Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (671)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak kniha bola o dosť lepšia, ale ani film príliš nesklamal. Tom Hanks robil čo mohol a ostatní herci mu aspoň dôstojne sekundovali. Páčila sa mi hlavne kamera, ale strih mi prišiel niekdy dosť divný. Dôležité bolo, že sa tu stále niečo dialo alebo riešilo, bolo to rýchle a dynamické, takže tu nebol priestor na nudu. Celkovo ide o takú príjemnú, pukancovú zábavu, ale nič viac. 65/100 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Běhá Tomáš okolo, dokud není hotovo. Takhle náročný den má leda tak bagr na stavbě, profesor Langdon se nezastavil ani když omdlel. Doufám, že si na film zajdou všichni remcalové, kteří by strašně moc cestovali, ale nemají čas. Přitom jen jižní Evropa se dá očividně v klidu sfouknout za půlden. K filmu samotnému bych měl napsat asi něco ve smyslu, že když si ho dva dny po projekci musím připomínat v galerii, mám buď já na krku stejný vpich jako Langdon anebo si Hauvárd plete film s kombinačním slalomem. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoľko tohto roku vstupovalo do kina "Inferno" rozhodol som sa ešte v júli pozrieť si opäť dva predchádzajúce filmy. A musím povedať, že The Da Vinci Code je podľa mňa vo filme neskutočná a dlhá nuda. Angels & Demons sa podľa mňa celkom drží, ale najmä vďaka tomu, že je to dynamickejšie, akčnejšie a menej sa vo filme vysvetľuje. A dúfal som, že v tomto filme budem môcť byť spokojný aspoň tak ako pri "Angels & Demons." A hoci nemôžem povedať, že by som z filmu ostal nadšený, tak spokojný celkovo nakoniec som. Tom Hanks je skvelý herec a minimálne on v role Roberta Langdona je opäť skvelý. A vizuálne sa je v tomto filme určite stále na čo dívať. Veľa kostolov, bazilík a podobných budov, ktoré určite stojí za to vidieť. A ani ostatní herci nie sú špatní. Ben Foster, Omar Sy, Felicity Jones... a podobne. Takže čo sa hereckých výkonov týka, som celkom spokojný. Problémom filmu sú ale v prvom rade Dan-Brownizmy. Neviete čo tým myslím? Poďme si ich vymenovať - a) V úvode filmu niekto dôležitý umrie. b) Osoba, ktorú považujeme za hlavného zloducha je menší zloduch, ktorý nechce spôsobiť katastrofu, ktorú sa R. Langdon snaží zastaviť. c) Hlavný zloduch je niekto, kto sa tvári ako kladný hrdina. d) R. Langdon na konci získa niečo, čo je pre neho veľmi dôležité. e) R. Langdon bude spolupracovať s mladou ženou. A takto by sme mohli pokračovať. Toto sú ale také najvýraznejšie, ktoré vidíme okamžite. Na druhú stranu je ale treba povedať, že jeden twist ma celkom prekvapil. Ale nebudem spoilovať dej. Druhý problém filmu je pre mňa fakt, že Zobristov plán je vo filme dosť nedomyslený. Prečo tvrdil, že vírus zabije správnych ľudí? Ako vedel, že to skutočne zabije len polovicu ľudstva? Nemohlo sa niečo vymknúť spod kontroly? Mal vôbec záložný plán, alebo to poňal fakt štýlom - "Hop alebo trop?" To sú otázky, na ktoré nedostaneme odpoveď. Aby som však ešte jedno pochválil, tak spomeniem halucinogénne vízie R. Langdona. Tie sú veľmi zaujímavé. Celkovo ma ten film bavil viac ako "The Da Vinci Code" ale mojim obľúbeným filmom asi stále ostáva "Angels & Demons." Uvidíme, čo nám prinesie roku 2018 The Lost Symbol Hodnotenie: B- ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Předchozí dva filmy si takřka nepamatuji. Vím, že první jsem hodnotil 3* a druhý 1*, ale těžko říct co bych na ně říkal dneska. Na tohle jsem vyrazit původně neplánoval, ale když už byla po dlouhý době projekce na Černým Mostě, tak jsem si řekl proč ne a vyrazil jsem. No a je to určitě slušný řemeslo které Hanks i Howard rozhodně ovládají, ale zase, že by mě to posadilo na prdel to ne. První půlka mě bavila byla svižná furt se v ní něco dělo a hlavně po počátečních zmatcích se tu nastavila jedna dějová linka které se film držel. Bohužel krátce po polovině filmu přichází docela šílený twist, který popírá prakticky veškeré dění v první polovině a staví ho na hlavu. Na to se pak už nabalují další a další zvraty a nevytrhne to ani nevýrazné finále u kterého stejně víte předem jak dopadne ať už jste četli předlohu nebo ne a pro mě postrádalo jakékoliv napětí. Takže takhle víc jak z půlky solidní film, ale v tý druhý zbytečně překombinovanej. 4* by byli asi moc, zůstaneme u tý lepší trojky. Zase tvrdit, že něco podobnýho a líp udělanýho už tu nebylo předtím by byl nesmysl.65% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od úvodu v rýchlom tempe, pričom štruktúra príbehu opätovne spĺňa kritériá tajomna. Bohužiaľ, samotný scenár sa nevyhol určitým prapodivným prvkom, ako nevysvetliteľným náhodám či rozhodnutiam osôb, vďaka ktorým vývoj deja stráca na logike. Tak či onak, snímok v rámci možnosti baví, zbehne pomerne rýchlo, takže z môjho pohľadu sa mimoriadne sklamanie nekoná. Každopádne, "Inferno" je najslabšia časť z trilógie ... ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. října 2016 ve Florencii. (Varan)
  • Dr. Sienna Brooks (Felicity Jones) je v knize popsána jako žena s blond vlasy svázanými do culíku, zatímco ve filmu je bruneta. (chlastyml)
  • Na nakrútenie Langdonovej vízie pekla bolo použitých 9000 litrov falošnej cukrovej krvi. (Zdroj: ITAfilm)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama