Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Krásný a citlivý film o dospívání jedné holčičky, která má za otce funebráka. I když je obklopena smrtí, tak je veselá a svá. Zažívá první lásku, zklamání a složitost dospělého světa. Všechno je najednou tak komplikované, ale život se nezastaví. Upřímné dětské role i výteční Jamie Lee Curis a Dan Aykroyd. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pamätam si na tento film hlavne z detstva. Bol to hned dalsi film s Culkinom po SAM DOMA (1990) a mozno aj preto bolo skoro plne kino, lebo si zrejme vsetci mysleli, ze je to dalsia blazniva komedia s "Kevinom". Sice sa tak nestalo, aj ked musim uznat, ze pocas filmu sa davy naozaj na niektorych scenach smiali a pri dojimavom konci som zase pocul smrkanie kapesnikov. Celkom mily jednoduchy film o obycajnych ludoch a ich problemoch. Zavidel som tym obyvatelom mestecka, ze vzdy ked prisla Vada k doktorovi, nikdy nemusela v cakarni cakat na poradie, to je u nas luxus alebo v tom filme boli vsetci ludia zdravi :-) ... 28.03.2010 _______ Anna Chlumsky - (Vada Sultenfuss) +++ Dan Aykroyd - (Harry Sultenfuss) +++ Jamie Lee Curtis - (Shelly DeVoto) +++ Macaulay Culkin - (Thomas J. Sennett) +++ Richard Masur - (Phil Sultenfuss, Harryho brat) +++ Griffin Dunne - (Pán Jake Bixler, učiteľ) +++ Ann Nelson - (Stará mama Sultenfuss) +++ Peter Michael Goetz - (Dr. Welty) +++ Produkcia: Brian Grazer +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dojemný príbeh inteligentnej dievčiny trochu okorenený humorom a končiaci veľmi smutne. Celkom gýčovité zameranie na vnímanie citlivého diváka použitím detí a ich smutného osudu. Musím vyzdvihnúť skvelý výkon Macaulayho Culkina. Veľká škoda, že sa z neho stalo to, čo sa stalo a tiež škoda, že aspoň v detstve nenatočil viac filmov. Tento film som videl veľa krát v detstve a vždy ma film dostal. Film sa nehrá s divákom a doslova mu napľuje emócie do tváre. Asi jeden z najobľúbenejších rodinných filmov. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Miluju líné americké léto s dozvukem 60. let prosycené sladkou limonádou, pořádnými automobily, stužkami na kolech a odřenými koleny.. Když si v tom zahraje milouš Dan Aykroyd a správňácká Jamie Lee Curtis je vymalováno.. V roce 1991 mi bylo stejně jako hlavní hrdince 11 let a stejně tak jako ona jsem měla nejlepšejšího kamaráda se silnými brýlemi.. Měli jsme mezi sebou i hodně hodně hodně moc podobný vztah (až na ty včely).. Díky tomuto snímku si vždycky ráda zavzpomínám.. Ten film je hezký, i moje dětství bylo hezký.. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná komedie, která svou nejtěžší munici vyplýtvá hned v začátku a poté nenápadně sklouzne do vyježděných kolejí sice úsměvné, ale fádní až nudné romantiky. Leč ve finále si usmyslí, že je třeba divákovi důrazně připomenout, že život není peříčko, a tak se rozhodne zvolit úplně jiný žánr a zkusí vás šokovat a dojmout - nejlépe až k slzám. Sladkobolný závěr je sice trochu vyděračský, ale dá se překousnout. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Anna Chlumsky a Macaulay Culkin byli v roce 1992 nominovaní na MTV Movie Awards za nejlepší filmový polibek. (Kacitr)
  • Scenáristka filmu Laurice Elehwany sa vyjadrila, že príbeh filmu je inšpirovaný jej kamarátkou z detstva, ktorá žila v pohrebníctve. (dwdb)

Reklama

Reklama