Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zastřelená manželka mafiána, majitele diskotéky, kde se scházejí popové celebrity. Policisté, kteří slouží na pražských obvodech, se už naučili jít vládcům podsvětí na ruku. Proto musí lidé z pražského oddělení vražd jednat na vlastní pěst... Na začátku devadesátých let hrálo každé policejní oddělení a každý policista sám za sebe. O to víc se cenili parťáci, na které bylo spolehnutí. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda manželky Ivana Jonáka byla opět parádní případ, z kterého jsem unešen, jenže když se trochu víc zamyslím, tak jsem unešený ze zobrazení té doby, kterou jako děcko pamatuju a najednou vidím povědomé věci, včetně rekvizit, dějů a hlavně atmosféry, ale čistě filmově to není úplně ono. Pokud to srovnám s Případy 1. oddělení (2014), kde se stal zločin a ten se ve svižném plynulém tempu vyšetřoval a uzavřel, tak tady ta zkratkovitost, narušená plynulost skákáním z jedné věci na druhou z toho dělají drhnoucí se věc. A to mám štěstí, že se orientuju v množství postav, protože k těmto případům mám něco načteno, ale pustit to albánským divákům, tak se chudáci ztratí. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady už musím přecijen vyjádřit nějakou tu kritku. Furt to na mě působí hodně roztěkaně. Příjde mi, že by tvrůci potřebovali na odvyprávění všeho, co nám chtějí sdělit, mnohem více, jak šest dílů, protože tady se toho snaží do tohoto počtu dílů narvat co nejvíce, ale jako celek to pak působí dost rozházeně, a občas je problém se v tom orientovat. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na české poměry seriálů, zejména pak na české poměry kriminálek, je tohle prostě povedené. Vždyť na ten ostatní odpad je nemožné se dívat. Jinak mě velmi zaskočilo, že se najdou o pár let mladší lidé než já, kteří netuší, že nějaký Jonák vůbec existoval, natož pak kým byl. Velmi milá epizoda točící se kolem těžké práce ve shromažďování důkazů. [75 %] ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

INU  musím říci , že Novotný  byl  skvělý . Fakticky  věrohodný . Perfekto . I ten  mladý  Kozák se  rýsuje  i  Plíšek . Jen  ten  Mikluš  a  Sokol  mi  tam  stále  nesedí . Pan  Mareš  to  tady  vyšperkoval . Ta  mravenčí  práce  týmu  super  perfekto . Latˇka  se  zvedla . Jsem  lehce  napnut  co  bude  dál. Asi to  bude  zase  napínavé  .  .   .   Bo  kurde  taka  byla  doba . Ale  ta  kamera  by  mohla  byt  lepši , bo  ma  jakesik  rezervy . No  přivřu  oko  ,  Inak  fajnově  natočeno  v  detailu . ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové milé připomenutí absolutně beztrestné doby, která dodnes zanechala naše města či kraje na pospas mafiánům spolupracujících s policií a ovládající důležité posty na úřadech aj. Dodnes by o tom mohlo vyprávět např. Mostecko - potažmo Litvínovsko, kde to ještě různí mafiánští hajzlové a političtí odpadlíci drží v rukách. Absolutně ale selhala atmosféra, kdy se více dbalo na vizáž doby než na jednotlivé charaktery a drsnost prostředí......nezvládnutá atmosféra. Chybí tomu napětí a emoce zaznamenávající absurditu té doby. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Premiéru druhého dílu sledovalo v neděli večer 2,06 milionu diváků starších 15 let (podíl 47 %), což byl nejlepší výsledek večera i celého nedělního dne. (rublik05)
  • Karavan pro prodej langošů stojící na místě činu má poznávací značku AHA 26-76. Tento typ značky se ale přívěsům nikdy nepřiděloval, správně má mít značku ve tvaru dvě číslice, dvě nebo tři písmena a dvě číslice. (Martin_L)
  • Ivan Jonák (Michal Novotný) má v epizodě pistoli Desert Eagle ráže .50 AE, kterou vyrábí společnost Israel Military Industries. Jedná se o jednu z největších pistolí na světě. (Marsu88)

Reklama

Reklama