Reklama

Reklama

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní kriminálka s tíživou severskou atmosférou, kde se nedá předvídat, co přijde v následující minutě, protože se neřídí klasickými žánrovými klišé, ani zarytými strukturami krimi thrillerů. Tady se všechno děje nahodile, náhle a bez předchozích hintů - tak totiž fungují životy a soukromé světy většiny z nás. To Catch a Killer je áčková liga od člověka, kterej evidentně chápe, v jakym světě žije. Z hlediska dialogů, názoru, vize a scénáře obecně se navíc jedná o jeden z nejlepších filmů žánru za poslední roky! Vlastně ani neumim říct, co mi tam chybí k plný palbě. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Divoké historky od Szifróna mám ve svém oblíbeném žebříčku dost vysoko. Takže jsem se těšil na jeho nejnovější detektivku. Popravdě, nečekal jsem až takovou kvalitu. Herecky se jedná o nadstandardní podívanou, zejména Ben Mendelsohn potěší. Ono i to samotné zasazení do zasněženého Baltimoru přidalo filmu nějaký ten bodík navíc, když si vzpomeneme, že ústředním motivem filmu je hledání masového vraha. Ale za mě jednoznačně vedou dialogy. Tak chytře napsané repliky jsem v žánrových vodách krimi dlouho nepohledal. S tím si Szifrón dal obrovský kus práce, za to klobouček...Jasně, závěrečná třetina za mě docela předvídatelná, ale za scénář, chytlavou zápletku a dokonalý soundtrack (Carter Burwell nezklamal) prostě s hodnocením jít níže nemohu, to by mi svědomí nedovolilo :D Za mě dávám 8/10 a upřímně doufám, že žánr poctivých detektivek jako ze staré školy ještě nevymřel. Má to stále totiž divákům co nabídnout (tento film budiž zářným příkladem) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, ve kterém místo nějakého vyšetřování hraje hlavní roli spíše atmosféra. Malinko bych pokrátil stopáž, protože je zde pár míst ve kterých se toho zase tolik moc neděje. Nevím, nevím jestli se Shailene někdy vymaní z prokletí dětských hvězd, na mě působí v každém snímku až náctiletě. 70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tohle by bývala mohla být prvotřídní pětihvězdová psychologická kriminálka. Ale jsem už otrávený ba znechucený z toho, jak všemožní "pokrokářští" užiteční idioti křečovitě cpou do svých filmů angažované zápletky, protože se to od nich jaksi očekává (od jiných užitečných idiotů). V tomhle případě to jsou opět obligátní gejové a obligátní bělošský rasismus. Stává se z toho už protivné a trapné klišé, ale "filové" budou jistě radostně tleskat pacičkami. Jinak je to ovšem záživná přímočará kriminálka, noirová, neveselá až těžkomyslná, s neokoukanými pohledy na Montreal, se zajímavými a osobitými postavami (a to i včetně oněch povinných gejů), s výrazným hlavním záporákem, se skvělou a uvěřitelnou Shailene v hlavní roli a s docela překvapivým finále, kvůli kterému taky nakonec zaokrouhluju nahoru. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mírně mě nudilo až rozčilovalo, jak tlumeně a neokázale je to natočené, úplně jsem dostal chuť se hned po tom podívat na Sedm a vynahradit si to. Taky ta rozhašená detektivka Shailene Woodley mě moc nebavila, polovinu času na mě působila jako Mary Sue, co jen čumí a tváří se nijak. Ale pár silnějších momentů to má. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V máji 2019 bolo oznámené, že v tom roku sa natáčanie uskutoční v Atlante. Natáčanie prebiehalo namiesto toho v Montreale v Kanade od 27. januára do 10. marca 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama