Reklama

Reklama

Dobrodruzi z vesmíru

(seriál)
  • Japonsko Učúsen Sagittarius (více)

Epizody(77)

Obsahy(1)

Kreslený japonský seriál, v ktorom hlavní hrdinovia Topy, Rana, Sibet, Gerard a Anna (Sibeta si možno niekto pamätá ako PIPA) putujú vesmírom v kozmickej lodi Strelec a prežívajú rôzne dobrodružstvá. V seriáli vystupujú rôzne civilizácie, planéty a postavy. Na svojich cestách sa stretávajú s nebezpečnými pašerákmi, vojakmi a samozrejme s mimozemskými príšerami... (elCampo)

(více)

Recenze (69)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomuhle seriálu by mělo být desetihvězdičkové bodování. Roztržitý inženýr, svědomitý kapitán a nezodpovědný Rama, tohle byly nejoblíbenější postavičky nejoblíbenějšího animovaného seriálu. Co díl to nový originální příběh, ať už s hororovým, fantasy nebo technickým prosrtředím společnosti jednotlivých planet. Dobrodružství, napětí, jednoduchost a přitom poučení šly ruku v ruce v tomto úžasném dílku, které kdysi vysílala OK3. Kde jsou ty časy? ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

První anime byla u nás přece Včelka Mája! Osvěžení téhle mlhavé a roztříštěné vzpomínky z tajemného kanálu OK3 určitě nelituju. Třináct příběhů jedné vesmírné party, co se starou vesmírnou plechovkou bez klimatizace skončila u instalace vesmírných záchodků a motivací pro jakékoliv dobrodružství jí je uživit rodinu. Každá druhá zakázka končí fiaskem, každé druhé přistání je nouzové a ze zachraňování jiných civilizací zbude tak akorát na opravu lodi. Celý čas zápasí s holou existencí, neshodami a ze všeho je musí tahat chlupatá okurka hrou na loutnu. Příběhy mají v sobě pokaždé nějaké poselství, často dobové (studená válka, jaderná hrozba, plukovník Dadáfí :D), ale ta jsou zabalena do fantaskních, nápaditých a barvitých prostředí a příběhů, se kterými naprosto bezbolestně splynou. A i když některé hodnoty poněkud zestárly, opravdové přátelství zůstává. Dobrodruzi jsou téměř ideální rodinný seriál, který myslí i na dospělé a děti rozhodně nepodceňuje. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Veľmi ťažko mi je hodnotiť niečo, čo je v istom ohľade úplný unikát. Neviem či sa toto dá zaradiť k anime, pretože na to je to dosť málo úchylné a málo dramatické, na druhej strane však nemôžem opomenúť fakt, že keď to šlo na OK3 tak sme na to všetci čumeli ako na ťažký hit. Príbehy troch kamarátov vesmírnych cestovateľov sú určené skôr menším divákom, na svoju dobu to však bol hit aj pre nás adolescentov. Hodnotenie je také "nízke" vzhľadom na to, že som videl hory kvalitnejších japonských animákov, tento však v časovom prvenstve nepredbehne nič. 8/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když tohle běželo na OK3, to mi mohlo být tak pět, možná šest. Bylo to kreslené a nebylo to tak hloupé, legrační, nechutně rozplizlé a roztomilé s písničkami Hanky Zagorové a Karla Gotta, které se linuly z tehdejších největších hitovek (Šmoulové a Včelka Mája). Jistě, spoustu věcí jsem neměl absolutně šanci pochopit nebo docenit, ale tohle zkrátka bylo moje první anime, i když jsem to tehdá nevěděl:) Profesorko Anno!!:)) ()

denbrough 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál byl pro mě TENKRÁT jako droga... Zbožňoval jsem ho, a vzpomínám si, jak den co den běžel na OK3... Nečekal jsem, že na něj ještě někdy narazím, protože jsem za těch 15? let zapomněl název.. A úvodní song byl určitě ve francouzštině, to vím... Jen jsem myslel, že tenhle seriál měl mnohem víc dílů, nějakých 300??? Jsem docela překvapen, že pouze 77... Výborná vzpomínka... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Ve 12. díle "Sibib Is Satan" je zmínka o bájném pacifickém kontinentu Mu, kde ležel, jak byl velký, jací tam žili obyvatelé, jaké měli technologie atd. Je to méně známý "bratr" bájné Atlantidy. (subic)
  • Ranův věk je přímo zmíněn v 62. díle, kde slaví 45. narozeniny. V 65. díle je v TV reportáž, kde se říká: "Veliteli Trailovi je 32 let a má před sebou slibnou budoucnost." Topy na to říká: "Stejně starý a už hrdina demokratické strany." Z toho se dá usoudit, že Topymu je také 32. Gerardův věk není nikde ani naznačen, obecně se však dá usoudit, že představuje generaci dvacátníků. (geklon)
  • Ještě než se začalo s výrobou seriálu, vznikl v roce 1982 pětiminutový díl s původní animací z komiksu. (geklon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno