Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřování vraždy Jany Bortlíkové nabírá ze zdánlivě slepých uliček spád. Nejenom Dvojčata, ale také docent Stehlík pomalu, ale jistě každý svou cestou a na základě svých poznatků pokračují směrem k odhalení pachatele. Fousová už ví, kdo to je, i když si jeho odkrytí představovala jinak. Je jí jasné, že nejenom ona je doslova každou minutu životně ohrožená, ale i v extrémně vypjaté situaci, ve které se ocitla, se snad poprvé za celou kariéru snaží zachovat klid a racionalitu. Stehlík, Dvojčata i Šera se nakonec sejdou každý po své trase na jednom místě, i když to shledání nebude nijak příjemné. (Česká televize)

(více)

Recenze (71)

jirka.maso odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sekáček vs lžíce na boty. Co je to? Nejdebilnější konec detektivky, jakej znám. To jsme se opravdu tři neděle prohrabovali takovou haldou ZBYTEČNÝCH informací, kvůli takový parodii ve sklepě? Vždyť ten pachatel byl totální idiot, blbě napsanej a ještě hůř zahranej. Co to jako bylo? Už minule ta blbost, že se rozbijete kávovar, za 10 minut přijede servis a on to pachatel. Jujky! A co ta scéna s flaškou? Dejte Rambě napít! Vůbec nechápu, proč jsme celej díl s dvojčatama počítali nějaký ZKURVENÝ vesty, když přeci stačí po deseti letech vlízt do hospody, kam prostě jen tak přijde pan pachatel pro cigára a odjede před nosem v nějakým SUV. "Oh wait, nebyl to Taclíku pachtel? Nevim, tyjo hele koukej, lékárna." A nebo vám paní ředitelka zavolá, že pachatel měl opravdu léky na kapavku, zrovna když už stojíte u jeho branky a saháte na žvejku od Ramby. Nejvíc nejdebilnější byl moment, kdy se jde Trojan zeptat Švehlíka na smrtelný posteli, jestli někdo z jeho devadesátiletejch kámošů by si nevzpomněl, kde bydlí ministr. Díky táto, jsem sice docent u policie, ale na tohle bych bez tebe nepřišel! WTF? Švehlík, Hrušínský naprosto zbytečný postavy. A nesmí chybět naprosto debilní polopatická vysvětlovačka na závěr, aby to pochopil i největší retard u televize, jak to ten scenárista krásně vymyslel. A rovnou u pachatele doma, sice ho ještě ani pořádně nešoupli do pytle, ale Trojan už je pěkně obklopen šanony, dokumenty, techničákem od auta, fotkama z dětství a celoživotním CVčkem rodičů. NAJS! Jinak je hustý, že čtyři dny byla Ramba ve sklepě v čistejch kalhotech co? Mrk, mrk. Tohle je totální fail přátelé. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trojan s plechovým nazouvákem bot šermuje ve sklepě - netušil jsem, že sleduju parodii. Jak mohl tenhle vrah unikat 10let? To jsou nám náhodičky - vrah si jde koupit cigárka a ejhle u sousedního stolu zrovna jeho identikit koluje od jednoho podnapilého štamgasta ke druhému. U scény, kdy se chce Ramba napít a ta druhá jí nohama podává flašku, jsem si říkal, jestli by ta scéna nešla ještě vííííc natáhnout, nebo zfilmovat ještě pomalejším slow motion, aby to mělo správné grády..... nene, bohužel, je mi líto, nepovedlo se to. Škoda, přitom to téma sériového vraha a jeho obětí bylo tak lákavé a vytvářelo moc příjemný feeling. Jenže to zabil scénář a postavy.... byť ve třetím díle měla Fousoví zalepenou hubu, takže audio dojem byl tentokrát lepší než předchozí díly :-) ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu hodný a hodnotím velmi slabými 70 %. Třetí díl přinesl naprosto očekávané klišé - vraha známe, očekávanou oběť také, docent pátrá na vlastní pěst docela rozumně, jeho kolegům se také daří, ale jejich vyšetřování se jaksi ne a ne setkat. A až se setká, tak je konec. Nedá se upřít, že by tento díl nebyl napínavý, ale jinak není nijak zajímavý. Žádný zásadní zlom, jen prostě klasické pátrání roztažené do 80 min. A to docela dost. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od dvojice Josef Mareš, Jan Malinda jsem čekala víc. Těšila jsem se na slušnou krimi v duchu Případů 1. oddělení, ale příběh bohužel kopíroval běžné seriálové detektivky se spoustou klišé. Škoda. Jak už jsem načrtla v komentáři u prvního dílu - všeho je nějak moc. Ondřej Vetchý sice evokuje Kozáka, ale je mnohem nepříjemnější. Postava Terezy Voříškové je zbytečně afektovaná, její rebelie těžce naráží na policejní disciplínu, ve skutečnosti by byla odejita hned v prvním díle. Sympatická je její spolupráce v Aloisem Švehlíkem. Tzv dvojčata ponechám bez komentáře. Celé to působí dojmem, že u Policie pracuje banda diletantů, kteří si dělají každý co chtějí. Vlastně jedinou uvěřitelnou a vcelku dobře napsanou figurou tak zůstává docent v podaní Ivana Trojana. Zbývá jen naděje, že to oba scénáristé nezabalí a třeba natočí nějakou další minisérii podle skutečné události, protože to jim jde nejlépe. ()

kaapaa 

všechny recenze uživatele

A já si myslím, že to bylo skvělé. Jako parodie. Taková naše Bláznivá střela. Viz Na ZOU WAK. Vetchý přeskakující plot - vedle otevřená branka, otevřený i vrata k vjezdu do garáže. Idiot hlavní záporák. Scéna z hospody a "úprku" za možným pachatelem - kua SPZ jsem viděl i na obrazovce zcela ostře. Fousové opravdu v dnešní době nelze zaměřit vypnutý telefon????? A tak dále. PS už druhý díl komentoval můj kamarád, šéf policie jednoho okresního města, že takhle opravdu ne, takhle pátrání opravdu nevypadá, za břicho se u toho popadal. Já zase u posledního dílu, proto si myslím, že to byl spíše odkaz na Franka Drabina než cokoliv jiného! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Když policisté počítají vesty ve skladu filmařů, visí na zdi chodby za producentem plakát z filmu Laputa (2015) s tváří Terezy Ramba, která v seriálu hraje kapitánku Moniku Fousovou. (PenelopaW)
  • Na jednom z obrázkov podozrivých môžeme vidieť Jirku Mádla s veľkou bradou a okuliarmi. (pds)
  • Když lékaři sdělují docentu Stehlíkovi (Ivan Trojan) zdravotní stav jeho otce, tak je za jedním z doktorů vidět v televizi předpověď počasí České televize. (Anglicankaaa)

Reklama

Reklama