foto

Jitka Sedláčková

  • nar. 8.1.1961 (56 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jitka Sedláčková pochází z Prahy, od dětství hrála na klavír a také navštěvovala dramatický kroužek. Na gymnáziu získala základy hereckého vzdělání pod vedením Ivana Vyskočila, následně vystudovala herectví na DAMU (1983). V poměrně krátkém sledu pak strávila dvě angažmá v Činoherním studiu v Ústí nad Labem a v Národním divadle v Brně, v roce 1989 pak natrvalo zakotvila v Divadle pod Palmovkou. Zde se uplatňuje ve hrách různých žánrů i proveniencí (Obchodník s deštěm, Královna Kristina, Zdravý nemocný, Žebrácká opera, Tramvaj do stanice Touha, Kočka na rozpálené plechové střeše). Pohostinsky hraje i na dalších pražských scénách, například v Semaforu, Viole nebo Divadle Bez zábradlí, řadu výrazných příležitostí jí nabídlo Divadlo v Řeznické (Tonka Šibenice, Koketka, Farma pod jilmy, Biletářka, Král Ubu nebo Jeppe z kopečku). V roce 2001 založila vlastní divadelní agenturu, která působí v Malém Nosticově divadle; do jejího repertoáru převzala Sedláčková některé hry, ve kterých účinkovala již předtím na jiných jevištích.

S příchodem do Prahy se před Jitkou Sedláčkovou otevřely i možnosti práce před kamerou, i když filmových příležitostí nebylo mnoho, spíše pracuje pro televizi. Hned ve své první pražské sezóně hrála menší role ve filmech UZAVŘENÝ OKRUH (1989) a DIVOKÁ SRDCE (1989), později jsme ji mohli vidět v povídkovém filmu CO CHYTNEŠ V ŽITĚ (1998) nebo jako školníkovou v dětském titulu MACH, ŠEBESTOVÁ A KOUZELNÉ SLUCHÁTKO (2001). Nejnověji se objevila ve filmech MILENCI A VRAZI (2004) a PRACHY DĚLAJ ČLOVĚKA (2006).

Podstatně výraznější je působení Jitky Sedláčkové pro televizi, s níž navázala spolupráci ještě jako brněnská herečka seriálem U NÁS DOMA (1988), následně hrála v četných inscenacích (MAIGRETŮV PRVNÍ PŘÍPAD, 1991; DOKTOR MUNORY A JINÍ LIDÉ, 1997; I VE SMRTI SAMI, 2004; TO HORKÉ LÉTO V MARIENBADU, 2006). V posledních letech se ale nejvíce zviditelnila účastí v televizních seriálech (NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA PO DVACETI LETECH, 2003; HOP NEBO TROP, 2004; POSLEDNÍ SEZÓNA, 2006; MÍSTO V ŽIVOTĚ, 2006; SVĚTLA PASÁŽE, 2007). Herecký profil Jitky Sedláčkové dotváří také její hojné obsazování v dabingu, mluvila například v seriálech Melrose Place, Nemocnice Chicago Hope, ve filmu Hello, Dolly namluvila Barbru Streisand.

Jitka Sedláčková je vdaná a má syna Filipa.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

2017 Hurvínek a kouzelné muzeum
2016 Bezva ženská na krku
Zločin v Polné (TV film)
2015 Dvě slova
Fotograf
2014 Abigail (studentský film)
Stopy života - Na plný úvazek (TV film)
Tři bratři
2013 Babovřesky
2011 Tonka Šibenice (divadelní záznam)
2010 Dešťová víla
Vodník a Karolínka (TV film)
2009 David Copperfield (TV film)
Šejk (TV film)
2008 Hrobník (TV film)
Nebe a Vincek (TV film)
2007 Muž a stín (TV film)
2006 To horké léto v Marienbadu (TV film)
2004 I ve smrti sami (TV film)
Milenci a vrazi
Prsten krále řeky (TV film)
2003 Malovaný děti (TV film)
Maryška (TV film)
2001 Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
Takový slušný člověk (TV film)
1998 Co chytneš v žitě
Jak ulovit rybáře Ivana (studentský film)
1997 Doktor Munory a jiní lidé (TV film)
1994 Maigretova trpělivost (TV film)
Winterreise, Die (TV film)
1992 Něco lehčího (TV film)
1991 Discopříběh 2
Honzík (TV film)
Maigretův první případ (TV film)
Případy pana Janíka (TV film)
1990 Chybná diagnóza (TV film)
1989 Divoká srdce
Osmý div světa (TV film)
Skrznaskrz (TV film)
Uzavřený okruh
1988 Abaj a Žabaj (TV film)
Chirurgie (TV film)
1987 Ňouma (TV film)
Proutkař (TV film)

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dražba (E12)
Modrý kód (TV seriál)
Traumaplán (E01)
Temný Kraj (TV seriál)
Hříšníci (E05)
Doktorka Kellerová (TV seriál)
Dítě (S02E02)
2016 Na vodě (TV seriál)
Zázrak svatého Mikuláše (E11)
Milej kluk (E02)
Polda (TV seriál)
Hvězda nad Prahou (S01E08)
Fotbal nemá logiku (S01E06)
Ztracený syn (S01E05)
další epizody (5)
Pustina (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (7)
Rapl (TV seriál)
Zimmer frei (S01E13)
Zdař Bůh! (S01E12)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Zločiny na pokračování (S01E15)
Běžné rituály (S01E13)
Brutální žihadlo (S01E12)
další epizody (11)
Doktor Martin (TV seriál)
Porod (S02E15)
2015 Bezdružice (TV seriál)
Al Capone (E12)
Já rasisty nikdy neměl rád (E11)
Kájínek (E10)
další epizody (11)
2014 První republika (TV seriál)
Eskamotér (S01E20)
Bratrská láska (S01E16)
Milodary (S01E03)
další epizody (5)
2012 Ententýky (TV seriál)
Ohňostroj vášně (E10)
Zamiloval jsem se, odcházím (E09)
Mejdan ve vaně (E07)
další epizody (9)
Obchoďák (TV seriál)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Cukrárna (TV seriál)
Zázraky života (TV seriál)
2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Silvestr (S01E17)
2008 Comeback (TV seriál)
Simonina volba (S01E14)
Černá sanitka (TV seriál)
2007 Světla pasáže (TV seriál)
Trapasy (TV seriál)
2006 Místo v životě (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 Hop nebo trop (TV seriál)
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
Redakce (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
2002 O ztracené lásce (TV seriál)
1999 Hotel Herbich (TV seriál)
1998 Motel Anathema (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
1993 Česká soda (TV seriál)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1988 U nás doma (TV seriál)

Dokumentární

2008 Film o filmu Děšťová víla (TV film)
2006 Příběhy slavných: Otisky (TV film)

TV pořady

2013 Což takhle dát si VIP? (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
2012 Srdce pro děti 2012 (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
1998 Sama doma (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace