Reklama

Reklama

Schodiště

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 8 h 16 min (Minutáž: 57–69 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi sleduje osudy rodiny Michaela Petersona ze Severní Karolíny a podezřelé okolnosti kolem úmrtí jeho manželky Kathleen Petersonové. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (86)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem krimi sérii, dostal jsem rodinné drama na motivy skutečných událostí a populární doku-série Netflixu. Výborně zahraný seriál o záhadné smrti ženy, která zemřela nešťastnou náhodou, nebo ji možná zabil její manžel, který má pár kostlivců ve skříni. Seriál má výborný úvod, ale s přibývajícími minutami a díly je pořád více cítit, že materiálu není na 8 hodin a pokud by se jednalo o 3 dílnou minisérii, o nic by divák nebyl ochuzen, vzhledem k tomu, že nedostane žádné definitivní rozuzlení. Ničemu nepomáhá, ani zbytečně roztříštěné vyprávění, skákající z jedné časové etapy do druhé, bez většího dramatického významu. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl nářez. Zamotaná motanice různých teorií, "pravd", podvodů, důkazů roubovaných podle potřeby a to vše podle skutečné události. Colin zde předvádí s bravurou sobě vlastní, nejednoznačného hlavního hrdinu plného rozporů, záporů i sympatií, všechno v jednom. A kolik lidí o něm vypráví, tolik různých verzí vzniká a jeden, aby se z toho zvencnul. A v tom je podle mě ta největší devíza tohoto seroše. Každý si totiž musí zodpovědět sám, byl to opravdu ON? Nebo ne...? Herecké výkony mě uhranuly a Julliet byla prostě fantastická. Za mě 98% ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Minisériu sa oplatí pozrieť už len kvôli Colinovi Firthovi. Jeho úlohy sú vždy vyjadrením noblesy, či už hral v dramatických alebo komediálnych rolách. Preto prvým prekvapením pre diváka je, že bol ochotný zobrať úlohu kontroverznej postavy Michaela Petersona, kde sa ukázal aj v ozaj  háklivých scénach. Dej sa prelína s natáčaním francúzskeho dokumentu o udalosti – páde zo schodiska alebo vražde Kathleen, Michaelovej manželky? Pre mňa dej nebol nudný, vyčítam autorom len to, že je nemožné odtrhnúť zrak od obrazovky ani sekundu, lebo sa stratíte v časových slučkách. Možno mal tvoriť max. 6 epizód, aby bol divák v napätí neustále a nenudil sa. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Schodiště není ani tak krimi příběhem jako spíše velkým sociálním dilematem. Udělal to Michael Peterson nebo ne ? Tvůrci se snaží držet pravdy a objektivity ale já tenhle postoj moc nesdílím. Rovnou dopředu říkám, že pravdu se zde nedozvíte. Divákům je podsunuto několik verzí nehody/vraždy a obrázek by si měl vyvodit každý sám. Nečekejte žádné zvraty, žádné rozsáhlé vyšetřování. Vadilo mi, že detektivům a obžalobě není věnováno moc prostoru, snad jen ve dvou, možná třech dílech. Vše se zaměřuje a točí okolo Petersona a jeho rodiny. A když už jsme u toho, tady u mě nastává ten největší problém či nepochopení. Na co všechny ty flashbacky ? Proč, za jakým účelem ? Je to absolutní zbytečnost a ztráta času, protože v závěru nedostanete odpověď vůbec na nic a nemá to s celkovým příběhem a zakončením nic společného. Tohle není v žádném případě krimi seriál. Je to drama o rodině, která se snaží vypořádat se strašlivou událostí, kdy všichni pozústalí musí bojovat mnohdy sami se s sebou a snaží se opět začít žít svůj život, i přes všechny nekalé dopady Kathleeniny smrti. Nejvíce si cením soudních líčení, které jsou vlastně tím nejzajímavějším z celé minisérie a taktéž hereckých výkonů, obzvláště Colina Firtha a Juliette Binoche, kteří všechno zachraňují. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Béčkový pisálek brutálně umlátí svoji ženskou, a pak už jen zatvrzele opakuje, že to byla nehoda. Porota ho odsoudí, ale díky procesní vadě je po pár letech na svobodě. Když máš scénář, dobré herce i režii, tak nakonec i ten bič upleteš. 🎬 70% Jo, abych nezapomněl: Sovy nejsou, čím se zdají být. :D ()

Galerie (97)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Atlantě a jejím okolí od 7.6 do 11.2021, rozlehlém a lidnatém hlavním městě Georgie. Ačkoli se příběh téměř výhradně odehrává v Severní Karolíně, štáb se rozhodl natočit seriál v Atlantě z možných logistických důvodů. Díky své příznivé poloze u řeky Chattahoochee, teplému klimatu a také díky pozoruhodnému soutoku různých kultur. (Trajektt)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama