Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, musím uznat, že do tohohle filmu jsem šel jen kvůli velkým hodnocením, které jsem zde viděl a nakonec jsem byl poměrně dost zklamaný. Možná proto, že nejsem znalec filmů o této známé dvojici tak nedokážu docenit kvality ale na druhou stranu nemám nic proti animovaným komediím. Tato má sice spoustu zajímavých nápadů ale jinak jsem se poměrně nudil a jen občas mírně pousmál. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zfilmovaný Asterix s velice zábavným pojetím a výborným dějem. Jeden z mála filmů, kde mi nevadil český dabing a docela by mě zajímalo, který dabér daboval s prsty přiloženými na nosu. Velice originální. Dále se mi také líbila ta trojitá propojenost sledování na konci v Koloseu. První jsme mi jako diváci, druhá diváci co jsou v kině, kteří sledují plátno kina a třetí diváci Kolosea. Neviděli jste někde kuchaře? Donesl pár předkrmů a pak se ztratil.... :-D ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších legend animovaného filmu, která disponuje tou vzácnou vlastností, že s každým dalším zhlédnutím na ní lze najít něco nového a ještě vtipnějšího. Přiznám se, že když mám někdy svoji chvilku a přátelům začnu u piva citovat filmové hlášky, vždycky dříve či později skončím u 12 úkolů; u ostrova Rozkoší, kde nemají žádné kance, u zaklínače; z něhož Asterix udělá divočáka; u příšery, která chutnala dobře...... Je toho moc, genialita má synonymum s názvem téhle inteligentní perly. 100% ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Mnohí tvrdia, že toto je najlepší Asterix. Nie že by som nesúhlasil, akurát som mal toho hraného vždy akosi radšej, i keď animáky majú neporovnateľne väčšie množstvo nápadov, vychytávok a vtipov. Lenže na tej kresbe sa už podpísal zub času a francúzskemu komiksovému originálu neholdujem ani omylom, takže z môjho pohľadu nejde o žiadne prevratné dielo a jeho pomerne vysoké umiestnenie v rebríčku top filmov nie celkom chápem. No pre generácie, ktoré nepoznali moderné pixarovky, to musel byť priam orgazmus. (70%) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je legendární animovaný film. Nejde jen o příběh pro malé děti i dospělí se u něho pobaví. Každý si v něm najde to své. Zajímavé je, že i po tolika letech od vzniku v něm nacházím pořád něco nového. Úkoly jsou zajímavé. Divák se u toho nestihne nudit, nemá na to prostě čas. Moje hodnocení samozřejmě ovlinila i velká dávka nostalgie. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)
  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)
  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama