Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) se proslavila sérií románů o tajném agentovi jménem Argylle (Henry Cavill), který kráčí ve stopách Jamese Bonda a zachraňuje lidstvo před šílenci všeho druhu. Příběh její poslední knížky líčí jeho souboj s mocným syndikátem, který plánuje ovládnutí celého světa. Detaily celé zápletky se až pozoruhodně shodují s plány, jež chystá realizovat skutečné zločinecké uskupení. A to se musí rozhodnout, co s Elly udělat. Je to jen náhoda, nebo spolupracuje s někým dobře informovaným? Bude ji stačit vyslechnout? Nebo se má rovnou zlikvidovat? Je jasné, že spisovatelčin velmi poklidný život na idylické samotě, kde jí dělá společnost jen kocour Alfie, právě skončil. Ocitne se na šíleném kolotoči, který nemá šanci zastavit ani zpomalit. Naštěstí se v jejím životě objeví „špión, který hraje za ty dobré“ (Sam Rockwell) a stejně jako Argylle v jejích románech jí pomáhá přežít. Jenže skutečný život bývá často mnohem komplikovanější než příběhy knížek. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 8

Recenze (229)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Spisovatelka Elly Conway zjistí, že její knihy o špiónech mají s realitou společného víc,, než si myslela. A že jejich hrdina Argylle je dost možná skutečný. Jenže proč ji najednou chtějí všichni zabít? Matthew Vaughn natočil další poctu špionážním akčňákům, která je plná nápadů a originálních akčních scén, ale tentokrát možná divoká tak moc, že to pro někoho může být za hranou snesitelnosti. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Půjdu proti proudu a řeknu, že jsem se výborně bavil. Nevím jestli to bylo tím, že jsem měl přesně tu správnou náladu na pro mozek nenáročnou zábavu, nebo mám jednoduše pro Vaughna slabost a jeho styl mi sedí. Upřímně jsem úplně nečekal do čeho jdu, (záměrně) jsem neviděl ani trailer a spojení Vaughn a Cavill a spol. mi naprosto stačilo. Jaké né úplně milé překvapení pak bylo, když jsem zjistil, že Jindra není hlavní postava. Jenže nástup Rockwella neměl chybu a i BDH (dokud to teda byla ta roztomilá zrzka), která nepatří mezi mé favoritky, byla fajn. Klasicky přehnaný Vaughn pak servíruje jednu akční sekvenci za druhou a ač je místy green screen znát, nějak mi to nevadilo. Humoru je zde hodně, někdy je vynikající, někdy zase trochu drhne, ale všehovšudy je dost slušný. Tenhle žánr má (alespoň co se mě týká) jednu obrovskou výhodu - pokud si všimnu logických nesmyslů a obecně sraček, tak mi to tu téměř nevadí - což je ve výsledku obrovský rozdíl oproti filmům, které se berou vážně a nelogičnosti pak bijí do očí. Rockwell při jakékoliv akci a duhové kouřové granáty jsou radostí pro oči a duši a vrací mě skoro 15 let zpět, kdy jsem poprvé viděl Kick-Ass. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn úspěšně kopíruje tvůrčí trajektorii Zacka Snydera. V cíli ještě není, ale blíží se. Únavné, mechanické vršení zvratů (kdy nejpozději za polovinu stopáže už nikdo nemůže být schopen říct, zda na té které úrovni film ještě dává nějaký smysl) zabalené v místy esteticky až odporném kabátku, doplněné humorem pro žáky prvního stupně základní školy. Ani herecky to nesedí. Jako režisér tu Vaugh zvládá dát drive alespoň vybraným akčním scénám, ale zdaleka ne všem (např. ta úvodní akce ve vlaku mi tím přepínáním mezi dvěma herci přišla naprosto rozstřelená a ve výsledku otravná). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, ďalší režisér, ktorý zdegeneroval. A to mám Vaughna v topke. Prvých dvadsať minú bol trapas. Potom sa ale na scéne objavil Rockwell a začalo ma to baviť. Dokonca aj akcia bola dobrá a nebolo to len čisté CGI. Len ma sralo, že tam neustále preblikával otravný Cavill. To vydržalo tak 40 minút a potom postavy začali meniť strany a identity a nadobro sa z toho stala totálna demencia. Vaughn by potreboval buď dobrého scenáristu alebo prísneho producenta, ktorý by ho korigoval. Inak je v rovnakej riti ako Snyder. A to som mal Vaughna fakt rád. 3/10. P.S: Bryce je v tej úlohe hrozný omyl. To chcelo nejakú komičku. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Vaughn jako režisér dělá co může, aby z hloupého scénáře vytvořil něco koukatelného. První půlka je dost děsná, akční scény zajímavé jen neustálým "problikáváním" z Rockwella na Cavilla, což začne být po chvilce otravné. V druhé půlce se to i přes sérii "povinných" zvratů zlepší a scéna s barevnými kouřovými granáty je skvostná a dá vzpomenout na nejlepší Vaughnovy scény jako vybuchující hlavy v Kingsmanovi a to, jak Hitgirl likviduje gangstery v Kick-Assu. Takže Vaughnovi skoro vše odpustíte. Hned poté ale, ve snaze přijít s další efektní akční scénou, následuje bruslení v rozlité ropě, kdy zřejmě nikomu nedošlo, že je to úplný nesmysl. V hereckém obsazení je řada skvělých menších rolí, trochu oplácanější B.D. Howard je taky fajn, jedině Sam Rockwell by si zasloužil vyměnit za někoho míň nudného (ale chápu, že to byl do jisté míry záměr). Dále, Vaughnovy filmy se vždy vyznačovaly skvělým výběrem písniček, ale tady zazní hned 3x (!) "nová" píseň od Beatles feat. Umělá inteligence (čili nic trapnějšího snad vybrat nešlo). Když to shrnu, do kina nutně nemusíte, ale na VOD to bude patřit k tomu lepšímu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu několikrát zazní píseň „Now And Then“ od The Beatles. Jedná se o píseň hlavní dvojice. Také ji můžeme slyšet jako melodii z hrací skříňky. (B.Wilde)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

14.11.2021

Britský herec Henry Cavill v posledních letech o velké role nemá nouzi. Bývalý (nebo stále současný, těžko říct) Superman se například objevil jako záporák po boku Toma Cruise v sérii Mission:… (více)

Reklama

Reklama