možná se objeví i Darth Maul a ta hnusná, děsivá Baba v černém:) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vhovněvězící 3 (Inshitdious) opět plně reflektuje svůj název, otravně se hodinu a půl brodí hustou sračkou a není to nic jiného než další, trochu lépe natočený hybrid Abnormálních pasivit. Nějakou pipinku zase unyle a sáhodlouze v pološeru obtěžuje krutohrůzný Semtamskříp, na kterého si prostě neposvítí ani její fotr, protože se patrně snaží devalvovat akcie ČEZu. A tak „když je něco divného ve vaší čtvrti, koho zavoláte“? No přece babu v plynové masce a dva kretény z jedničky, jejichž etuda tehdy udělala z už tak trapného hororu ještě trapnější grotesku. Dýchavičná sedmdesátka, zocelená bojem o mlíko v akci, je znovu hustě akční, neváhá ani minutu, sbalí si svých pět nejúčinnějších zaklínadel jako například „Duchu, duchu, táhni už do prdele!“, zobne nitrák a vyrazí do mlžného astrálu, kde to s jejich pomocí drsně natře nějakému chudákovi plesnivému důchodci, co si chtěl jen zašpásovat s šestnáctkama. Celé je to asi tak stejně napínavé a strašidelné, jako ve starobinci sledovat libovolného geronta s parkinsnem, jak svačí vidličkou kukuřičné lupínky. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Whannell natočil film pro dementní puberťáky, kterých bylo plné kino a pevně věřím, že si to ty vypatlaný krávy nad náma a ty nagelovaný buzny co měli chování larvy hned vedle mocinky moc užili, já bohužel (bohudík?) dávám přednost inteligentním a děsivým hororům, který maj atmosféru a scénář, ze kterého se vám nechce co repliku buď zvracet, nebo se ironicky smát.První dva díly miluju a trojka není nic jiného, než 100x vyluhovaný čaj s minimem invence a děsivě mizernou režijní prací, hlavně co se vedení herců týče.Když jsem furt místo strašení musel poslouchat nějaký slinty smutný babičky a o lásce a pořád tam někdo někoho utěšoval, že mu zemřela maminka, nebo manželka, měl jsem pocit, že sleduju další díl Dynastie.Ani nedokážu popsat, jak mě třetí díl zklamal a jak moc jsem se na něj tešil.Jediný pozitivum bylo pár vtipných momentů, tři infarktový lekačky, bába v černým a hlavní slizoun vypadal taky celkem dobře.Jenže jako celek to vůbec nedrží a když tam běhá ta bába jako Arnold v Komandu a Van Dammovejma kopačkama likviduje démony, šel jsem normálně dokolen a smíchem padal na prdel.Nejlepší část mojí návštevy kina byla, když sem se šel vychcat a vedle v sále dávali Jurský Svět a zkouknul jsem si u otevřených dveří jednu príma bitku.Tak potom tady asi bude něco špatně, že Whannelli???Těžkej propadák.40%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • V 34. minúte sa objaví kresba Billyho, bábky zo série Saw (2004-?). (Marceloo)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama