Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Docent Stehlík se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou. Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný Dvojčata budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu. A možná že nejen u jedné vraždy (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (103)

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Dobrá réžia, Trojan vo svojich bežných pomeroch, zápletka ako taká skôr slabota, síce zaujme a ponúka určité napätie, ale ako už bolo spomenuté niekoľkokrát - ide sa skôr na istotu - vrah dievčat, ktoré sú v Česku nelegálne, to je už skoro žánrový evergreen.⚪Herecky nevyčnieva skoro nikto, Vetchý hrá poslednú dekádu v malých obmenách stále tie isté postavy, na nevydržanie ale nie je postava vraha, ale postava Ramby, tak nechutnú ukričanú postavu by scenáristi snáď nenapísali, ani keby chceli. Očividne by jej postava mala byť taká tá správne drzá ženská ,,od rány," no spôsobom prevedenia skôr pôsobí ako urevaný dotknutý dedo pri pive v krčme.⚪Množstvo žánrových klišé, ale na české pomery (typu trus z Tv Prima a pod.) stále nadštandard.⚪ ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedodívala jsem se, nešlo to. I když je Jiří Strach výborný režisér, tohle se podle mého názoru moc nepovedlo. Chápu, jak měla vypadat ústřední dvojice, ale Tereza Ramba tak přehrává, že se na ni nedalo dívat. Zbrklá, uřvaná, neschopná, věčně naštvaná, protivná.  Pochybuju, že by se někdo choval tak jako ona. Štvala mě i ve Vlastnících. Nechápu také to obsazení. Nemáme snad jiné herce? Vetchý se mi dřív vždycky líbil, ale teď už jede pořád stejně. Řve. Marek Taclík je sice dobrý herec, ale huhlá, není mu občas rozumět. Měl by se učit pořádně artikulovat. Nejlíp z toho pro mě vychází Matěj Hádek. Ivan Trojan by taky nemusel být v každém filmu, jako svého času Geislerová. Mám ho ráda, ale čeho je moc, toho je příliš. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně tedy přijde, že je to spíše taková umírněná parodie Prvních oddělení, nebo spíš takový klon nesoucí se v oparu nadhledu a jemného humoru, asi jako by nakonec zapeklitý případ vyřešil Vladyka. Docela slušně je rozehraná antagonie hlavních postav, a jestli nakonec bude padouchem Honza Hrušínský, jehož billboard kouká do každého policejního okna, bude legrace. Nebo jestli dvojčata jsou jakousi verzí Dansona a Highsmithe z Beng v záloze. Jen by mě tedy zajímalo, když docent odchází z práce a zamyká dveře kanclu, proč tam nechal rozsvícené lampičky? Na policii snad energie nešetří? ;-) ()

remy 

všechny recenze uživatele

Případ zatím úplně netáhne, na štěstí to táhnou fajn herci a interakce jejich postav. Poněkud přízemnější, civilnější a tak trochu posmutněle říkám, že zatím i méně zajímavá detektivka od tvůrce, jehož zamotané mysteriózní detektivky žeru. Že bych se - jako třeba v případě Labyrintu - třásl na další díl, říct úplně nemůžu. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že hodnocení diváků se po první epizodě dost rozchází, ale za mě spokojenost. Solidní scénář, oblíbení herci, hodnověrné postavy, napínavý děj. Nečekal jsem nic jiného  a (možná) proto jsem spokojen. Zejména kontrast mezi docentem a Fousovou je nosný pro vývoj děje (a možná i pro nějaká překvapení v dalším vývoji příběhu) . ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Ve 38. minutě je na dveřích kanceláře vidět hodnost a titul doc. Stehlíka (Ivan Trojan), je zde hodnost kapitána a titul PhDr. (Winster)
  • Natáčelo se mj. v kavárně Místo v pražských Dejvicích. (Winster)
  • V úvodní scéně při přednášce na policejní akademii se v komparzní roli znalce objevuje spoluautor scénáře Josef Mareš. Za přednáškovým stolem dále sedí jako znalec i životní kamarád obou scenáristů Tomáš Kozák. Třetím nemluvícím znalcem je Otto Stehlík, po němž scenáristé pojmenovali postavu docenta. Druhý ze spoluautorů scénáře, Jan Malinda, se z časových důvodů natáčení nemohl zúčastnit. (fallrock)

Reklama

Reklama