Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už ani -pro mnohé geniální- první díl mě moc nenadchl, ačkoliv jsem nemohl opomenout sympatického J. Foxe, řadu zajímavých nápadů a hlavně propracovaný scénář o cestování v čase a změnách přítomnosti. Druhý díl je na tom v mých očích kvalitativně skoro stejně, takže mé hodnocení berte s rezervou a zaměřte se na to, jak moc se vám líbil první díl. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu odehnat myšlenku, že bych ráda takový Almanach sportovních výsledků sama uvítala. Bylo by fajn, kdyby za mnou přišla moje praprapra vnučka a dala mi do rukou budoucí bohatství. Je tomu hezkých pár let, co jsem tenhle film viděla naposled a úplně jsem zapomněla jak skvělá, akční a vtipná sci-fi to je. Zápletka je zapletená tak, že snad zapletenější už být nemůže. Nicméně jsem se bavila v každém záběru. Scéna v baru a následná honička na skejtovznášedlech, návštěva rodného domu nebo snaha dostat se ke zmíněnému Almanachu na studentské zábavě, nacházející se v kalhotách drsňáka Bíffa. Hlavní je nepotkat se se svým dvojitým já, jinak by mohlo dojít ke zhroucení celého vesmíru! ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že pokračování nemusí vždy ztrácet nebo se snažit předchozí díl překonávat. Stačí rozvinout a posunout příběh, nemusí se vždy vylepšovat nebo komplikovat. Návrat do budoucnosti je jedním z těchhle případů. Zábavný kousek pro každého, který jde nenásilně a přitom originálně ve stopách jedničky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rovnako dobré a možno najlepšie pokračovanie filmu, ktoré poznám. Myslel som že bude ťažké vymyslieť niečo, čím by nás autori prekvapili a ono tiež bolo ťažké, ale podarilo sa im to skvele V tomto diele, zažijeme taký časový slalom, ktorý nám len pomotá hlavu, ale pripadá mi, že i keď v prvom diele bola nasadená latka dosť vysoko, v druhej časti v tom pokračuje, je to pekné sledovanie. Michael J. Fox bol skvelý herec a Elisabeth Shue bola pekelne krásna a tiež nebola na zahodenie čo sa herectva týka. Doktorko (Christopher Lloyd), ktorý má všetko na svedomí, je ale najlepší. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jak jsem napsal už ve svém komentáři k jedničce, těžko si na stará kolena, po zhlédnutí tolika jiných - a lepších - filmů, hledat cestu k 3 dekády starým filmům, když jsem je poprvé neviděl v době jejich největší slávy, ale až v současnosti. Nehledě na to - dvojka mi hlavně přijde ve srovnání s jedničkou vyloženě jako kvalitativní sestup dolů. Vtipu nepochopitelně ubylo (alespoň mně dvojka nepřijde vtipná skoro vůbec), děj mi přijde neuvěřitelně debilní, vize budoucnosti strašně odfláklá, herecký výraz Christophera Lloyda nesnesitelně protivný, a takto bych mohl ve vrstvení svých výtek pokračovat dlouho. Vidět tenhle film přesně v den, ve kterém se z velké části odehrává - tedy 21. 10. 2015 - sice mělo něco do sebe, ale to je tak všechno. Osobně mě ten film neuvěřitelně otravoval, uspával a nebavil - na vině je jednak moje přesvědčení, že samotný princip sequelů shledávám zvrácený a zcestný (točit jakékoli pokračování čehokoli mi nedává smysl a odmítám to, každý film by měl fungovat sám za sebe) a že mi je podobná popcornová mainstreamová produkce obecně protivná. Za sebe nemám problém napsat, že nejenže nechápu zdroj nesmírné popularity celé trilogie (která mi přijde strašně přeceňovaná), ale že trojku už ani nikdy vidět nechci. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Biffovo (Thomas F. Wilson) kasíno je v skutočnosti Plaza Hotel & Casino, nachádzajúci sa v centre Las Vegas. (m.a.t.o.)
  • Marty McFly (Michael J. Fox) se vrací do budoucnosti 21. října 2015. Právě v tento den proběhla v kinech obnovená premiéra. (samu.dino)
  • V niektorých záberoch, kde je možné vidieť DeLorean z diaľky, nebolo použité skutočné vozidlo, ale iba model vo veľkosti 1:15. Jednalo sa však iba o scény, ktoré sa kompletne natáčali pred modrým pozadím. (m.a.t.o.)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama