Projekt Arrow (TV film)

• Kanada

Arrow, The

Kanada, 1997, 180 min

Don McBrearty

Tříhodinový televizní film o vyrobení nejlepšího bojového letounu své doby - Avro Arrow, který se bohužel nikdy nedostal do sériové výroby a dokonce se dodnes nedchoval v celku jediný exemplář. Zbyly jen plány... (Podobná situace, jako u letounu BAC TSR-2). Dan Aykroyd zde působí poněkud nepatřičně, a jako celek je film určen už pro svou délku jen die-hard fandům letectví:)(7.1.2011)

• Jazzzz

Spíš nuda než zábava...(24.4.2006)

Standartně natočený televizní film podle skutečné události alespoň co se týče obrazu a výkonu herců. Co mě na filmu zaujalo byl příběh protože jsem fanouškem do stíhaček tak pro mne bylo velice zajímavé sledovat jak v padesátých letech "málem" vznikla nejlepší stíhačka na světě(27.4.2006)

Film natočený na základě skutečných událostí pojednává o skupině leteckých konstruktérů, kterým se po strastiplné cestě podaří vyrobit nejspíše nejlepší stíhačku na světě CF-105 Arrow. Naneštěstí je díky politickému tlaku projekt ukončen a vyrobené stíhačky včetně všech materiálů zničeny. Pouze jednu CF-105 se podaří zachránit. Film je líbivým a dojemným vyprávěním o osudech lidí a jejich geniálním projektu. Bohužel se nevyhne nudným místům a Dan Aykroyd mi do tohoto snímku nějak nesedí. Fanouškům letecké techniky však zcela jistě doporučuji.(13.9.2009)