Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Tuhle dvojici moc v oblibě nemám, ale očividně je to hraným zpracováním, které bylo až do dneška jediné, co jsem viděl. Ono to bude také tím, že v kresleném filmu je možné trochu více popustit uzdu... Každopádně mě to utvrdilo v tom, že mnohé starší animované filmy jsou často lepší, než ty nové, pro mě kolikrát těžko dokoukatelné. Jediné, co bych tomu vytknul je monotónnost úkolů, a ikdyž to není ani pár hodin co jsem to viděl, pevně v mysli mi zůstaly jen dva, a sice dům zatmění mysli a ostrov rozkoše, přičemž ten první zmíněný je z mého pohledu nejlepší. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho že tento film o Asterixovi je v první 200, tak bych se na tuto animovanou "komedii" nikdy nepodíval. 48. místo v žebříčku znamená že než tento film jsou horší Smrtonosné pasti a zbraně, Zjizvené tváře a další. Prosím Vás, ale jděte! Tohle je přece jasná souhra náhod. Radím každému kdo si doplňuje první "dvoustovku" filmů a také těm co již Asterixe viděli aby si tento film urychleně prohlédli znovu a pečlivě zvážili své hodnocení. 50% ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

V mém dětství to pro mě byl nejlepší filmový příběh Asterixe. Pamatuji si, že když jsem si jeho komiksy kupoval, tak jsem pořád nemohl přijít na to, podle kterého to bylo uděláno. Dnes už vím, že tento film není vůbec podle komiksu, tento příběh autoři napsali speciálně pro tento film. A výborně napsali! ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zfilmovaný Asterix s velice zábavným pojetím a výborným dějem. Jeden z mála filmů, kde mi nevadil český dabing a docela by mě zajímalo, který dabér daboval s prsty přiloženými na nosu. Velice originální. Dále se mi také líbila ta trojitá propojenost sledování na konci v Koloseu. První jsme mi jako diváci, druhá diváci co jsou v kině, kteří sledují plátno kina a třetí diváci Kolosea. Neviděli jste někde kuchaře? Donesl pár předkrmů a pak se ztratil.... :-D ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Každý kto pozná Asterixa a Obelixa, čo sú pomaly všetci, musí uznať že táto animovaná verzia sa vydarila zo všetkých najviac. Je zábavné sledovať túto dvojku, ako sa snažia(oni to aj umia!) splniť dvanásť úloh, aby dokázali ich božstvo a neuveriteľnú silu. Caesar im tieto úlohy prichystal, no bude veľmi skoro prekvapený, čo sú títo dvaja Galovia zač. Skvelá a nezabudnuteľná a scéna, kde Obelix je všetko kuchárovi a kuchár je už v koncoch z toho, že mu jeden "nenažranec "všetko zožral. Páčila sa mi scéna, kde obelix bojuje s malým bojovníkom, ktorého by Obelix mohol aj zašliapnuť, ale opak je pravdou. Skvelá animovaná rozprávka pre všetkých. 85%/ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)
  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)

Reklama

Reklama