Reklama

Reklama

Šťastný Luke - Daisy Town

  • Česko Lucky Luke v Sedmikráskově (více)

Když členové karavany průkopníků najdou uprostřed pouště rostoucí kopretinu, rozhodnou se zastavit a postavit na tomto místě své město. Brzy vyrostou domy jako houby po dešti a hned za nimi banka, saloon, vězení atd. Kopretinové město je na světě. Bohužel ani město se neobejde bez padouchů a toto poklidné místo se brzy změní v místo bez zákona. K obnovení pořádku je zapotřebí strážce zákona. Tímto mužem bude Lucky Luke, kovboj, který střílí rychleji než jeho stín: všichni darebáci by si měli dávat pozor! (TV Minimax)

(více)

Recenze (59)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Proč melete pusou, když se hraje tanec smrti? To jste zajatci?" Parádní sranda srovnatelná s Asterixovými dobrodružstvími. Snad v každé scéně je nějaký nápad, nějaký fór, nejraději jsem ale vždycky měl a stále mám indiány malující se válečnými barvami a přípravy na souboj čtyř proti jednomu, které parodovaly Sergia Leoneho už v době, kdy to ve westernových parodiích zdaleka nebylo nutností. A film navíc má výborný původní československý dabing (František Němec v roli Šťastného Luka, vypravěč Vladimír Brabec a Jaroslav Moučka jako nejhloupější Dalton)! ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Naval kasu!" "Iste, pán Dalton. Mám vám ju niekam poslať?" "Nie, vezmem si ju so sebou." "Chcete ju zabaliť, pán Dalton?"     Vôbec netuším, čo na tomto diele používatelia ČSFD vidia také výnimočné (hodnotenie na IMDb je úplne niekde inde). Mne to pripadá ako poriadne plytká záležitosť s chabým príbehom a takým značne pritrúblym humorom (len sporadicky sa nájde aj niečo naozaj vtipné, napr. počas výstavby mesta Daisy Town). No a tá hlavná postava s lesklou ofinou a našpúlenými perami, čo si ustavične šúľa cigaretu, je skoro až úchylná. Napriek svojej malej dĺžke sa film pre svoju nezáživnosť zdá byť subjektívne priam nekonečný. ()

Reklama

duddek 

všechny recenze uživatele

Lucky Lukea jsem si pamatoval z dětství jako zábavný seriál (!) s vynikající znělkou. Jeho začátky však, jak je vidět, tak slavné nebyly... pár neotřelých nápadů se filmu sice nedá upřít, ale kdyby každou scénu zkrátili na polovic, výslednému dojmu by to jenom prospělo. Pak by možná šlo přejít i ten pofidérní scénář... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Krásně nakreslený a skvěle animovaný film zvládnutý na svou dobu s nejvyšší možnou profesionalitou. Každá scéna je propracovaná a téměř v každé minutě se najde nějaký dobrý vtip nebo nápad. Svět Daisy Town odráží a paroduje romatniku filmů s Vinettouem. Podle mého názoru je tento film lepší, než kterýkoliv Asterix. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, který uvede děti do stavu nadšení a dospělého příjemně naladí. Výborná animovaná klasika jako parodie na Divoký západ. Tak, jako má hraný film svého Limonádového Joea, má kreslený film svého Lucky Lukea. Spousta fórků, stylizovaných postaviček, které známé z hraných westernů, parodovaných klišé i odkazů na americkou popkulturu. Už jen za halucinogenní scénu plnou muzikálových čísel musím dát plný počet hvězdiček. Celkový dojem: 95 %. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama