Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který jsem poprvé viděla asi v roce 2006. Byla jsem tenkrát vě věku jako hlavní hrdinka Vada a její kamarád Thomas J. podívala jsem se na to, jen že prostě podívala. Teprve teď po znovushlédnutí mi došlo jak je tohle nádherný film. Jak nádherný vztah si k sobě děti dokázaly vytvořit. Dnes, když jich většina prosedí u PC her a konzolí to nejde tak lehce. Anna Chlumsky ve své roli nenahraditelná ( jestli její slzy byly pravé, zhluboka se klaním ) a stejně tak tomu je i u Macaulaye Culkina - v nynější době pohaslé dětské hvězdičky. Příběh je jednoduchý, přesto každého se špetkou citu musí zasáhnout ten konec. I já brečela a nestydím se to přiznat. Nezapomenutelný okamžik: Thomas: "Vado, budeš o mě přemýšlet?" Vada: "Jako proč?" Thomas: "No, kdyby sis nevzala pana učitele." Vada: "Určitě." Jen co film skončil, litovala jsem, že sem ho vůbec zapínala, ale proč litovala? Vždyť tohle je ten nekrásnější film o první lásce, který vůbec někdo dokázal natočit. Dát do jednoho snímku tolik emocí, vtipu i věci z opravdového života, se opravdu podaří jen málokomu. Druhý díl už je jen zbytečný, vcelku o ničem a ztráta času. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přepsal bych scénář - vyhodil konec od nehody, změnil osud jedné z postav. Po zhlédnutí klipu The Temptation jsem se těšil na film s Macaulayem Culkinem (o jehož dětských hereckých kvalitách nelze pochybovat) a Annou Chlumsky, bohužel prim hrají dospělí. K zajímavě provedenému dabingu od Bontonu mám jednu připomínku - Jana Páleníčková a Jan Kalous v dětských rolích k zulíbání, ale dvacetirole Tondů Navrátila a Bubníka (a dalších) jsou fakt na pěst. Jamie Lee Curtis bych do role mladé půvabné svůdné ženy nikdy nenasadil, a to v žádné fázi její kariéry. Začátek 4,5, konec za 2. ()

Reklama

sans.sourire 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Původně jsem neplánoval jej sledovat, ale nakonec se stalo a uchvátil mě. Ihned jsem chtěl vědět, o čem to je, co bude dál. Musím říct, že tento film byl opravdu smutný. Aspoň tedy určitá scéna. A všechny myšlenky, které si to neslo, byly moc milé, zajímavé a reálné. Určitě si tento film zapamatuji. Opravdu se mi líbil. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pamätam si na tento film hlavne z detstva. Bol to hned dalsi film s Culkinom po SAM DOMA (1990) a mozno aj preto bolo skoro plne kino, lebo si zrejme vsetci mysleli, ze je to dalsia blazniva komedia s "Kevinom". Sice sa tak nestalo, aj ked musim uznat, ze pocas filmu sa davy naozaj na niektorych scenach smiali a pri dojimavom konci som zase pocul smrkanie kapesnikov. Celkom mily jednoduchy film o obycajnych ludoch a ich problemoch. Zavidel som tym obyvatelom mestecka, ze vzdy ked prisla Vada k doktorovi, nikdy nemusela v cakarni cakat na poradie, to je u nas luxus alebo v tom filme boli vsetci ludia zdravi :-) ... 28.03.2010 _______ Anna Chlumsky - (Vada Sultenfuss) +++ Dan Aykroyd - (Harry Sultenfuss) +++ Jamie Lee Curtis - (Shelly DeVoto) +++ Macaulay Culkin - (Thomas J. Sennett) +++ Richard Masur - (Phil Sultenfuss, Harryho brat) +++ Griffin Dunne - (Pán Jake Bixler, učiteľ) +++ Ann Nelson - (Stará mama Sultenfuss) +++ Peter Michael Goetz - (Dr. Welty) +++ Produkcia: Brian Grazer +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Asi jsem tak trochu masochista, protože na tenhle film se vždycky dívám, i když je to pro mě citově docela rozporuplná záležitost a vlastně ani nevím, co se mi na něm líbí. Nejspíš to bude atmosféra americkýho předměstí 70' let, herci jsou taky bez problémů, ale sotva se film rozjede, už začínám bejt v nějakým takovým zvláštním napětí, protože vím jak to skončí a čekání na to smutný finále ve mně vzbuzuje zvláštní neklid. Ale objektivně vzato, je to milý a citlivý film. 70%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Anna Chlumsky a Macaulay Culkin byli v roce 1992 nominovaní na MTV Movie Awards za nejlepší filmový polibek. (Kacitr)

Reklama

Reklama