Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický víkend hlídkového vozu v ulicích pražského centra. Poručík VB Josef Kabát (J. Vinklář) denně s kolegy projíždí v hlídkovém voze centrem Prahy. Svůj rajón nade vše miluje a nevyměnil by jej ani za pohodlnější život v kanceláři či na dispečinku. Poté, co někdo z občanů zavolá na tísňovou linku 158, vyjíždí Kabát k různým případům, ať už nehodám, krádežím, výtržnostem či přepadením. V jednom vykradeném bytě najde po pachatelích rozbité dioptrické brýle a utržený kus kožené bundy. Přesně takové věci nosí jeho osmnáctiletý syn Pavel (M. Dlouhý), který shodou okolností ve stejnou dobu zmizel, údajně s kamarády na chatu. Kabát však nemá čas řešit své rodinné problémy: po ulicích Prahy se totiž potlouká příliš mnoho zlodějů a pochybných existencí. Nejhorší z nich je dvojice mladíků, kteří právě znásilnili a zavraždili nevinnou dívku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% - Nezajímavý a nudný film, prakticky o ničem. Posádka hlídkového vozu VB brázdí ulice Prahy a přitom řeší různé situace od banálních až po nejzávažnější. Tvůrci chtěli určitě ukázat nelehkou práci řadových příslušníků VB v dobrém světle, ale byla to neskutečná nuda. Možná proto, že ukázat příslušníky VB v dobrém světle je téměř neřešitelný úkol. Film nakousl spoustu témat a situací, ale téměř žádná nebyla dotažená do konce, uzavřená. Ono to sice asi odpovídá realitě takové hlídky, která vyřeší akutní problém a zavolá jiné kolegy, kteří věc dokončí, ale z hlediska diváka to byla nuda. A ten konec! Jedno oko nezůstalo suché. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jako film s nějakým uceleným příběhem-dějem, po této stránce snímek moc nefunguje, myšlenka byla možná dobrá, ale provedení nedostačující, film funguje tedy spíše jako dokument jedné tehdy už pomalu odcházející doby, ocenit tak lze záběry z noční Prahy a jiné dobové záběry, hudba a sem tam nějaké ty kriminální delikty a jiné zločinnosti, jinak nic moc. Socialismus v té době už šel do kelu, je to ostatně vidět na každém kroku a v každé scéně tohoto filmu, v 70 letech ještě něco nepředstavitelného a nemyslitelného. Povolání policisty je ale v každé době těžké a je úplně jedno, jestli v té době bylo kriminálních činnů více nebo naopak. ps; Film bych spíš očekával na stanici Barrandov, proto pro mě nebylo velkým překvapením že ho odvysílala ČT1, ale docela by mě zajímalo proč zrovna tento film, a jaký k tomu měla důvod. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové naslané nemastné. Poručík VB se dvěma kolegy projíždějí většinou noční Prahou a celkem úspěšně nahánějí narušitele pořádku, drobné i větší zloděje, poručík Kabát se celý film obává, že pachatelem jedné z krádeží je jeho syn, který shodou okolností na víkend zmizí, nakonec se však ukáže, že všechny indicie trestného činu zklamou, hoch je nalezen u děvčete... A též noci přijde (zřejmě, ale zůstalo to nevyřčeno) o život, když ho v zahradě za barem, kde se obdivuje po dopadení kapsáře barokním sochám, přepadnou násilníci, kteří tu vykonávají znásilnění... Moc tomu člověk nevěří. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý film, jenž se věnuje událostem, které zažívá motorizovaná hlídka veřejné bezpečnosti na své každodenní projížďce hlavním městem. Členy hlídky v policejním voze VAZ 2103 tvořil zachmuřený J. Vinklář, žoviální pohodář J. Štěpnička a nováček sedící vzadu, nevýrazný B. Černý. Příslušníci veřejné bezpečnosti se zabývali dopravními nehodami, vloupáním, napadením, chytáním vandalů, opilců a násilníků a v závěru také krádeží v nočním baru. V jedné z vloupaček se nalezly rozbité brýle, přesně takové jako nosí Vinklářův dospívající syn M. Dlouhý a jeho otec většinu filmu s nasupeným výrazem za volantem přemítal, zda má jeho potomek prsty v trestné činnosti. Částečně se tak do filmu prolíná rodinné drama, neboť podezřelý M. Dlouhý není k nalezení, až ho otec objeví u jakési dívky. Nemusím snad dodávat, že je snímek ideologicky přikrášlen a často se ve filmu objevují záběry na zajímavé pražské stavby. Snímek M. Zábranského je v podstatě dost nudný, neboť ústřední trojice nezažívá příliš dramatické situace a dlouho jsem vážně uvažoval o ocenění jedinou hvězdou. Ve vedlejší roli se ukázala J. Březinová jako Vinklářova manželka. Poněkud dramatičtější závěr, v němž se snažil před policií uprchnout kapsář O. Vlach a také došlo k nečekané tragické události, mé hodnocení a náhled na film přece jen poněkud změnil, ale i tak je jasné, že se jedná o jednoznačný podprůměr. ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Nejsem si moc jistý v hodnocení. Jak už tady někdo napsal-myšlenka to asi nebyla špatná, ale to zpracování bylo takové úsměvné, naivní obraz nočního života města s jeho stinnou stránkou, tančící mládež, pankáči, lehké děvy-takové přehnané.....rok vzniku a určitý ideový záměr je prostě znát o tom žádná, na druhou strunu podobnou verbež potkáme na ulici i dneska (a je to často mnohem horší). Co se dá ocenit je docela zajímavá hudba a záběry na Prahu, sochy, stíny..ani Josef Vinklář to nezahrál tak blbě......konec filmu byl docela smutný...... Podstatou filmu bylo zřejmě zobrazit takový ten celkový morální úpadek v 80 letech (provázející vlastně rozpad bývalého režimu) i to věčné téma rozkolu hodnot mezi rodiči a dětmi ovšem v docela přehnané formě... PS: Takové ty bláboly o agitce jsou už omšelé klišé, když se vám to nelíbí tak se na to nedívejte a hotovo....počkejte jak budou hodnotit současné filmy naši potomci....to se budete divit...to bude samá "kapitalistická agitka, oslavující bla bla..." ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama