Reklama

Reklama

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, očakával som ďaleko viac premyslený námet, no dostal som priamočiary príbeh bez štipky originality, ktorý od úvodu až do samého konca plynie bez akejkoľvek originálnej vložky. V záverečnej dvacke poteší malý twist, miestami dobrá atmosféra, no nemám dojem, že by som videl niečo mimoriadne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úvod je skvělý. Silvestr. Organizovaná zábava. 29 bytostí konzumu si v centru Baltimoru náhodně vyhlédl ostrostřelec, zatímco řadová policistka Shailene Woodley řeší rutinní stížnost. Záhy se ale ocitá uprostřed výtečně nasnímané sekvence s evakuací civilistů a hledáním prvních stop. Mám rád filmové pohledy z ptačí perspektivy na ulice plné betonových kvádrových mrakodrapů, mezi kterými sledujeme záblesková světla policejních sirén. Mám rád policejní filmy s vyšetřováním temných zločinů. Mám rád zajímavé postavy kriminalistů, což Woodley s Benem Mendelsohnem dokonale splňují. Špičkový střelec, jenž se utrhl ze řetězu, masový vrah, o kterém FBI zatím neví vůbec nic. Otíráme se o kritiku několika zaoceánských společenských trendů (masové střelby, diskutabilní policejní zásahy, sociální rozdíly, liknavost k duševním problémům...) v systému, který se zrodem masových vrahů solidně „pomáhá“. Když pominu, že tu máme 29 obětí, přitom se policisté furt něčemu chichotají nebo tleskají, tak se úvod vážně zatraceně povedl. Následuje klasické vyšetřování s několika silnými scénami (vrah v obchodním centru, přestřelka ve smíšeném zboží), kdy se ale stále víc překlápíme do širších souvislostí, kdy prostě tvůrci ukazují to, co část americké společnosti nerada vidí. A určitě v tom hraje roli fakt, že za kamerou stál argentinský režisér a scenárista Damián Szifrón, který byl v Divokých historkách velmi cynický a velmi trefný. Finále jsem si přál silnější. Nejsou to kdovíjaké čtyři hvězdy, ale za mě poctivě mrazivá kriminálka s přesahem. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

On to není špatný film, ale pokud nad tím začnete přemýšlet tak se to zbortí jak domeček z karet. Posuďte sami chlápek vystřílí na Silvestra v Usa  odstřelovačkou 29 lidí už tohle je blbost je zde sice zmíněn případ kdy jeden zastřelil 58 lidí , ale ten to udělal pokud se nepletu na jedné party tenhle jich odstřeluje z dálky na jednom místě a nic se neděje  přijde tam policie udělá trajektorii  střelby a zjistí z kama se střílelo  on je pořád na místě a pak to místo zničí a odejde nepozorován (proto je asi žánr mysteriózní) . Vyšetřuje to homosexuální policajt , kterého zaujme jedna policajtka co byla dříve  fetka a řezala se tak ji přibere k sobě pak ten chlápek vystřílí 20 policajtů  v obchoďáku a odejde nepozorován  na kamerách nejde poznat kdo to je (i tohle je blbost navíc v Usa mají policajti na sobě kamery, které točí průběh zásahu je to kvůli tomu, aby nedošlo k případům kdy v Usa zastřelily policajti neozbrojeného černocha ) . Policie už to nezvládá tak zveřejní záběry z toho obchoďáku na ty se ozvou 4 sektisté a policie je zastřelí ( i tohle je blbost na záběrech je jeden proč by šly po 4) toho homosexuálního policajta a tu ženskou suspendují. Oni pak jdou za jedním podezřelým co má 2 práce on jim řekne, že zvládá ty práce tak, že dává své kšefty nějakým nelegálním imigrantům (nevím jak to funguje nedává to ani smysl) a jedním z nich je ten střelec tak tam jdou a je finále . Ještě k tom konci on zastřelil přes 20 policajtů (ještě na konci zvládne zhruba 5) v Usa už za vraždu jednoho je automaticky trest smrti tak, že šance, že by mu zajistila nějaký blázinec je nulová je to Usa ne Norsko s Breivikem  i jeho motivace je nulová dělal na jatkách a nelíbilo se mu co se tam děje (proč  neodešel nevíme co jako čekal , že se na jatkách bude dít to je jak kdyby někdo nastoupil jako taxikář a nelíbilo se mu ježdění autem) pohádal se tam s jedním co ho šikanoval a zabil ho za to dostal 2 roky vězení vyšel z něho a choval se jako bezdomovec kradl oblečení v obchodech a jedl lidem z jídel saláty. 60 procent ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojený. Trailer na film se mi dost líbil a vzbudil mou pozornost. Z počátku jsem čekal temnější detektivku, ve které se bude lovit nějaký psychopat, který si libuje v zabíjení, ale tvůrci k filmu přistoupili jiným způsobem. Režisér Damián Szifrón je hodně šikovný režisér a psát taky umí. Szifrón se rozhodl pojmout samotnou detektivu z jiného úhlu a soustředit se na úplně jiné věci. Díky tomu film v mnoha částech působí netradičně a předkládá nepříjemné otázky, a ještě nepříjemnější odpovědi. Hodně silně působí linka ohledně byrokracie a postupovaní v případu, jelikož je zde krásně naznačeno, jak to chodí. Každý si jede svou agendu, a snaží získat, co nejvíce pro sebe, i za cenu špatných rozhodnutí. Szifrón se nebojí kritizovat a doslova i ukazovat, kde je problém. Shailene Woodley je šikovná herečka a tato role jí dost sedla, jelikož má mnoho vrstev a Woodley dostane prostor ukázat své herecké schopnosti. Ben Mendelsohn si to dává na pána a má charisma na rozdávání. Dynamika mezi ním a Woodley je pro film stěžejní a tvoří silné jádro filmu a příběhu. Ralph Ineson nemá tolik prostoru, přesto si několik scén ukradne pro sebe. Sedlo mi pomalejší tempo, ocenil jsem hutnou atmosféru, znepokojili mě vážné momenty, jelikož jsou natočené hodně uvěřitelně. Osobně mi konec přišel lehce uspěchaný. Prakticky jsem si říkal, že jako minisérie by tento příběh fungoval lépe, než film. To Catch a Killer napínavý a dost kvalitní thriller. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Správne mrazivá a hutná kriminálka s nádychom Finchera. Zjavilo sa to z čista jasna a prijemne mi to zabrnkalo na strunu. Už otváracím ohňostrojom ma to zaháčkovalo a do konca som si to užíval. Hlavné duo Shailene Woodley a Ben Mendelsohn je výborné a ich interakcie ma veľmi bavili, prvá menovaná však určite vyčnieva viac a jej vyšetrovateľku, ktorá sa potýka s nejakými problémami si strihla na výbornú. Samotné vyšetrovanie je tu výstavané veľmi dobre a tlak z vyšších miest tomu len dodával na intenzite. Páčilo sa mi, že film zbytočne nepridáva nejaké linky naviac a tej hlavnej detektívnej sa venuje naplno. Vykreslenie spoločnosti a samotného strelca funguje na jednotku a len to pekne dotváralo tón celého filmu. Chýbala mi trošku výraznejšia hudba, ktorá by to celé len podtrhla a možno by som pridal na stopáži, nie že by mi prišla nedostačujúca, ale proste by som s tým filmom chcel byť dlhšie. Po traileri ma to nechalo vlažným, ale ten výsledok, ktorý som mal možnosť vidieť ma veľmi potešil a takéto prekvapenia vždy rád privítam. 9/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V máji 2019 bolo oznámené, že v tom roku sa natáčanie uskutoční v Atlante. Natáčanie prebiehalo namiesto toho v Montreale v Kanade od 27. januára do 10. marca 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno