Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Frank vejde na scénu, dveřmi sejme Barbaru Bushovou a od té chvíle je vládcem obrazovky. Nabídne nám scény, kdy sám sebe přejede autem ("Viděl někdo řidiče? Zapsal si někdo značku?") a pak svoje auto rozstřílí. Nač sepisovat hlášení, když Frank na nějaké ty odřeniny (hlavně ty cizí) nehledí a touží po jediném. Zazpívat si s kvalitní kapelou na snobském večírku Quantanameru a obzvláště rafinovaným způsobem zničit bombu. Nezbývá než zvolat: "Nordbergu, kryj mě!" a jít do toho po hlavě s géniem kriminalistiky. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Ačkoli za jedničkou lehce zaostává, jde o výtečné pokračování, které má jen minimum chyb. David Zucker už se tentokrát nesnaží o nějaký celistvý příběh, ale vsadil spíš na sled různých epizod, které jsou ale ukrutně vtipné a nápadité (jednoznačně vede Nordbergův výlet do Detroitu, který je tak úžasně blbý, že je geniální), navíc je tu i víc hlášek (mezi nimi vyčnívá ta s kabátem a s voliči). Jednotlivé gagy mají různou úroveň, nikdy ale nejsou vysloveně trapné, jen má divák někdy pocit, že sem tvůrci zařadili úplně všechno, co je napadlo, protože chvílemi už je vše notně přestřelené. Body si ale Zucker získává i tím, že paroduje svůj vlastní počin, což je asi dodnes unikátní, a když to divák ví, nebo si to zpětně zjistí, je tenhle moment na úplně jiné úrovni. Záporák je tentokrát méně výrazný, na druhou stranu jakési ekologické poselství je nadčasové a i dnes silně aktuální. Leslie Nielsen je pořád fenomenální a role Drebina je jeho životní a nikdy ji nedokázal překonat, Priscilla Presley je stejně skvělá, trochu víc prostoru dostal i George Kennedy, který ho využil na maximum, své vtipné chvíle tu má i O. J. Simpson, u kterého mrzí, jak to s ním později dopadlo. The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear je možná o chloupek horší než jeho předchůdce a to asi jen tím, že se jeho tvůrci přece jen už nedrželi při zemi a někdy to trochu přepískli, to ale nic nemění na tom, že jde o skvělou parodickou sérii, kterou už asi nikdy nikdo nepřekoná. 85 % ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Výbovné pokračování Zucker/Abrahams/Nielsen. Tenhle parodie mi dneska tak chybí! - "Blowing away a fleeing suspect with my 44 Magnum was everything to me. I enjoyed it. Well, who wouldn't? But now I want to be the environmental policeman. I want a world where Frank Jr, and all Frank Jrs can sit under a shady tree, breathe the air, swim in the ocean, and go into a 7-11 without an interpreter. I want a world where I can eat a sea otter without getting sick. Where the Democrats put somebody forward worth voting for. But I want a world where I can wake up with this woman, whom I love." ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie úspešnej komédie sa vydarilo. Podľa mňa je ešte lepšia. Tento štýl humoru sa mi veľmi páčil, v komediálnom žánri je to originálny štýl humoru, ktorý si vždy rás pozriem. Tie hefty majú svoje čaro a nepôsobia opozerateľne, či ako vtipy na jednu sezónu. Táto séria je podľa mňa nedocenená, či vypovedá o cynickom svete. Najmä však nie je smutná, ale je to čisto komédia. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Sex, Frank?“ - „Uh, no, not right now, Ed..“ Šedovlasý mistr hrnčířského kruhu, co nemluví francouzsky a jen tím jazykem líbá? Správně, poručík Frank Drebin! Škoda, že je jeho postava pouze smyšlená, protože kdyby tomu tak nebylo, hned bych večer usínal s mnohem větším pocitem bezpečí. David Zucker evidentně nebude zarytý republikán.. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Obrazy na stěně baru Ztroskotanců znázorňují potopení Titanicu, zkázu vzducholodě Hindenburg, zemětřesení v San Francisco v roce 1906, automobily Ford Edsel a DeLorean DMC-12, Hubbleův teleskop, ministra Nevilla Chamberlaina a guvernéra Michaela Dukakise. (SG-1)
  • Na konci předchozího filmu Bláznivá střela (1988) říká starostka Lilian Barkley (Nancy Marchand) poručíkovi Frankovi Drebinovi (Leslie Nielsen), že se vrátí k policii v hodnosti kapitána. Ovšem Drebin je v tomto filmu i nadále poručíkem. (Robbi)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama