Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

choze 

všechny recenze uživatele

Hledám Amy je druhý film, co jsem od Smithe viděl a žádný třetí už s největší pravděpodobností nedám. Zabývá se sice věcmi, které člověk dobře zná z vlastní zkušenosti a dokáže je výstižně popsat i vtipně podat, můj celkový dojem je ale stejně rozpačitý. Jay a Silent Bob mi nijak legrační nepřijdou (Smithův pantomimický výkon je přímo úděsný) a ústřední milostný motiv mě svou hysteričností poznenáhlu začal nudit a navíc skončil dost stupidně. Ani zmiňované scény definování sexuálních pojmů mi nepřišly nijak geniální a to nemluvím o tom, že jako comicsový fanoušek jsem byl zklamán z nízkého počtu comicsových odkazů. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jason Lee a Joey Lauren Adams jsou špičkoví, Ben Affleck jenom hodně slušný... Vysoustužené dialogy které geniálně balancují na hraně nevkusu a peprnosti, uvěřitelné emoce a strašně zajímavý příběh s miliónovým námětem. Řešení svých osobních privátních problémů a la Holden mě trošku vyrazilo dech :-) No a konec je dokonalý. Pokud o Smithovi z nějakého důvodu pochybujete (tak jako já předtím, než jsem viděl Amy), zkuste tenhle kousek... A pokud vám čirou náhodou nesedne, jste ztracený případ :-) 90% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Smith natocil jednu z nejlepsich romantickejch komedii. Originalni a dostatecne nosna zapletka, naprosto spickovy dialogy, ktery se nevyhejbaj zadnymu tematu okolo vztahu a sexu a jsou vetsinou fakt skvele vtipny, par odkazu na Smithovo dalsi filmy, probirani komiksu a do toho skvely sympaticky herci. Jason Lee je osvedcena volba, ale tady precejen nema tolik prostoru, kterej mu krade Ben Affleck, na svy pomery skvele sympatickej a dobre hrajici. No a pak tu je Joey Lauren Adams, ktera ma desne vychlastanej hlas, ale jinak je naprosto perfektni. Jedina skoda je, ze Jay a Tichej Bob maj pouze jednu scenu, na druhou stranu, Bob si tu da asi nejdelsi proslov ze vsech filmu, kde se vyskytnul. Takze celkove naprosto spickova romanticka komedie, ale rozhodne ne muj nejoblibenejsi Smith. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu si cením uejména toho, že je dobrý, i přestože v něm hraje Affleck. om sám sice moc dobré výkony nepodává, ale role to po něm naštěstí ani nevyžaduje. Také se mi líbí, že je to jeden z mála koukatelných romantických filmů a to zejména kvůli své nevšednosti a drsnosti. Humor mi taky sednul. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Gentrification! They gon' drive out the black element to make the galaxy quote, unquote, safe for white folks. And Jedi's the most insulting installment! Because Vader's beautiful black visage is sullied when he pulls off his mask to reveal a feeble, crusty, old white man! They tryin' to tell us that deep inside we all wants to be white! - Well, isn't that true? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Holden a Banky jsou postavy z Salingerova románu Kdo chytá v žitě. (Kulmon)
  • Scéna v bare, kde si Banky (Jason Lee) a Alyssa (Joey Lauren Adams) ukazujú rôzne zranenia zo svojich “dobrodružstiev", je odkaz na film Čeľuste (1975), v ktorom sa Robert Shaw (Quint) a Richard Dreyfuss (Hooper) predstavili v obdobnej scéne. Rovnako box, v ktorom sedia, sa nápadne podobá interiéru slávnej lode Orca. (MAX666)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno