Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (265)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Česká herecká elita na tom musí být opravdu špatně, že se prezentuje v takových šuntech. Problém začíná už u převzatého námětu, mizerného scénáře, jednoduché levné výpravy a korunu tomu nasazují odfláknuté herecké výkony. Vypadá to, jako by kameramani natočili tři různé povídky, rozstříhali je a nahodile sestavili do jednoho chaotického celku. Jediným kladem je, že jsem to nevzdala a dodívala se až do trapného konce. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Pan Kaiser se sice snaží jediný, ačkoliv i Jitka Sedláčková se snaží, ty naprosto nereálné a pitomé dialogy uhrát se ctí, ale ostatní sbírka herců je naprosto marná. A ta ministryně měla být parodií na Schillerovou, nebo co? Jinak jako je hezké, že se Pavlásková pokusila o českou variaci na Lásku nebeskou mixnutou Serendipity (česky tuším Lásce na stopě), dokonce sehnala hromadu současných nejobsazovanějších českých herců, a ještě se jí povedl majstrštyk v podobě Pierre Richarda v drobné roličce natočené u něho doma snad z mobilu na první dobrou. Jenže co je to platné, když dialogy nejenom že šustí papírem, takové by snad ani papírová postava neřekla, když zápletky jsou natolik triviální, a přitom nedohrané, špatně načasované, až by se styděl i student FAMU (ačkoliv dnes už asi ne, vzpomeňme filmařské nemehlo Toulovou), a kněz by fakt, jako fakt nemohl jít za svou láskou jen tak po demokratickém hlasování diváků v kostele. Píšu diváků, protože věřící to rozhodně nebyli. Celkově film působí zmateně, nedotaženě, neví, co vlastně chce říct (kromě takového toho láska přenáší i kněžské povolání - ostatně, kdyby nešlo nemlich o katolického kněze, ale starokatolíka, evangelíka, protestanta, pravoslavného..., tak má paní režisérka po wow efektu). ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že Karel Roden nečetl celej scénář, protože v jeho filmografii se Vánoční příběh jeví jako šlápnutí do hovna. Mě to ale bavilo moc, protože tolik mých oblíbenců v jednom filmu byl nářez. Byť ten příběh je dost překombinovanej a snůška náhodných setkání dost nevěrohodná. A klidně by se to mohlo odehrávat v kterýmkoliv ročním období, ta atmosféra vánoc je tam našroubovaná trochu nešikovně. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Česká vánoční komedie jako směska různých příběhů z 24.12. přičemž některé měly i potenciál pobavit - zajímavý Roden, nebo Plodková vs. Nedbal, jiné byly nudné klišé Polívka vs. Fialová a některé vyloženě trapné jako zamilovaný kněz Plesl. Jsou Vánoce, tak tomu nadělím dvě hvězdy za silné obsazení a asi dva povedené vtipné momenty. Vidět to v létě, dám jednu hvězdu ze slušnosti. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"To jsme tedy ještě nezažili na Štědrý den..." Rvačka v tramvaji, napadení v kostele, vyznání kněze z dávné lásky k ženě a spoustu další málo pravděpodobných situací o jednom Štědrém dnu? Tento film Ireny Pavláskové s hodně překombinovaným scénářem snad stojí za to vidět jen kvůli pár krásným hercům, ač mnohdy nemají  moc co hrát. U Karla Rodena přitom účast ani nepřekvapuje, protože on už v poslední době hraje i v méně kvalitních filmech. Jen svůj standard pak předvedli Jiřina Bohdalová či komické duo Kaiser s Lábusem. Trošku člověka jinak překvapí, že si zde epizodní roličku (u tabletu) střihl Pierre Richard. Možná moc ani netušil, v jakém filmu se objeví. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (6)

  • Televizní premiéru na kanále ČT1 sledovalo téměř 1,5 milionu diváků (15+). Šlo o nejsledovanější pořad večera i celého dne. (rublik05)
  • V kapele Roberta (Filip František Červenka) hraje na kytaru a zpívá Michal Skořepa, český zpěvák, skladatel, hudebník, producent a výtvarník, jenž se proslavil jako frontman rockové kapely Stroy a také svým autorským projektem Pan Lynx. (rublik05)

Reklama

Reklama