Reklama

Reklama

Ztracený symbol

(seriál)
  • USA The Lost Symbol (více)
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Robert Langdon, symbolog z Harvardské univerzity, kterého diváci znají z filmu Šifra mistra Leonarda se vrací, aby vyšetřil zmizení svého bývalého mentora. Využívá své schopnosti při luštění záhadných symbolů a kódů a postupně odhaluje mrazivé spiknutí. Diváky vtáhne do historické symboliky, zakódovaných matematických hádanek a nejrůznějších mýtů historie, kde hlavní roli hrají svobodní zednáři! (Televize Seznam)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Feferonka1 

všechny recenze uživatele

To jsem se nechal nachytat zase na tematiku :( a celkem mi i funguje u seriálů,pokud není hodnocení aspoň pres 70 procent, tak nekoukat. A stejně jsem to pustil. Ze začátku naděje nemizely, ale kolem půlky už zmizely :) A ten konec :)) když uz jsem vydržel, tak jsem jen doufal,at to takhle neskončí :)) a ono jooo . Sečteno potrženo ztráta času a ten pán bez ruky tomu vzhledově i herecky ještě dal korunu. Dvě hvězdy za ten začátek. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Rozjezd to má, ale pak se děj prodlužuje a hluchá místa se lepí nesmysly se symbolikou, která nemá hlavu ani patu. Scénáristé cucají z prstu historické postavy a symboly všech náboženství a epoch dějin bez toho, aby to mělo hlavu a patu. Vše často končí tím, že prostě neví kudy dál, tak náhodně vezmou historickou postavu, dodají pár nevysvětlených blábolů a ejhle, další stopa v hledání je na světě. Přitom herecké obsazení je luxusní a všichni se snaží hrát nejlépe, jak jim scénář umožnil. A konec, za kterým se 10 dílů honíme, je vyloženě scénáristicky na pár facek :) ()

Reklama

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý seriál, ktorý mohol byť aj lepšie spracovaný so zaujímavejším hereckým obsadením, ale dejová línia a knižná predloha sú veľmi silné, takže veľa sa tu pokaziť nedalo. Je to napínavé aj keď mohlo byť aj viac, dej rýchlo plynie, negatívna postava M'lacha je asi tou najvýraznejšou v celom deji. Ostatné postavy jej vyslovene len sekundujú, čo je skoda lebo by to chcelo chsrizmatickejsich hercov a lepšiu hudbu, lepšie scény. Občas to pôsobilo dosť low budgetovo, že človek mal pocit, ze sleduje seriál z roku 2011, nie 2021, ale aj to prináša seriálový život. V každom prípade obsahovo ma to bavilo a je to vysoko pozerateľné, no nie pre náročných divákov. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Knihu Ztracený symbol jsem četl již před mnoha roky, a pamatuji si z ní spíše krátké útržky (které se do seriálu vůbec nedostali...), a obecně jí považuju za nejslabší část Langdonova příběhu. Na seriálu se ukazuje, v čem byla síla předchozích zpracování, a co zde tak moc chybí, a to: Hanks, filmové tempo a Zimmer. Bez téhle trojice to prostě nefunguje. Zukerman se snaží, jeho Langdon není špatný, ale prostě Hanks to není... Děj je rozvleklý, vše se řeší strašně pomalu, a mnohdy se dost rozchází se symbologií a řešením různých záhad. A Zimmerova hudba prostě chybí, tam neni co víc k tomu říct. Ve výsledku je tak toto jasně nejslabší zpracování knih od Browna, a pokud by mělo vzniknout něco dalšího, tak prosím, zase s tou výše zmíněnou trojicí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Lost Symbol jsem četl stejně jako všechny ostatní Brownovky,ale jelikož je to už 10 let,tak si z knížky nepamatuji prakticky vůbec nic.Seriálová podoba symbolu tak pro mě byla vlastně novinka a ani v průběhu sem si nedokázal nic moc vybavit (což svědčí o tom,že mě kniha po Andělech a Šifře zas tak nezaujala).Výsledek je pak víceméně očekávatelný televizní průměr,který neurazí,ale ani vyloženě nenadchne a dvouhodinový film by byla lepší volba.Ač se tu pracuje s tajemnem okolo zednářů a jakýmsi "prastarým věděním" je tu dost hluchých míst a tempo vyprávění dost kolísá.Alespoň že Ashley Zukerman je jako Langdon ucházející a jeho obsazení nebyl krok vedle...60% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (1)

  • Seriál byl natočen podle románu „The Lost Symbol“ (v češtině „Ztracený symbol“) z roku 2009 od Dana Browna. (SONY_)

Reklama

Reklama